• niedługo wyniki za 3 kwartał Autor: ~literat [85.164.174.*]
    Za parę dni przekonamy się, czy faktycznie następuje stopniowa poprawa wyników. Wtedy byłby to trzeci kolejny kwartał na plusie. Pomimo niewyskokich zysków to spektakularny wzrost w porównaniu do zeszłorocznych olbrzymich strat. Może w końcu wyjaśni się sprawa dodatkowego pozyskania pieniędzy na ew przejęcia oraz bieżące kontrakty.
  • Re: niedługo wyniki za 3 kwartał Autor: ~gwizdek [31.61.139.*]
    Witam kolegę, nie pękłem, mam papier i też czekam na publikację, sytuacja w branży coraz lepsza musi znaleźć potwierdzenie w wynikach, a myślę, że to na co czekamy jeszcze na dobre się nie zaczęło. Martwi tan GPW, który ma wpływ na kurs.
  • Re: niedługo wyniki za 3 kwartał Autor: ~ubrany [37.248.255.*]
    Kiedy raport ?
  • Re: niedługo wyniki za 3 kwartał Autor: ~Rem [84.120.128.*]
    jest raport, chyba jeden z najlepszych jakie dzis i wczoraj przegladalem. Doszacowanie ceny sie nalezy.
  • Re: niedługo wyniki za 3 kwartał Autor: ~diki [89.67.153.*]
    kolejny bardzo dobry raport, extra. Ładny zysk, bardzo ładny
    I opracownay oraz opisany wspaniale.
  • Re: niedługo wyniki za 3 kwartał Autor: awbud [195.94.201.*]
    Witamy serdecznie,

spółka AWBUD opublikowała wyniki finansowe za III kw. 2015 r. W pierwszych trzech kwartałach 2015 r. skonsolidowane przychody Grupy wyniosły 166,4 mln zł i były o 8,3% wyższe r/r. Zysk z działalności operacyjnej wyniósł 4,0 mln zł (wobec straty 1,0 mln zł w okresie I-IIIQ 2014), EBITDA 5,4 mln zł (wobec 0,7 mln zł), a zysk netto 4,6 mln zł (wobec straty 3,4 mln zł). Grupa wypracowała marżę brutto na sprzedaży na poziomie 7,7%, marżę EBIT 2,4%, a marżę EBITDA 3,3%.

Wpływ na notowaną od kilku miesięcy szybką poprawę wyników Grupy AWBUD miała przede wszystkim zakończona już reorganizacja, w tym wzmocnienie działów odpowiadających za pozyskiwanie kontraktów oraz za kontroling finansowy. Istotną rolę w poprawie na wszystkich poziomach zysków ma także jakości pozyskiwanego do 2014 r. portfela kontraktów budowlanych.

Zapraszamy do lektury raportu okresowego: link

W najbliższym czasie odbędzie się czat dla inwestorów z Prezesem AWBUD S.A., na który serdecznie zapraszamy. Zainteresowanych uczestnictwem prosimy o kontakt na adres podany w zakładce relacji inwestorskich na naszej stronie internetowej.

W przypadku pytań – jesteśmy do Państwa dyspozycji.

Pozdrawiamy,
    Zespół Relacji Inwestorskich
    AWBUD S.A.
  • Re: niedługo wyniki za 3 kwartał Autor: ~gwizdek [31.61.138.*]
    No szacunek firma na forum, ale jeszcze większy szacunek za efekty pracy.
    Ja bynajmniej jadę z Wami (z zawodu budowlaniec) wiem, że będzie tylko lepiej w branży w najbliższych latach, a na ile to się przełoży na giełdę - zobaczymy, najwyżej trzeba będzie Was naciągać na dywidendę jak wyjdziecie na prostą ;)
[x]
AWBUD 2,67% 0,95 2020-09-09 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.