Miały być cudowne raporty, nowy inwestor i wielka kasa. A jest ściemy ciąg dalszy, na siłę forsowanie nieciekawego biznesu i wciskanie rynkowi kitu o nowych inwestorach. Prawa jest taka, że raport to kontynuacja dramatu, nie używając gorszych stwierdzeń. Nowy inwestor to nie nowy inwestor, tylko stary, tylko, że w innej konfiguracji. W zasadzie to "przetasowanie" układu władzy, bez żadnych konkretnych zmian w zarządzaniu i nadzorze. Bo jak mają być te zmiany, skoro tajemniczy nowy inwestor tak naprawdę cementuje dotychczasowy układ. A pieniądze? Z pajęczyny wzajemnych powiązań, do tego to nie kasa, a obiecywanie kasy!! Te zapowiedzi o 20 mln możecie sobie schować za okładki książki. Te układanki to WYŁĄCZNIE by ratować finansowanie dokończenia nowych zakładów (nie zapłacone faktury) bo musza być spełnione wymogi dofinansowania UE. A kontrakt?? Niedawno było, że "jedziemy na północ, mamy kontrakt na 70 mln" a teraz?? Negocjacje, rozmowy etc. Znowu bajki i zapowiedzi. Może nawet lepiej dla LS, żeby ten kontrakt nie stał się faktem, bo to potencjalny gwóźdź do trumny. Chłopcy z LS za nic na świecie nie chcą się przyznać do błędu i brną do upadłego. Do upadłości. Coraz jaśniej to widać.
Moja paranoja (wg ciebie) to wasze/twoje przekleństwo, bo jeśli żyjecie w oparach absurdu, to prawda może wyglądać jak paranoja. Fakty jednak są smutne, żałosne. Moge z dużą dokładnością tę pajęczynę namalować, a okaże się, że w tym "garnku" miesza wciąż kilka tych samych osób. I nie są osoby nie związane z głównym akcjonariatem LS, tudzież z władzami LS. Każdy jednak niech sam sobie do tego dojdzie. Nie jest to trudne, a wnioski są wręcz powalające. Zmierzacie w kierunku Petrolinvest case, w dużych podskokach. Ratujcie ten biznes, ale bez wciągania free float do tej gry.
dokładnie i to choroba już dość poważna ... miesiącami siedzi na wątku spółki której nie posiada i wypisuje banialuki ... a przeczytać kilku lini9jekt tekstu nie potrafi ze zrozumieniem.... tak zazwyczaj bywa gdy popłynie się na jakiejś inwestycji.. potem rżnie się głupa miesiącami...
Też was kocham :) uwielbiam te utyskiwania i uszczypliwe teksty. Najbardziej podoba mi ten o czytaniu ze zrozumieniem :) W psychologii takie zachowanie jest dokładnie opisane jako "ucieczka w strach przed silniejszym", zachęcam do lektury. Ale możemy porzucić psychologię i przejść do faktów i argumentów, tylko czy jesteście gotowi na to? Rynek was weryfikuje bezlitośnie, a wy wciąż w poprzek rynku, bez grama pokory dla drobnych inwestorów, opowiadacie głodne kawałki o chceniu, perspektywach rozwojowych, i że jak prezes powiedział to znaczy że tak jest. Ta ciągła oszołomska papka podawana przez różowe okulary nie ma nic wspólnego z wiarygodnymi informacjami. Powtórzę jedynie, że raport miał być jakimś punktem zwrotnym. W jaki elemencie? Raport to kontynuacja beznadziei i kompromitacja biznesu. Info ze spółki o wejściu w jakiś abstrakcyjny rynek? To ma być ten pomysł, który zawojuje świat? Nowy inwestor? Nazwa nowa, ale inwestor to koło ratunkowe dane samemu siebie, bo już jest tak umoczony, że nawet wyjść z tego bagna nie sposób. Rynek to wie, a wam się wydaje, że to "ciemny lud" który kupi każdą bajkę. Nie piszę o transakcjach, kołowaniu i młynku, bo to już przerabiane było. Zróbcie porządek w spółce, pomyśle i to jest wyjście. Wyjście przez wysoką wartość akcji tutaj nie ma szans, najmniejszych. O ile się orientujecie o czym piszę. :) Szampan smakował?
dziecko, czy jesteś w swej mizerii opanować choć jeden prosty element.. otóż nie odpisuje nigdy na twoje posty i zrób choć tyle, takie minimum poczucie własnej wartości jeśli już o psychologii ... jeśli cię gdzieś nie zapraszają nie wpychaj gęby .... może też jakieś wyparcie? bo przeniesienie własnych głupot inwestycyjnych na spółkę aż bije po oczach ... to da się skorygować w psychoterapii. wiec .. żegnam mam nadzieje.
Racja, z takim prostakiem nie będę toczył rozmowy, szkoda mi pary na to. Pożegnanie to właśnie sie zaczyna, ale takich jak ty. Gęba moja niewyparzona, najwyraźniej prawda boli, więc ją będę wpychał tam , gdzie uważam za stosowne. Powiem więcej, tam gdzie absolutnie mnie nie chcą. A już nie tacy jak ty mnie będą pouczać gdzie mam sie pchać. Też żegnam :) ale forum teraz będzie jeszcze bardziej dla mnie bliskie :)
czyli jednak dziecko-prostaczek nie potrafił ani zacząć ani skończyć... a pisz dziecino każde forum ma swojego domorosłego głupka, na tym wątku ty brylujesz bezapelacyjnie
Spółka w poważnych tarapatach, nie tylko finansowych. Bez szans, w takim kształcie, na pozytywny wynik końcowy. Dyskontowanie marzeń (absurdalne pomysły) chcieliby widzieć już, po 6 latach kaleczenia, niewiarygodnego inwestowania w nie wiadomo jaki produkt. Czy to nie jest kompromitacja? Bezczelność tych władz jest po prostu niebotyczna. Nikogo tam nie stać na postawienie spraw wprost, bo to sami tchórze myślący o sobie że są spryciarzami i oszukają giełdę. Kontynuacja tego biznesu to droga do upadku, Szybko. Cena 1 zł to przy tej nowej umowie jest mocno wygórowana. Powrót na emisyjną będzie optymistyczne.
Dalej robienie naiwnych z inwestorow. Mialbyc raport co szczeki opadna irzeczywiscie opadly - powiekszona strata. Zwiekszenie free float - moje gratulacje. Teraz to nikt juz tej spolki nie wezmie kolejny petrolinvest. Chyba komus urywa podloge skoro jest zakladamych jest co chwile pelno tematow na forum z bajkami. Jak dla mnie kierunek jest jeden - upadlosc, zaraz jak tylko rozlicza dotacje na zaklady. Pamietacie OrzelOpony???? Tez mieli fajna technologie granulat w postaci chodnikow, ulic, boisk do Unii Europejskiej mieli sprzedawac, wybudowali 3 fabryki za dotacje z Unii - dokladnie tak jak tutaj wzieli kasa z Unii i zobaczccie sobie cobylo pozniej. Tutaj jest dokladnie ten sam schemat - fabryki+dotacje, wziecie kasy i upadlosc.
Ten scenariusz juz dawno jest ścieżka rozwojową LS. Ale czy ignoranci z LS są tego świadomi? Choroba trawi ich od głowy. Free float jest karmiony bajkami i podsycane nastroje bez względu na wszystko podbijanie ceny. Inwestowanie powyżej 1 zł to szaleństwo graniczące z brakiem mózgu.