• Do akcjonariuszy Autor: ~Badziewiak [95.108.41.*]
    O kasę na spłatę wierzycieli w tym akcjonariuszy rząd PiSu nie musi się martwić.
    Na pewno nie będą to pieniądze z budżetu państwa przez co nie musi nas i Was głowa o to boleć.
    HBP wybudowała stadion i inne obiekty za które nie otrzymała wynagrodzenia a w prawie istnieje coś takiego, że jeśli nie zapłacisz mi za wytworzoną dla Ciebie rzecz to mam prawo tą rzecz zachować dla siebie.
    Zatem stadion od samego początku (bo jak widać pieniędzy za wybudowanie nie widać) winien być Hydrobudowy i ta winna czerpać korzyści z niego.
    To Hydrobudowa winna mieć prawo sprzedać ten stadion oczywiście bez udziału jakichś pseudokomorników bo sama zainteresowana ich nie potrzebuje. Oczywiście należy postawić przy tym zarzut działania na szkodę spółki samemu Wiśniewskiemu i jego współwinnym bo tego by jeszcze brakowało by oni mieli teraz skorzystać ze sprzedaży stadionu. (jedynie z racji posiadanych akcji).
  • Re: Do akcjonariuszy Autor: ~narodowy [79.185.6.*]
    Można złożyć wniosek do sądu o zabezpieczenie roszczenia na majątku wierzyciela,ale to nie dotyczy spółek SP.Z tego co wiem to jesteś starym akcjonariuszem HBP praktycznie od połączenia z Hydrobudową Śląsk, Co cię przyjacielu sprowadza na wątek po kilkuletniej nieobecności właśnie dziś
  • Re: Do akcjonariuszy Autor: ~Badziewiak [95.108.41.*]
    Dużo później ale to nie jest najważniejsze
    Temat.
  • Re: Do akcjonariuszy Autor: ~kc [178.217.249.*]
    to co mają robić akcjonarjusze ?
  • Re: Do akcjonariuszy Autor: ~Matoł [87.207.215.*]
    Także 7- zeta z palcem w D............ możliwa heeeee... heee...
  • Re: Do akcjonariuszy Autor: ~narodowy [83.31.165.*]
    12- stego posiedzenie nowego sejmu,więc..to może być nawet kwestia godzin.Raczej kwestii ugody nie zostawią nowemu rządowi.
    to jeszcze teraz chcą uzyskać korzystniejsze warunki?
    Jak się nie postarają nam dobrze wynagrodzic to ,, PAN MAŁY " wsadzi ich wszystkich do pierdla wiadomo za co heeeee... heeee... ( nareszcie coś ruszy )
    to może pozew zbiorowy na syndyka , bo próbuje kręcić?
    Dnia 2015-11-06 o godz. 10:44 ~kc napisał(a):
    > to może pozew zbiorowy na syndyka , bo próbuje kręcić?

JAK BĘDZIE KRĘCIŁ TO MAŁY NIE BĘDZIE MIAŁ WYJŚCIA I GO ZAPIERDLUJE ????? heeeeee.... heeee...
    Jeśli spytacie jakie zarzuty postawić Wiśniewskiemu i jego świcie to trzeba cofnąć się trochę w czasie.
    Pierwsze to fakt brania wysokich premii za kończenie poszczególnych etapów budowy gdy w rezultacie za to wszystko HBP pieniędzy nie otrzymała zatem z jakich pieniędzy brał premie ???
    Drugie to domniemana zmowa z rudą świnią z której wynikało, że pieniędzy za wybudowanie czegokolwiek firma nie dostanie.
    Dotacje unijne na te kontrakty (nie znam szczegółów zatem należy się tylko domyślać) otrzymali tylko w ramach spłaty kolesie rudego
    ale może być tak, że żadnych pieniędzy nie było bo aby otrzymać dotacje to budowa musi być odebrana.
    Tutaj z kolei znowu matactwo bo UEFA odebrała stadion jako spełniający europejskie standardy określone przepisami a polskich standardów nie i to jest powód nieodebrania stadionu jako ukończony przy czym nie przeszkadza to organizować na nim różnego typu imprezy.
    eeeeech. Nie chce mi się nawet wyliczać i pisać.
  • Re: Do akcjonariuszy Autor: ~blondiana [79.66.53.*]
    .. no ide sie pomodlic aby nowy rzad z pomoca prezydenta i JK mial sile dopasc tych wszystkich oszustow co zdefraudowali nasze pieniadze i aby ich dopadla sprawiedliwa reka prawa. Aby nam zwrocili zainwetowane pieniazki !

tak im dopomoz ...
    boją się ci co dużo kradli w białych kołnierzykach.
    Myśle że odadzą co najmniej po 7-zeta to nie znaczy że pierdel ich ominie myśleli że cały czas będo walic nas w rogi bezkarnie ... heeeee... heeee...
    badziewiak masz coś nowego , bo może być ciekawie.
  • Re: Do akcjonariuszy Autor: ~km [79.186.121.*]
    Zarząd Spółki Hydrobudowa Polska S.A. w upadłości likwidacyjnej informuje, że w dniu 19 listopada 2015 roku otrzymał od Sądu Rejonowego Poznań-Stare Miasto w Poznaniu XI Wydział Gospodarczy do Spraw Upadłościowych i Naprawczych informacje o złożeniu przez Syndyka Masy Upadłości planów podziału sum uzyskanych ze zbycia rzeczy obciążonych rzeczowo nieruchomości.
    czy coś już wiadomo?
  • Re: Do akcjonariuszy Autor: ~narodowy [31.63.227.*]
    jeszcze nie
    ,, MAŁY " węszy jak zbierze odpowiednio ilośc materiału to wsadzi to całe towarzystwo do pierdla już nie długo ???? a my myśle że dostaniemy po te 7-zeta może coś więcej któż to może wiedziec chyba ten co ich do pierdla wsadzi heeeeee... heeeee....
  • Re: Do akcjonariuszy Autor: ~Kit [213.127.192.*]
    Pytanie do pana Matolka,
    W jaki sposob wyliczyl pan te 7 zeta na sztuke?
    Bo mi w zaden sposob nie wychodzi.
  • Re: Do akcjonariuszy Autor: ~piżol [83.22.165.*]
    Panie Kit a z czego pan wylicza ?.
    Sniło mi się że na kociołki wyprowadził chyba ponad 800 baniaków samo to tosobie przelicz już jest chyba 4-zeta a póżniej wszystko sumuj to ci wyjdzie z palcem w d..... chyba że nic nie kapujesz to nie zadawaj bezsęsownych pytań skąd to wyszło.... ????????
  • Re: Do akcjonariuszy Autor: ~Kit [213.127.192.*]
    Zaczelem tu od niedawna zagladac, bo mam tego caly worek. To byla moja pierwsza wieksza inwestycja, i od razu wielka wtopa.
    Nie zagladalem 3 lata na GPW i teraz czytam twoje posty o 7 zlotych. Jakos trudno mi to sobie wyobrazic skoro bylo 210000000 akcji to sa kosmiczne kwoty. Czy zdarzylo sie cos takiego w histori GPW, zeby akcjonariusz po bankructwie spolki od zyskal jakas kase.?
    Nie wydaje mi sie. Ludzie rozne rzeczy wypisuja na forach. Nie chce w to wierzyc, bo zostal bym milionerem, a takie zeczy to tylko w filmach.

To nie tylko film ale duży cyrk który się ciągnie tyle czasu i nikt nie siedzi w pierdlu to aż dziw !!!!!!!!!
    Jeden spierdzielił do Brukseli a drugi do USA niby przez Wenezuele
    Reszta mniej uwikłana broni ich jak Częstochowy
    Ale cyrk z tymi "naszymi" rządami
    Nawet pisuar wymontowali z pałacu:) I jak co to PiSuaru nie ma
    Te z PO to chyba będą się przed prokuratorami tłumaczyć, że są niepoczytalni
    a Wałęsa to nawet nie musi kłamać
    niech się pomyli i wreszcie prawdę powie.
  • Re: Do akcjonariuszy Autor: ~qwazar [85.193.204.*]
    http://www.dziennikbaltycki.pl/strefa-biznesu/a/koszty-postepowania-upadlosciowego-malborskiej-malmy-wyzsze-od-wyplat-dla-wierzycieli,10578150/

można sobie poczytac o postępowaniu upadłościowym, taki sam los czeka wierzycieli habetki
  • Jesteś żałosny Autor: ~Narodowy [95.49.200.*]
    Po sprzedaży części majątku przez syndyka HBP ma zaksięgowaną na koniec 2015r kwotę 50 mln zł na koncie , w jakim celu kłamiesz i po co ? ...pierwszy raz cie tu widzę od 4 lat na tym forum, kim jesteś ?
  • Re: Jesteś żałosny Autor: ~Qwazar [85.193.204.*]
    To sobie pomysl, ile syndyk może wydać na koszty postępowania?
    Artykuł powyżej niech posłuży jako przykład.
    Żona rudego za darmo i na darmo tu nie siedzi.
    Myślisz, że jak nazwałeś się "narodowy" to pozjadales wszystkie rozumy? Na początek proponuję okulary (i to dobre) zakupić, a potem się mądrzyć...
  • Re: Jesteś żałosny Autor: ~narodowy [95.49.200.*]
    50 mln to kwota netto w kasie po opłacieniu syndyka, co za bzdety wypisujesz?żadnych kosztów nie ma do opłacenia na tę chwilę co nas obchodzi jakaś firma co nie ma na koszty postępowania upadłościowego??? i co to ma wspólnego z HBP??? majątek ktory został w aktywach ciężko zbywalnych na koniec grudnia to drugie 50 mln wg szacunków syndyka. Wspomne też o roszczeniu w stosunku do NCS i GDDKIA, i co kogo obchodzi czyjaś żona ???? idiota
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [85.193.204.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • @narodowy- nie daj się wkręcać Autor: ~tvnmaniak [88.156.128.*]
    wiedzę że ktoś czepił się Ciebie , za długo jesteś na HB aby komuś coś udawaniać , pozdrawiam serdecznie, jak odpuściłem sobie pisanie na forum PBG bo pojawiło się pełno naganiczy w każdą stronę, dzięki za przekazywane przez Ciebie infa na forum, trzymaj się zdrowo i nie daj się prowokować.
  • Re: @narodowy- nie daj się wkręcać Autor: ~Qwazar [85.193.204.*]
    dla jasności i do wiadomości:
    - nie jestem tu po to, żeby kogokolwiek obrażać. Czytałem dziś artykuł o upadłości "malmy" i tak na myśl przyszła mi habetka. Napisałem więc posta, ale na końcu nie wstawiło mi "?", bo to miało być pytanie - ot złośliwość rzeczy martwych.
    Wówczas odpisał niejaki "narodowy", na koniec obrażając mnie...
    Jeżeli to jest istota pisania na forum, to współczuje wątkowiczom HBP, bo użytkowników tu macie "górnolotnych" w naskakiwaniu i rzucaniu inwektyw w kierunku innych użytkowników forum...
    Koledze 'narodowemu" życzę więcej kultury na co dzień!
    a posiadaczom na dzień dzisiejszy bezwartościowych akcji cierpliwości nagrodzonej kasiorką...
  • Re: @narodowy- nie daj się wkręcać Autor: ~prot [87.206.230.*]
    Qwazar, widzę, że naganiasz na spadki haha ale akcje mniej jak grosz już nie spadną (żart). 
    Co do upadłości Malmy i HBP i PBG jak myślisz jaki jest wspólny mianownik?
    Włoski bank, właściciel PeKaO S.A., który załatwił Malmę bo Barilla chciała zagarnąć rynek polski (Unikredit i Barilla włoskie powiązania rodzinne, wspólne interesy).
    Pamiętam jak z kłopotów chciał wyciągnąć Malmę Francuz, walczył jak pies o firmę o pracowników ale dostał kopa w postaci wypowiedzenia kredytów i . Całe szczęście marka Malma została ale to już inna historia.
    Podobna sytuacja była z `PBG właścicielem HPB, ten sam bank jako pierwszy wypowiedział linie kredytowe i lawina ruszyła. 
    Tutaj chodziło m.in. o ,,skończenie'' Gazoportu przez HBP oraz przechwycenie innych kontraktów.
    Ciekawe tylko dlaczego do dzisiaj właściciel Stadionu Narodowego i Gdaka nie chcą rozliczyć się za wykonane prace?

@Narodowy oczywiście pozdrawiam Cię również
  • Re: @narodowy- nie daj się wkręcać Autor: ~Narodowy [83.9.106.*]
    Nareszcie jakaś merytoryczna wypowiedz, dodam jeszcze przypomnę że PEKAO sa prawdopodobnie przejmie spółka Skarbu Państwa także z rozliczeniami na PBG a jest to jeden z największych wierzycieli spółki mogą zajść zmiany..., ugody z NCS i GDDKIA raczej nie podpiszą chyba że częściowe aby zwolnić wierzytelnosci -gwarancje grupy 6 z układu ciążące na PBG bo pieniądze z tych ugód są dla Hydrobudowy, wiec wierzyciele taki np właśnie PEKAO są wezmie kasę i nie podpisze układu. Według mnie wpierw układ na HBP, redukcja długu, potem ugody.Takie moje skromne zdanie.Też pozdrawiam , pozdrowienia też dla Tvnmaniaka. I dla Zdzisława jeśli czyta
  • Re: @narodowy- nie daj się wkręcać Autor: ~kc [178.217.249.*]
    o malmie to niech on sobie pogada z posłem Cymańskim ,zapyta o przekręty , czy były .
    @narodowy, to czekamy, może jeszcze dożyjemy hehe
  • Re: @narodowy- nie daj się wkręcać Autor: ~Qwazar [85.193.204.*]
    historię malmy znam, a skoro ją opisujesz to znaczy, że nie zrozumieałeś mojego pytania i w tym intencji. Wkleiłem artykuł, bo wydał mi się ciekawostką ile kasy może sobie wyrwać syndyk zarabiając oczywiścei na upadłości...
    a to, że istnieje kółkowzajemniej adoracji, to łatwo można się przekonać... tylko co z waszego poklepywania się po plecach na dzień dzisiejszy... tyle, że sobie poklepiecie...
    Właśnie, że zrozumiałem, napisałem tylko jak działają banki, dzięki którym i syndyk i komornik zarabia krocie. Co do pracy i korzyści tych ostatnich się nie wypowiadam gdyż mają przyzwolenie państwa.
    ...,,kółko wzajemnej adoracji''... dobre, lepiej, żebyśmy się napieprzali i wyzywali?
    Nie masz pojęcia co tu się działo, dzieje i będzie dziać a nadzieję zawsze mamy bo przecież ,,umiera ostatnia''
    ZDRÓW!
[x]
HBPOLSKA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.