Autor: kowal2200 [178.42.86.*]2011-12-30 11:11 Ja również opuściłem pokład, niestety też trochę straciłem na tej "inwestycji" Przestrzegam w inwestowanie tego typu wynalazki, następna będzie "Tetyda"
BDW: Czy pamiętacie, że cwaniaczki z BIM mieli pomysły spieniężania nowych biznesów, takich jak firma windykacja krzak Tetyda oraz np. Nutri Pharmax czyli wielka produkcja, ale tylko na papierze z 2011 roku. Chyba KNF ich zapędy pohamował.
2011-07-04 13:17:11 zmiana Nutri Pharmax sp. z.o.o. na Nutri Pharmax SA
Zarząd BIOMAX S.A. informuje, że spółka zależna Emitenta - Nutri Pharmax Sp. z.o.o. zmieniła formę prawną na Spółkę Akcyjną. Tym samym Nutri Pharmax S.A. rozpoczęła ofertę prywatną , czego finałem będzie planowany na III / IV kwartał tego roku Debiut spółki na NewConnect, a tym samym wprowadzenie jej akcji do ASO. BIOMAX S.A. zamierza brać czynny udział w ofercie prywatnej spółki zależnej i wspierać ją w pozyskiwaniu kapitału potrzebnego na realizację założeń swojej strategii. Jednym z założeń ma być realizowany przez Nutri pharmax S.A. plan inwestycyjny BIOMAX S.A. polegający na budowie zakładu produkcyjnego w Gościcinie, na co zostanie przeznaczona część środków pozyskanych z oferty prywatnej. Nutri Pharmax S.A. to dynamicznie rozwijająca się spółka z doświadczeniem w branży spożywczej, specjalizująca się w produkcji suplementów diety i dodatków do żywności. Jej potencjał tworzą: nowoczesna technologia produkcyjna, laboratorium badawcze i najwyższe standardy jakości. Informację podano, ponieważ zarówno zmiana formy prawnej spółki zależnej Emitenta, jej przyszły Debiut na Giełdzie i pozyskanie środków z oferty prywatnej pozwoli na realizację planów strategicznych BIOMAX S. A. a co za tym idzie potencjalne przychody, które będą miały istotny wpływ na wyniki finansowe i wycenę rynkową Emitenta. Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Sytemu Obrotu - "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
jednym słowem żal.. ale żeby jeden zyskał inny musi stracić, więc niech żyją w swoim świecie i uważają się za guru giełdy. Już niedługo pozostanie im jedynie ujadanie. Cieszmy się bo dołek zaliczony, więc możemy zacząć zarabiać. A na kim nie zarabiać jak nie na właśnie takich jak oni, którzy za parę grociszy będą wskakiwali jak tylko ujrzą 20% wzrost na walorze w strachu, żeby tylko nie spadło. Pozdrawiam rozsądnie myślących.
Jednocześnie Komisja Nadzoru Finansowego pragnie zaznaczyć, iż w wyniku rejestracji podwyższenia kapitału zakładowego na podstawie Uchwały nr 6 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia spółki Platynowe Inwestycje SA powstała z dniem 21 października 2015 r., możliwość żądania przez akcjonariuszy mniejszościowych przymusowego odkupu akcji tej spółki. Zgodnie bowiem z art. 83 ust. 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, akcjonariusz spółki publicznej może zażądać wykupienia posiadanych przez niego akcji przez innego akcjonariusza, który osiągnął lub przekroczył 90% ogólnej liczby głosów w tej spółce. Żądanie takie składa się na piśmie w terminie trzech miesięcy od dnia, w którym nastąpiło osiągnięcie lub przekroczenie tego progu przez innego akcjonariusza. Cena za jedną akcję w ramach przymusowego odkupu, obliczana jest zgodnie z art. 79 ust 1-3 tej w/w ustawy i w przypadku spółki Platynowe Inwestycje SA, na dzień 3 listopada 2015 r. wynosi 6,16 zł.
co ma piernik do wiatraka ;-). dla przypomnienia: aktualizacja: ~12345 [82.139.164.*] kowal2200 [213.17.242.*] ~siedem [94.254.193.*] ~korpus [94.254.193.*] ~bankrut [78.146.185.*]
"Nowe lilki" nie doczytały informacji do końca. Ich poczytalność siadła po 2 pierwszych zdaniach. Też myślę o tym, czy nie wnieść aportem do Biomaxa np. kartonu po butach. Mój biegły reweident wycenić go może na jakieś 80.000 Pln w zamian za akcje nowej emisji??
Jasne, że wchodzę, wnoszę aportem poleasingową drukarkę z funkcją ksero którą mi zaprzyjaźniony rewident wyceni na 1 000 000 zł. A co ? Nie jest tego warta? Można drukować każdą ilość obligacji i akcji a jak już zdejmą gniota z giełdy kserować na pamiątkę i wystawiać na alllegro. Spokojnie na siebie zarobi.