• dziś jest ciekawy dzień Autor: ~nn [89.69.86.*]
    już niedługo sprzedającym skończy się amunicja, chyba pan Sawicki zaczął zakupy:)
  • Re: dziś jest ciekawy dzień Autor: ~123456 [89.64.25.*]
    Dnia 2015-10-14 o godz. 15:09 ~nn napisał(a):
    > już niedługo sprzedającym skończy się amunicja, chyba pan Sawicki zaczął zakupy:)

a skąd ten wniosek?
    dziś ustawił przynajmniej kilkanascie kilo na S po 2.92 i brał po 2.90 ukryciakiem
    mogą tak tygodniami mielić i nikt tego nie przerwie jak sami nie zechcą
  • Re: dziś jest ciekawy dzień Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    To prawda mielenie trwa w najlepsze i brak kompletnie dawców z zewnątrz. Cały czas zastanawia mnie ostatni komunikat o tej zmianie zamiaru z zakupami przez Sawickiego. Można to interpretować na kilka sposobów:
    - widzi, że kurs jest naprawdę zdołowany i chce troszkę okazyjnie dokupić poprawiając jednocześnie wizerunek oraz teoretyczną wartość "swojego" majątku.
    - może chce zmienić taktykę i nagle jak Feniks z popiołów pojawi się wielkie netto a Pan Sawicki dysponując już odpowiednim udziałem będzie zgarniał sowite dywidendy -> tu słabym punktem jest to, że jeżeli teraz "spija" netto na lewo to jest to bardziej efektywne niż w przypadku uczciwej gry ale dzięki temu zdecydowanie zyskał by na wartości pakiet jego udziałów no i prestiż...
    - wie, że będą b.kiepskie wyniki i kurs jeszcze zjedzie ale sytuacja jest przejściowa (np. IIIkw) więc poczeka sobie do wyników i później zacznie spijać ustawiając się pod lepsze czasy
    - może nic nie kupić a ta informacja jest tylko takim pierdnięciem w stronę wkórw... akcjonariuszy
           W TEJ FIRMIE ZDECYDOWANIE BRAKUJE WIARYGODNOŚCI ORAZ DOBRYCH INTENCJI GŁÓWNEGO UDZIAŁOWCA

• Re: dziś jest ciekawy dzień Autor: ~nn [89.69.86.*]
    mi to nie wygląda na przerzucanie z wora do wora, chyba jednak próba sił, ktoś miał plan ale do akcji wszedł jeszcze ktoś :)
  • Re: dziś jest ciekawy dzień Autor: ~123456 [89.64.31.*]
    Dnia 2015-10-15 o godz. 09:48 ~nn napisał(a):
    > mi to nie wygląda na przerzucanie z wora do wora, chyba jednak próba sił, ktoś miał plan ale do akcji wszedł jeszcze ktoś :)

e tam ktoś ustawił sprzedaz z ukrycia tak jak wczoraj i wczesniej, kupno pewnie tez i wybijają reszte , która została i sie wkur.wia ze nic sie nie dzieje. Jak wytrzymają jeszcze z dwa miesiące przy 3 albo nizej to będą wyciskać akcjonariat pod strate podatkową pod koniec roku
  • prawie 20 tysiecy ukrył po 2.92 Autor: ~123456 [89.64.31.*]
    kto chce niech z nim(i) walczy
  • Re: dziś jest ciekawy dzień Autor: ~wolaber [46.215.60.*]
    Jeśli chodzi o komunikat, mogło to być ostrzeżenie dla dolujacego, że ta zabawa może zostać brutalnie zakończona. Ale to tylko jedna z teorii.
  • Re: dziś jest ciekawy dzień Autor: ~jajco [87.99.14.*]
    Ja od paru dni zacząłem skup
  • Re: dziś jest ciekawy dzień Autor: ~123456 [89.64.26.*]
    Dnia 2015-10-16 o godz. 07:01 ~jajco napisał(a):
    > Ja od paru dni zacząłem skup

mozesz brac 15 koła po 2.90 zaczynają grać w otwarte karty?
    chyba już nie zostało im dużo więc muszą bardziej postraszyć ;)
    No i przede wszystkim trzeba pamiętać, że jeżeli teza o "sypaczu" jest faktem to robi po to aby prędzej czy później wejść z wielką siłą
    a każdy zbity grosik nie poparty sytuacją ekonomiczną Grupy powoduje, że ktoś albo wielu go wyprzedzi i szybko te mozolne zabiegi mogą spłynąć na niczym. Dodając kolejnego ziarenka do tych spekulacji można by nawet przypuszczać że to Kaps-spec-grupa rysuje ten scenariusz....w końcu chcą kupować ale po co przepłacać:)
    jeżeli to nie Sawicki się bawi to w każdej chwili może pójść info, że dokupił pakiecik i sypacz zostanie ze stratą, ale fundy mogą tracić, w końcu to nie ich kasa;)
    Z braku informacji z oficjalnych źródeł ja obserwuję regularnie aukcję na Allegro. Powiem tak, jakby założyć że jest korelacja pomiędzy ruchem na Allegro oraz innymi źródłami dystrybucji to jest bardzo dobrze a na pewno lepiej niż kiedykolwiek. 
    Jestem przekonany że spadek obrotów w ostatnim kwartale to wyczyszczenie handlu na "odwróconym Vacie".
    Oczywiście to dotyczy obrotów  a nie zysku ale patrząc na wycenę myślę że odrywa się coraz bardziej od rzeczywistości.
    Ja będę dokupował przy każdej okazji bo najlepsze dopiero przed nami.
  • jednak Sawicki kupuje Autor: ~123456 [89.64.25.*]
    to oni mielą
  • Re: jednak Sawicki kupuje Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Chcę zobaczyć minę/y tych leszczy od których teraz skupili zwłaszcza za kilka dni:) 

• Re: jednak Sawicki kupuje Autor: ~123456 [89.64.25.*]
    Dnia 2015-10-20 o godz. 16:20 ~Exciter napisał(a):
    > Chcę zobaczyć minę/y tych leszczy od których teraz skupili zwłaszcza za kilka dni:) 
    >
    >

na razie dalej ta sama gra wszedzie ukryte na s i teraz k leszcz tego przecież nie robi
  • Re: jednak Sawicki kupuje Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Pewne jest to że KTOŚ stwierdził że warto kupić kilkadziesiąt K właśnie teraz. Można wysnuć teorię że sypaczowi skończyła się
    amunicja i dokupił ale to już by było mocno naciągane bo po drugiej stronie tęczy jest dziesięć mocniejszych argumentów dla popytu.
    Najlepsze jest to że ten sypacz nie robi tego dla przyjemności:) Nie można wiecznie iść pod prąd. 

• Re: jednak Sawicki kupuje Autor: ~123456 [89.64.25.*]
    Dnia 2015-10-20 o godz. 16:49 ~Exciter napisał(a):
    > Pewne jest to że KTOŚ stwierdził że warto kupić kilkadziesiąt K właśnie teraz.

To akurat oczywiste był komunikat ze Sawicki kupił, to sie "rynek" podłączył i rozbiera ukryciaki

• ON KUPUJE Autor: ~inwestro [188.47.65.*]
    A leszcze cieszą się że mogą sprzedać ze stratą. :)) albo z zyskiem 1 grosza:)))
  • Re: ON KUPUJE Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    To jest problem tych którzy teraz wystawiają. Zaraz się ustawią po drugiej stronie znając życie bo nic tak nie boli jak sprzedanie ze stratą przed wybiciem:)
  • Re: ON KUPUJE Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Apropo to chyba najszybszy komunikat w historii GPW:) To daje do myślenia...
  • Re: ON KUPUJE Autor: ~123456 [89.64.25.*]
    Dnia 2015-10-20 o godz. 16:59 ~Exciter napisał(a):
    > Apropo to chyba najszybszy komunikat w historii GPW:) To daje do myślenia...

ale Ty bzdury wymyslasz czasami sa komunikaty dzien po kupnie a nie tydzień
  • Re: ON KUPUJE Autor: ~Witek [5.173.98.*]
    pewnie malo kto spodziewal sie ze przy obrocie niespelna 100K szt kurs nawet nie drgnie
    sito w arkuszku zlecenien wskazuje ze przynajmniej 4zl powinno zostac przebite
    tutaj tylko fundusz moze zdzialac cuda
  • Re: ON KUPUJE Autor: ~Super [37.47.0.*]
    Mają Fajną Wartość księgową 9,85zł na akcje, ludzie to lubią
  • Re: ON KUPUJE Autor: ~dorobkiewicz [82.177.43.*]
    przecież to widać jak na dłoń koledzy inwestorzy ,że dzisiejszy handel był umówiony ,i zaczął się o 15.36.godzi.
    na to wygląda że umówili sie na tę wymianę , bo kurs tylko wzrósł 2%, . przy prawie 300tyś.obrotach .
    co rzadkość na tej spółce , gdyby chciał tu wejść ktoś nowy z 300tyś. i kupił by to w jednej sesji albo co gorsza w półtorej
    godziny ,to kurs by skoczył co najmniej nie 2% a 20%.
  • Re: ON KUPUJE Autor: ~Witek [5.173.98.*]
    Oczywiscie ze tak ...z reki do reki
    Rownie dobrze mogli to zrobic pozaregulowanym
    Pytanie czy jutro bedzie kontynuacja?
  • Re: ON KUPUJE Autor: ~kel [83.9.16.*]
    wczoraj umieściłem na tym forum posta; były 4 odpowiedzi; dziś po poście nie ma śladu... nul; komuś przeszkadzało
  • Re: ON KUPUJE Autor: ~berni [164.126.157.*]
    odwrot!
    [2015-10-20 15:47:25] Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 18/2015 

Zarząd TelForceOne S.A. ("Emitent") niniejszym informuje, iż w dniu 20 października 2015 roku otrzymał w trybie art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi ("Ustawa"), informacje od Pana Sebastiana Sawickiego Prezesa Zarządu TelForceOne S.A., o dokonaniu przez osobę blisko związaną z Panem Sebastianem Sawickim w rozumieniu art. 160 ust. 2 pkt 4 lit. a) i b) Ustawy - spółkę KAPS INVESTMENT Sp. z o.o., o następujących transakcjach nabycia akcji spółki TelForceOne S.A.: 
    -w dniu 13 października 2015 roku 501 sztuk akcji po średniej cenie - 2,92 zł; 
    -w dniu 14 października 2015 roku 13 000 sztuk akcji po średniej cenie - 2,91 zł; 
    -w dniu 15 października 2015 roku 11 000 sztuk akcji po średniej cenie - 2,91 zł; 
    Wszystkie transakcje zostały zawarte na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie, na rynku regulowanym w sesji zwykłej. Osoba zawiadamiająca jest zobowiązana do przekazania informacji w/w z tytułu pełnienia funkcji Prezesa Zarządu Emitenta.
  • Re: ON KUPUJE Autor: ~Exciter [89.231.48.*]
    Jedno jest pewne Glowny akcjonariusz dokupuje akcje pierwszy raz od wejscia Tfone na GPW. Jak nie spada bedzie rosnac . Podrygk mozliwe ale tu cala drobnica jest na minusie wiec na podaz nie ma co liczyc. Jak tylko zrobi sie glosniej na zewnatrz to nie zalapiecie sie na tanioche. Ja jutro kolejny raz dokupuje za ile tylko sie da.
  • Świetne info !!!!!!!! Autor: ~prezes [37.248.255.*]
    Exciter, mylisz się, rok temu też przed wynikami prezes i v-ce prezes kupili po kilkaset akcji, więc nie pisz że pierwsze zakupy ale ...... jest to świetne info, gdyż wówczas niejako na prośbę akcjonariuszy pokazali nam że wyniki były świetne a wzrosty w ciągu kwartału były w okolicach 40-50% (z tego co pamiętam). Jeżeli wyniki będą za 3 kwartał dobre (zakupy Sawickiego o tym świadczą) to za 4 kwartał będą bardzo dobre i ze względu na słaby kwartał 2014 (odpisanie w straty kilku milionów rezerw ciągnących się 2-3 lata) i niską bazę, jest możliwość że firma będzie taniutka c/z w okolicach 3 !!!!!!!!!
  • Re: Świetne info !!!!!!!! Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Sory może mi umknęło ale generalnie tym razem to zupełnie inny wymiar. Jestem bardzo ciekaw co z tego się urodzi.
    Jak mówiłem wcześniej dynamika sprzedaży na Allegro jest mega a działający tam od niedawna myPhone shop już sporo sprzedaje bez żadnych pośredników więc będzie z czego zrobić netto. To są tanie i bardzo dobre pomysły. Wszystko to w ciągu ostatnich kilku mies. więc nie czekać teraz to czysta głupota.
  • Re: Świetne info !!!!!!!! Autor: ~fundamentalista [89.65.79.*]
    Też zauważyłem we wrześniu i październiku skokowy wzrost liczby sprzedanych słuchawek myphone na allegro, a jest to silnie skorelowane ze sprzedażą we wszystkich kanałach sprzedażowych (r-Pearsona > 0.7 w 2014). Dodatkowo b.dobrze sprzedaje się ten hitowy model Axe, a marża na nim niemała, bo drogawy, więc wyniki powinny być co najmniej dobre więc pewnie dlatego sterujący kursem uznali, że najwyższy czas zmienić trend i zacząć kolejne kółeczko przed wynikami za 3 i 4Q. Tak mistrzowsko wykonanego poprowadzenia kursu od marca dawno nie widziałem, chyba ostatni raz na Selenie kilka lat temu.
  • Re: Świetne info !!!!!!!! Autor: ~MaciejM [188.125.143.*]
    Sądzę, że zakupy Kaps świadczą bardziej o tym że cena akcji jest niska, a nie o dobrych/świetnych wynikach za Q3.
  • Re: dziś jest ciekawy dzień Autor: ~franco [164.126.107.*]
    http://stooq.pl/mol/?id=7879
[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.