• Malwersacje GPW, KNF Autor: ~Ixior [83.22.253.*]
    Przecież to woła o pomste do nieba. Jak kurs spadał, nie było żadnych zatrzymań kursu, potem, kurs rósł i zatrzymali na 3 dni. Tym razem po odwieszeniu po około 3 miesięcy odkąd kurs spadł z 4 zł, do 30 gr, po 5 dniach odblokowali na zakończenie sesji. Ile osób interweniowało sprawie odwieszenia do GPW, KNF zapytaniem co się dzieje, przypominam, że jest wszczęte postępowanie odnośnie raportów. A Ci nagle odblokowują kurs. To jest robienie w jajo. Sam pisałem do GPW ale nie uzyskałem odpowiedniej informacji. Nagle puszczają, ciekawe pod kogo ? Zrobiło się gorąco, bo było dużo zapytań i zainteresowania ze strony akcjonariuszy i puścili. To są Wielkie Jaja!
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~re [146.0.32.*]
    pańczyk staniszewski knf solorz jędrzejewski i wielki mongolski biznes
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~zdezinternowany [176.58.21.*]
    to mieli puscic czy trzymac dalej ?
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~Ixior [83.22.253.*]
    Widzisz jeżeli ktoś robi A to powienienien robić B, nawet jeżeli ktoś nalega i jest zainteresowanie. Co mi z tego, że teraz puścili i trochę odrobiłem, skoro od poniedziałku przypuszczam poleci na łeb, bo będą tacy którzy się przestraszą i wolą mięc gołębia w garści. Według Mnie strzelili sobie w nogę, bo trzymali kurs tyle czasu, a gdy było już zainteresowanie akcjonariuszy i publiki, to nagle puszczają, przypominam w piątek 9 - kiedy są wypłacane wypłaty, jak myślisz, czy ktoś by się nie skusił by kupić z ulicy? Przecież znowu ubrali kogo mieli ubrać, a co będzie z raportami, skoro puścili kurs, pomimo, że raportów nie ma nadal. Jak myślisz, czy według Ciebie to jest logiczne posunięcie? Ktoś skupił, ktoś kupi = ktoś wtopi. Tyle, tutaj naprawdę nie pomogą żadne analizy, to jest czysta polityka tych u góry z kasą, innego wytłumaczenia nie ma.
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~bogdo [94.254.198.*]
    Niby to dlaczego nie mieli puscic,kurs był zawieszony do 2 pazdziernika.Nastepny co sie naczytał naganiaczy na spadki i myslał ze kupi taniej i podzielił ich los.Bedzie wyzej,duzo
    To co kupiłem to moje, ale nie bądź głupi, Ci co skupili na niższych pułapach, nie dadzą zarobić, tym którzy kupili wtedy gdy zaczęło spadać na KNF czy GPW nie robili nic. Jesteś po prostu naiwny, tu od początku było skazane na oszustwo i w tym kierunku też podążali, nie naganiam na kupno czy na sprzedaż tym bardziej, bo wtedy kurs na pewno spadanie. Po prostu jestem realistą, już szczerze te akcje przeznaczyłem na stratę, pozostaje tylko dopaść tych co byli w tym współwinni, na przyszłość dla przykładu, niestety czy następna władza będzie wstanie? Tego nie wiem, bo mogę tylko przypuszczać kto dojdzie. Takie jest moje zdanie, a akcji mógłbym się pozbyć w każdej chwili ale tego nie robię dla zasady, kij z pieniędzmi choć trochę straciłem. Nie wiem kto tam decyduje na górze ale to czyste robienie w bambuko.
    A kto ci sprzeda,nie badz smieszny,kurs spadał pod upadłosc a zadnej upadłosci nie bedzie i cos dobrego sie kroi,twój płacz nic nie pomoze
    Chciałbym, ale naprawdę w to wierzysz? Nadzieję mam, że wyrośnie do 20zł. Niestety to tylko nadzieja. Zresztą czas pokaże jak zawsze. Mżnonki będą tym co są. Też jak podali o tym, że wycofali upadłość spółki pomyślałem, że będzie dobrze, po tym roku czekania. Ale wtedy zawiesili kurs, łącz fakty, odwiesili dopiero jak było zainteresowanych dużo osób i były zapytania, co nie którzy podostawali wypłaty. Które być może będą zainwestowane tutaj. Pytanie co będzie w poniedziałek i co jeżeli nie będzie tego raportu ?
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~ree [146.0.32.*]
    upadłość byłą konsekwencją utraty aktywów w mongolii gdzie nie dopilnowano rzetelnie aby zabezpieczyć interes spółki skoro nie zabezpieczyli obligacji i robili biznes na 500 mln pozostaje tylko ściganie złodziei
    a dla optymistów to napiszczcie co się zmieniło jaki majątek ma spółka gdzie raport no i gdzie zarząd ktry czmychnął jak szczury z tonąego statku
    Wnioski o upadłosc to bzdura wymyslona przez tarantoge,wczesniej msx nie miał aktwywów i po rzekomej ich starcie nic na tym nie stracił.Jak mozna stracic cos czego sie nie miało.po 'rzekomej"stracie aktywów kurs był w okolicach 1.4.Spadł dopiero po info o głupim wniosku o upadłosc,teraz wróci tam gdzie jego miejsce. 1.4 zł.Teraz była wielka okazja do kupna.Ktos kto nie sprzedał nizej nie sprzeda po dobrym info jakim było odrzucenie głupich wniosków o upadłosc.Płaczcie dalej,nic wam to nie pomoze
    Obyś się nie mylił, jak wiesz, też firma MSX Resources nazywała się inaczej, pamiętasz jak ? Mostostal Export zmienili nazwę na MSX Resources. Wielu miało nadzieję, w końcu była to firma Mostostal-Export SA – polskie przedsiębiorstwobudowlano-deweloperskie z siedzibą w Warszawie, notowane na Giełdzie Papierów Wartościowych. Po więcej odsyłam do wikipedii, https://pl.wikipedia.org/wiki/Mostostal-Export

http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/601859,mostostal-export-sa-rejestracja-zmiany-nazwy-spolki-w-krs

Więc czy aby nie miała aktywów?
    Nic nie rozumiesz,miała aktywa za które dala smieciowe nic nie warte papiery cypryjskich smieci,a wiec nic na tym nie straciła
    A z ta mongolia to nie badzcie tacy pewni ze to temat zamkniety,solorz moze wydymac tarantoge a ma do tego podstawy bo to ona popełniła błąd.Solorz sam moze sie dogadac z grupa inwestorów mongolskich,nigdy nie mów nigdy
    Jak zwał tak zwał, ja mając aktywa w postaci akcji papierowych to też forma zabezpieczenia. Jeżeli jest inaczej napisz mi jaśniej, tak aby głupi zrozumiał. Pomijam Solarza, i jego umiejętności robienia biznesu. Dla Mnie jest kimś, kto wchodząc w spółkę, przypieczętowuje jej dobrą stronę. Zobacz na spółkę Powszechne Towarzystwo Inwestycyjne SA (PTI)
    Jak wejście osób z nazwiskiem wybiło kurs. Czy Solarz wtopił? Ile zarobił pod stołem? Czy można mówić tak o biznesmenu ? Jakie ma inne korzyści.
    Radze zainteresowac sie inforacjami i poczytac jakie papiery dostała tarantoga,nic nie warte obligacje cypryjskich spólek krzaków,moze to msx w ten sposób załatwił tarantoge,tak jak pisałem nigdy nie mów nigdy.Pomijajac te całą mongolie akcje sa i tak duzo wiecej warte,msx posiada spólki zalezne,Pod fortem development,mos-bud

https://www.bankier.pl/forum/temat_sklad-grupy-kapitalowej-msx,17300707.html
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~gracz [188.146.135.*]
    Idzie w górę to idzie na h#j drążycie temat:) ja wszedłem po 0,33 i nie żałuję:)
    Widziałem to jakiś czas temu, mimo to ciekawa jest ta gra w kotka i myszkę. No jeżeli chodzi o kurs przed tym zanim spadł z 4zł, bo na tyle było scalenie, raczej nie potrzeba dużego obrotu by cena akcji poszła górę. Jedyne czego można oczekiwać, skoro sam mówisz, że kupiłeś po 33gr. to obawy moje, mogą dotyczyć tego, że możesz chcieć sprzedać z 75% zyskiem.
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~gracz [188.146.73.*]
    Spoko nie martw się o to za ile sprzedam napewno tanio skóry nie oddam :) a zysk jest 91% bo od 0,33 licze:)
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Ixior napisał:
    "Przecież to woła o pomste do nieba. Jak kurs spadał, nie było żadnych zatrzymań kursu, potem, kurs rósł i zatrzymali na 3 dni. Tym razem po odwieszeniu po około 3 miesięcy odkąd kurs spadł z 4 zł, do 30 gr, po 5 dniach odblokowali na zakończenie sesji. Ile osób interweniowało sprawie odwieszenia do GPW, KNF zapytaniem co się dzieje, przypominam, że jest wszczęte postępowanie odnośnie raportów. A Ci nagle odblokowują kurs. To jest robienie w jajo. Sam pisałem do GPW ale nie uzyskałem odpowiedniej informacji. Nagle puszczają, ciekawe pod kogo ? Zrobiło się gorąco, bo było dużo zapytań i zainteresowania ze strony akcjonariuszy i puścili. To są Wielkie Jaja!"

Tylko jedno pytanie: o jakiej spółce piszesz?
    MSX Resources. A jeszcze jedno, skoro puścili kurs. Mogę gdybać, że będzie jakieś info lub raport. Ale nadzieja jest nikła. Do poniedziałku czekam na info, które by tłumaczyło puszczenie kursu.
    Widocznie jestem na innym MSX.
    Możesz jaśniej ? Popatrz na KGHM, jak po wypowiedzi Kopaczowej szedł w dół, potem Pani Beata Szydło, powiedziała, że będzie obniżony podatek od kopalin, od tego czasu kurs KGHM-u rośnie. Więc jeżeli coś insynuujesz podaj fakty.
    Jaśniej?
    Nie masz pojęcia o czym piszesz.
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~bnnnn [37.47.42.*]
    Koles nie kuma ze kurs był zawieszony z powodu braku raportu,kara miesieczna sie odbyła i tyle w temacie
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~ree [146.0.32.*]
    a kurs dlaczego spadł do 0,30
    a raportu dlaczego nie było i nie ma
    a mongolia dlaczego nie wypaliła
    a aktywa dlaczego utracono ?
    a knf dlaczego wprowadziła ludzi w bład że jest w stałym kontakcie ze spółką
    może dlatego żę to jeden wielki przekręt mongolski ?
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~bnnn [37.47.42.*]
    JAKIE AKTYWA,W TYM WATKU CI O TYM PISALI,RAPORTU NIE BYŁO PRZEZ MATACTWA TARANTOGI ALE SOLORZ I JĘDZREJEWSKI JUZ SIE DO TARANTOGI DOBIERAJA,DO PRZEDSZKOLA PRZEDSZKOLAKU
    Nie mierz wszystkich swoją miarą. Skoro podali, że KNF 2015-09-29 KNF wszczęła postępowanie wobec MSX Resources
    to chyba odrobiłem zadanie domowe, czytamy dalej. "Spółka otrzymała zawiadomienie o wszczęciu z urzędu przez Komisję Nadzoru Finansowego, postepowania administracyjnego w przedmiocie nałożenia na Spółkę kary administracyjnej w związku z podejrzeniem o niewykonanie lub nienależyte wykonanie obowiązków informacyjnych związanych z publikacją skonsolidowanego raportu kwartalnego za IV kwartał roku 2014, raportu rocznego i skonsolidowanego raportu rocznego za rok 2014, skonsolidowanego raportu kwartalnego za I kwartał roku 2015 oraz skonsolidowanego raportu półrocznego za I półrocze 2015 roku." To niby czemu odwiesili dziś kurs? Skoro raportu nie ma? Liczę, że może być do poniedziałku ale to małe prawdopodobieństwo. Wierz co chcesz. Forum jest po to by dyskutować, więc jeżeli się mylę lub masz inną teorię, to mnie oświeć. Póki co, to co piszesz, kupy się nie trzyma.
    Aaa, nie podali kilka raportów, a Ty liczysz, że podadzą wszystkie naraz?^^ Buahahahahha.
    Nie masz pojęcia o tej spółce. Nie wystarczy przeczytać kilkunastu wpisów i ostatniego raportu KNF bo cała reszta się kupy nie trzyma co każdy akcjonariusz natychmiast wychwyci. Gdybym traktował Cie swoją miarą musiałbym ten bełkot potraktować poważnie.
    No więc tak, powiedz mi w takim razie czemu puścili kurs? Czekam na fakty, bądź teorię.
    Ponieważ ustały przesłanki do ich wstrzymywania.
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~bnnnn [37.47.42.*]
    Nie odrobiłes zadnego zadania bo nic nie kumasz,spólka dostała zawiadomienie o wszczesciu postepowania za brak raporu.Msx dostanie pewnie smieszna kare finansowa i tyle w temacie,nie chodz na wagary
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.174.43.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Ixior,naganiacze nawciskali ci głupot a ty to łykasz,radze sie zabrac solidnie za odrabianie lekcji
    Spoko, w takim razie teraz to kurs powinnien według Was rosnąć?
    A dlaczego ma spadac,sad oddalił wnioski o upadłosc.To bardzo dobra wiadomosc a ty jak nie chcesz to nie kupuj,twoja sprawa
    Więc do rzeczy, nie sprzedałem kiedy spadało, kiedy ogłaszali upadłość, kiedy kurs spadał na 30%. Czekając na info którym okazało się wycofanie wniosku o upadłość, więc twierdzicie, że nie odrobiłem zadania ? Na kilometr śmierdziało, że coś się będzie działo, a biorąc pod uwagę, jak wyglądają notowania na GPW, niby spekuła, kupowanie grubych by zarobić itd. Rzucacie jakimiś kąskami które nie mają sensu, dajcie jakąś teorię, którą ktoś sam oceni. Pokażcie fakty, czekam na nie, a nikt nie jest wstanie mi tego udzielić.
    Spadaj naganiaczu,spij dalej,pisali ci w tym watku ale do takich jak ty nic nie dociera,nie masz zadnych akcji naganiaczu a chcesz miec.Spij dalej i przygladaj sie jak rosnie
    Pierdu, pierdu. Pokaż mi w którym poście najlepiej wszystko mi przekopiuj, żebym zrozumiał.
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~xxx [82.115.65.*]
    przeciez tutaj Tartoga i ta cala sprawa to byl jawny wał poczytaj kto sie kreci w Taratodze , spolka to bankrut, akcje Tartoga dostala za darmo za zloza ktorych nie zobaczyli hihihihih,
    A po co mam cie przekonywac i tracic czas,jestes cienki bolek tak jak xxx i re którzy chcieli ponizej 0.20 kupic i ich marzenia prysły
    To IP wyjaśni kilka nicków na tym forum:

https://www.bankier.pl/forum/temat_troche-historii-z-ip-82-115-65,13205483.html
    Czyli dowiodłeś tym, że Ci którzy naganiają, walą tezy bez dowodów. Przykrę, fajnie by było jakby wróciło na poziom 5 zł. Ale nie chce mi się w to wierzyć. Pamiętajmy ze spółka ta miała scalenie akcji. I akcje wszedłem przy 17 groszach, scalonych na 4 zł. A potem głęboki dół.
    Ja po raz drugi kupowałem akcje zaraz po scaleniu po 2,55 zł jeszcze na jednolitych. Na początku lipca tuż po powrocie na ciągłe było wybicie, a cena w trakcie sesji osiągnęła 4,20 zł. Tego z wykresu nie odczytasz i może to pamiętać jedynie ktoś kto miał akcje lub obserwował kurs.

Zaraz sprawdzę jaki był kurs po scaleniu.
    I te:

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-uwaga-as-prawda-er-82-115-65-kiedy-oddasz-kase,14047525.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_uwaga-na-82-115-65,16950339.html
    ixcior,To sprzedaj naganiaczu bez akcji i bedziesz miał spokuj,ciekawe co powiecie tym co przez wasze nagonki sprzedali po 0.25
  • Re: Malwersacje GPW, KNF Autor: ~bogdo [94.254.193.*]
    Spólki zalezne.Msx jest bardzo niedowartosciowane,pod fortem development,most-bud

https://www.bankier.pl/forum/temat_sklad-grupy-kapitalowej-msx,17300707.html
    Sam jesteś naganiaczem. Jaki miałbym w tym interes skoro mam akcje?
    jak uda ci sie kupic akcje to bedziesz miał
[x]
MSXRESOUR 25,00% 0,05 2016-03-31 15:28:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.