• Edek Autor: ~we [80.50.128.*]
    I znów dziś ta sama zabawa, wyciągniemy za uszy do góry, może odpalenie stopów i załadowanie SS i cofka. Zakres wahań 1,1240 - 1,1340. Bax dolar chyba nie ma za dużego potencjału bo PLN zaczyna się stopniowo umacniać a czytałem analizy że w przyszłym robu zobaczymy i 3,95 za EUR, więc de dolce jak już to na krótki okres. 3,76 6 już wydaje się oporem i poziomem do oddawania.

• Re: Edek Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    przeszslismy wazny opor na edku - droga otwarta na 1.14 i wyzej
  • Re: Edek Autor: ~we [80.50.128.*]
    Zobaczymy do końca dnia, cel osiągnęli 1,1340 teraz może się pomieszać na zbliżonych poziomach. Dziś jest piątek a ostatnie piątki kończyły się rozczarowaniem i cofką. Pożyjemy zobaczymy.
    ja nie pisze ze dzis, a rynek to zawsze moze sie odwrocic, od tego mamy SLe :)
    patrzac jednak na wykres edka to powoli ale konsekwentnie rosnie od 23 wrzesnia

Przy braku danych będziemy skazani na takie podbicia i opadania.
  • STELL Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    zalezy z ktorej strony sie patrzy 1,1713 nizej 1.1459 to maks do 1,1370 tyle moga spoko
    a na razie to super i wyzej podbijaja tym predzej spadna wg mnie
  • Re: STELL Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    rysujac po swieczce to tak na 1,1355 dodac knocik to 70-80
    choc mysle ze znowu juz maja dosc by ok musza nizej 1,13
  • Re: STELL Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    Bax, mysle ze dzis nic sie nie wyjasni za bardzo, tak jak pisze we to takie troche gora dol na krotko bo brak danych
    sadze ze przyszly tydzien rozstrzygnie dokad idziemy
    ale nigdy nic nie wiadomo, niespodzianki bywaja
  • Re: STELL Autor: ~we [80.50.128.*]
    Według mnie na rozczarowaniu mogą zjechać nawet do poziomu 1,12 a wtedy dolek dojedzie do zakładanych 3,7660
  • Re: STELL do we Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    na 1.12 mam alarm hahahahaaa na ew. zmiane nastawienia

• Re: Edek do we Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    poranna Lka nie byla taka zla, gdyby wszystkie przejazdy byly takie co najmniej to by bylo miodzio :)
  • Re: Edek do we Autor: ~we [80.50.128.*]
    Tak jak pisał BAX nawet dojście do 1,1370 nie zmienia widoków, wszystko to są jakieś niemrawe ruchy nie pokazujące przyszłego kierunku.
    Dla dolca jest ryzyko że PLN zacznie się mocniej umacniać i trzeba szukać dna niżej, znów to 3,68???
  • Re: Edek do we Autor: ~next [87.204.59.*]
    Spread US Bond do GE Bund rośnie , wall-st. rośnie , czyli fundamentalnie Edek powinien szykować się do spadku, Jeszcze podciągną pod 1,14 i będzie pewniak , chyba że namieszają i tak w kółko.
    No cóż zabrali się za wyciskanie, ważne punkty 1,1370 i potem 1,14
    Stella dokąd trzymasz? Mam nadzieję że już mają dość wyciągania.

• Re: Edek do we Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    sorki, ze dopiero teraz pisze, ale nie bylo mnie przy kompie - troche pzrez to stracilam z Lki, bo nie doszlo do tp - zachlannie ustawilam na 1.1385 hahahahaa, wiec nie doszlo, zamknelam po powrocie, ale od rana i tak ladny wynik
    otworzylam teraz Ske chociaz mysle ze moga probowac jeszcze dzis podejsc w gore, niby zeszli juz sporo w dol ale kto wie....

• Re: Edek do we Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    ja juz nie zakladam wyzej i wszedlem dosc mocno
    niby moge skracac z zyskiem ale zerkne czy maja sile na te 1,4 choc zakladalem do 1,137 gora a troszke jednak wyszli
  • Re: Edek do we Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    choc utrzymanie nad 1,1355 do konca sesji to w zasadzie sygnal wzrostowy bo wyjscie z kanalu jednak jest
  • Re: Edek do we Autor: ~Spain [31.61.139.*]
    Czyli czas na umocnienie złotówki brakowało i brakuje mi zejścia chociażby na gbppln pod 5,62 a nawet pod 5,52 i zakładam takie zejście co akurat te 2-3 miechy da granie w tych przedziałach i czekanie aż usia podniosą stopy
  • Re: Edek do we Autor: ~zygmunt [87.206.157.*]
    a co będzie jak będzie min 1.1750? lepiej patrzeć i reagować, moim zdaniem jeszcze dziś będzie ponad 1.14

• Re: Edek do we Autor: ~Spain [31.61.139.*]
    A co ma być jeżeli zakładane jest ze Edek ma spadać to
    Kiedyś spadnie to raz a dwa jedyny problem jaki jest to sa Gs którzy mogą wszystko :) a co jak wywali na 1,21 heh wiadomo daleka droga :) ale czemu nie ??
  • Re: Edek do we Autor: ~Martin [83.22.185.*]
    Niestety brak konsekwencji FED odwrócił sentyment do dolara.
    Wszystkie waluty rynków wschodzących ruszyły do góry.Euro bez względu na QE będzie rosło.Dolarowa bańka też musi kiedyś pęknąć
  • Re: Edek do Zygmunt Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    wg mnie poziom max na dzis jest 1.143, ale tyle nie bedzie
    mysle ze raczej juz koniec na dzis wzrostu edka - odpuszcza
    a jesli nawet znow beda probowac to dociagna do 1.14 nie wyzej
  • Re: Edek do Zygmunt Autor: ~zygmunt [87.206.157.*]
    dobrze dobrze, ale wyszli z kanału więc spokojnie pójdą do góry, a do ilu, czas pokaże, może być wysoko
  • Re: Edek do Zygmunt Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    ja pisalam o dzis ! zwroc na to uwage
    a ze jestesmy w ruchu wzrostowym to sie calkowicie zgadzam :)
  • Re: Edek do Zygmunt Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    poki robia takie zjazdy ze jest szczycik i w dol ze 20pip moga sobie jechac do znudzenia w gore i tak zostane z s na szczycie gorzej jak walna w gore mocniej ale to juz nie dzis bo moc w sumie zadna 
    przez 6 godz podeszli z 10 pip w gore to jakby grubas bawil sie z nami w kto wygraw bajer bongooo he he he

ja tez sie juz dzis nie spodziewam rewelacji
    poniedzialek bedzie do bani chyba bo usa maja dzien wolny zdaje sie
    niby londyn pracuje, ale malo danych tez
    moze zrobie sobie przerwe na poniedzialek - przedluze weekend, albo postawie z rana Lke z SLem i zamkne kompa :)
    pomysle
    a na dzis koncze
    udanego weekendu dla wszystkich :)))
  • Re: Edek Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    30 pip nizej i spokojny weekend dobranoc
    w poniedzialek usa nie pracuje to edka w gore nie ma kto ciagnac to aprop 1,14

• Re: Edek Autor: ~johnnyBdead [85.222.44.*]
    Scenariusz wydaje sie dosyc oczywisty :P, 1,1430-1,1450 to doskonale okazje do zlapania Sss (dojda do 1,15 to sie troche zdziwie). Potem zjazd na 1,1085 i tam wszystko sie rozegra, licze ze opor peknie przy pierwszym podejsciu i nie beda juz zawracac. Dalej tylko dol, az na 1,057 - 1,060. Tu dopiero lapie L, stad zamierzam trzymac do... 1,21 :D jak sie nic nie po kielbasi po drodze rzecz jasna :P... W kazdym razie wyjscie z obecnego trojkata jest tylko jedno... dolem, nastepne kilka miesiecy spadkowo...
    Czesc Johnny :)
    Milo Cie widziec znow - dawno juz Cie nie bylo na forum :(
    Od tego czasu slawetne 1.18 nie zrealizowalo sie idealnie - bylo 1.17+ tylko
    A teraz moj komentarz do Twojej biezacej prognozy
    Jesli chodzi o trojkat to wlasciwie na dzis wyglada tak, ze wybicie z niego nastapilo - na 1D jest to co prawda tylko 1 swieczka (na 4H kilka oczywiscie), ale jest to widoczne. Oczywiscie mozna zalozyc ze trojkat bedzie nieidealny, tzn teraz wierzcholek bedzie na tyle wysoki ze poprzedni nie bedzie dotykal ramienia trojkata - tak tez moze byc, fakt. 
    Na 1H zasieg ruchu 5 fali wypada na 1.143 max (jesli przyjac statystycznie najczestszy wariant) i tutaj sie zgadzamy. 
    Jednak moze ta fala mocniej sie wydluzyc (fakt ze rzadko statystycznie), tym bardziej ze na 4H jest wg mnie nie zakonczony ruch ktory zasieg ma na 1.164. 
    Co prawda na 4H mam tez lekko spadkowa linie ograniczajaca wzrosty od gory (prawie zawsze skuteczna) i juz na ten moment wyznacza ona max zasieg na 1.16, wiec wiem ze ruch wzrostowy raczej nie dojdzie do swojego maxa.
    Z kolei na 1H pewna linia ogranicza wzrosty do 1.143 na teraz, tyle ze jest ona wzrostowa.
    Na 15M fala 5 osiagnela swoj max na 1.138+, wiec na dobra sprawe ruch wzrostowy moglby w tym miejscu sie zakonczyc, jednak na 1H jest cos jeszcze co ma swoje zakonczenie na 1.142-1.145, dlatego sadze ze 1.143 osiagniemy.
    Co ciekawe zasieg fali 5 z 15M na 423,6% (bardzo rzadki zasieg) wypada na 1.164, wiec ten poziom jest znaczacy.
    Inna sprawa jak wygladalby trojkat gdyby edek doszedl do 1.164, choc jak juz napisalam wg mnie wyjscie z niego juz nastapilo.
    Podsumowujac, szczyt powinnismy zrobic na 1.143 co najmniej, jednak nie wyzej niz 1.164 (1.160), wiem ze to malo precyzyjne okreslenie poziomu, ale tyle widze z kresek.
    Zgoda co do tego, ze potem zaczynamy faze spadkowa (5tki wykonczone).
    Na zasieg spadkow mam 2 alternatywne scenariusze.
    Spadki przewiduje do 1.103 - tutaj koniec (1 wariant) lub znaczace zatrzymanie i dalej do 1.058 (2 wariant)- wczesniej gdzies juz pisalam o tych poziomach.
    Takze zasieg spadkow mamy taki sam :) jesli chodzi o 2 ze scenariuszy.
    Potem wzrosty - wypada ze powinnismy zrobic 1.21 o ktorym piszesz, jako kolejny poziom po 1.18, ktorego przeciez nie zrobilismy.
    Zeby tak bylo to 1 faza wzrostu musialaby wypasc na ok 1.147, korekta i wzrost do 1.121. Tak naprawde wzrosty powinny zakonczyc sie na 1.23/24 (do 1.27) i to mi pasuje, bo po korekcie spadkowej z 1.21 bylby wzrost na taki poziom i znow glebokie spadki.
    Wracam do 1szego ze scenariuszy. Tez jest wart rozwazenia wg mnie. Po spadku na 1.103 mielibysmy wzrost na 1.196 zatrzymujac sie przed luka 2-4 stycznia br i dopiero wtedy nastapilyby te duze spadki.
    Prawdopodobienstwo, ktory z wariantow nastapi oceniam jednakowo na ten moment, ale skoro piszesz o 1.058 jako zasiegu to pewnie tak bedzie :)

Pozdrawiam
    Stella
    Mało się dzieje, ja widzę znów próbują wciągnąć ludzi we wzrosty, czy starczy pary? Patrze na poziomy 1,14 i potem 1,143, Gdzieś w tych rejonach powinno się kończyć.
    Na razie wszystko zgodnie ze scenariuszem, próba wyciągnięcia wyżej i miejmy nadzieję że fala rozczarowania. Brak impulsów na większy ruch. Z góry 1,14 -1,143 z dołu 1,134 - 1,135
  • Re: Edek Autor: ~Martin [94.254.129.*]
    modelowo 60 w górę 30 w dół. Czy dojdziemy do 1.15?
    kiedys im sie znudzi a skracac jest za prosto i tego sie tylko obawiam
    doszli 1,1412 i 50 pip w dol wiec juz lekko niet
    mogloby to byc na tyle bo na dolarze dna nie poprawili
    w sumie te podbicia robia sie juz smieszne wczoraj 1,1398 dzis 1,1412 to normalna gra w bajer bongo na zasadzie do ilu wytrzyma grubas
  • Re: Edek Autor: ~Martin [83.4.223.*]
    Trzeba czekać.Mam jeszcze małą L ale zamykam ją jak dotknie 1,14 bo to chyba max psych.I dużo danych co mogą pomieszać
  • mart Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    stawiaj sl bo w gore ida coraz slabiej zas w dol moga sie nie zatrzymac na 1,13
  • Re: mart Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    biora miskow tj mnie tez na przetrzymanie az sie wiekszosc wykruszy
    ciezkie to trzymanie esek bez wiekszego zysku dobranoc
    dobrze ze choc ski z wyzej 1,14 05mam takze luzik
  • Re: mart Autor: ~we [80.50.128.*]
    Uparty byt trzyma ten rynek, jak się patrzy to odwroty są szybsze niż to wyciskanie. Wygląda na to że rynek się zablokuje w granicach 1,135 - 1,1430.
  • Re: mart Autor: ~Martin [94.254.209.*]
    chyba się mocno ku euro sentyment odwraca.
  • Re: mart Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    przepychanki wczoraj 1,1412 dzis az 1,1428 to zarty a nie odwrot sentymentu
    poki 1,1456 nie rusza nie ma zadnego zwrotu
  • Re: mart Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    jaki obstawiacie kierunek wyjscia z flagi teraz ? :)
    szybki powrót na 1,1350 i tu trochę konsolidacji a potem dalszy zjazd na 1,1280
  • Re: mart Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    moze tak byc, ale moze byc inaczej - jesli dalej chca ciagnac edka up, to za chwile bedziemy miec znow ruch w gore, to moze jeszcze nie byc koniec wzrostow - wszystko sie rozstrzygnie niebawem
    cel chyba już osiągnęli, wyjście górą, choć zasadniczy opór jest w okolicy 1,1460-70 ze zniesienia FIBO, wsparcie ciągle na ok. 1,1345
  • edek Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    lepiej by bylo jakby to juz dzis rozstrzygneli 
    a pewnie znowu zostawia to na jutr
    w koncu mi juz sie znudzilo to skowanie na 20-30 pipow
    a zajme sie daxem
    powinni wyjsc choc nad to 56 by wystraszyc technicznie skowiczow a potem zrobic winde
  • Re: edek Autor: ~Anonim2015 [77.252.107.*]
    A w którą stronę ta winda :-)
  • Re: edek Autor: ~Martin [94.254.193.*]
    Ale dolar słabnie...dzisiaj dojdzie 1.15 ?Ponad 300 pipsów w tydzień bez korekty
  • Re: edek Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    dzis to chyba nie, max na dzis to chyba 1.145/6, ale w ogole to wyglada ze tak - spadac nie chca