• Panie Kukolewski Autor: ~Fifarafa [31.178.67.*]
    zwracam uwagę, że na wczorajszym zebraniu towarzyskim...bo nie było to walne zgromadzenie - zwołane przez osobę nieupoważnioną, z porządkiem obrad rozszerzonym niezgodnie z k.s.h. itd.:

głosował Pan przez swojego pełnomocnika za nieudzielaniem przez Spółkę informacji istotnych zarówno dla pozostałych akcjonariuszy, jak i dla niej samej. Nie mówiąc o przeprowadzeniu samego badania przez biegłego rewidenta.Tym samym jasno wyraził Pan swój stosunek do pozostałych akcjonariuszy.

Mając nas za idiotów próbował Pan sprzedawać głodne kawałki o zagrożeniu ze strony Grecji dla kredytu, jak i o nim samym (portfolio, kontakty osobowe) o rzekomej niewiedzy nt. "zakupionych działek", nt. prowadzonej wcześniej działalności długo by wymieniać.

"Cieszy" jedno, że jak stwierdził przy świadkach pański pełnomocnik ma Pan świadomość złamania prawa, jak i dalszego łamania - poprzez nie podanie w komunikacie zamiarów związanych z dalszym/nabywaniem akcji Spółki.
    Podejrzewam, jak i pozostałe osoby będące członkami Porozumienia (o którego zawiązaniu Spółka "zapomniała" poinformować), że "świadomość" pańska sięga znacznie dalej.

W związku z tym informuję, że członkowie Porozumienia na początku września, nie czekając na analizę, złożą zawiadomienie w KNF, jak i w prokuraturze dotyczące pańskich działań, zarządu, rady nadzorczej, jak i pozostałych osób, które miały lub mogły mieć wpływ na sytuację w jakiej znalazła się Spółka.

Dlaczego nie teraz? Cóż wychodzimy z prostego założenia - wszystko musi być na tip top.

• Re: Panie Kukolewski Autor: ~Fifarafa [31.178.67.*]
    oczywiście osobną sprawą będzie wystąpienie na drogę postępowania cywilnego...być może w pozwie zbiorowym
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~DB [83.30.123.*]
    A ja zwracam uwagę na to, że obecne problemy są wynikiem nadgorliwości takich jak ty fifarafa. Trzeba było mieszać więcej, donosić, to przez waszą chęć rządzenia tak się wszystko spierniczyło, że nie można handlować. Powiadamialiście GPW, naciskaliście, chcieliście zmieniać prezesa, nic dobrego z tego nie wyszło, wywołaliście wojnę i przez WAS SĄ OFIARY. Waszym zdaniem, władze spółki mają tańczyć tak jak zagracie, otóż nie, tu mamy tego przykład. Jeśli spółka zejdzie z notowań to jest to TWOJA WINA I TWOICH KOMPANÓW
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~mart [82.115.80.*]
    Jakie są szanse że nie usuną spółki z notowań. A może jako porozumienie warto by zaczerpnąć informacji w GPW.
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~Fifarafa [31.178.67.*]
    wysłaliśmy pismo w tej sprawie do GPW, czekamy na odpowiedź
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~soltys [176.2.111.*]
    Wielu zamiast gardlowac na forum powinno wesprzec akcjami Porozumienie, do przewagi zabraklo niewiele. I jesli GPW laskawie na nas spojrzy prolongata niewykluczona. Wazne bedzie pozwolenie na zwolanie Walnego przez Sad tzn KRS. Kukolewski opowiadajac klamstwa przy swiadkach pograza sie zalosnie a jeszcze przyznanie sie do bezprawnych dzialan pograza faceta zupelnie. Pozew zbiorowy i odzyskanie przynajmniej czesci kasy ma duze szanse w tej sytuacji.
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~walek [193.59.32.*]
    Dnia 2015-08-25 o godz. 16:51 ~mart napisał(a):
    > Jakie są szanse że nie usuną spółki z notowań. A może jako porozumienie warto by zaczerpnąć informacji w GPW.

po dzisiejszym info z walnego, obawiam sie, ze nie ma juz zadnych szans zeby spolka pozostala w gieldzie. Gdyby przeszla chociaz uchwala o zrobieniu audytu byc moze bylby to argument za tym zeby zarzad gieldy dal troche wiecej czasu ale w tej sytuacji po co mieliby przedluzac skoro walne jasno dalo do zrozumienia, ze spolka audytu nie zamierza robic. Obstawiam, ze zgodnie z uchwala gpw, o ile sie nie myle juz 2 wrzesnie depend zniknie z notowan tak jak ostanio de molen.

• Re: Panie Kukolewski Autor: ~martin0 [46.112.13.*]
    Współczuję wszystkim ,którzy znaleźli się w tak trudnej sytuacji-Martin EWP.
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~mart [82.115.80.*]
    A teraz pytanie do wszystkich, gdzie są akcje jeżeli na walnym z moimi 100tys, było raptem 1.394.153 .Tu musi być ktoś jeszcze z dużym pakietem tylko się nie ujawnia.
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~ale [5.172.247.*]
    nie każdy siedzi na bankierze
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~walek [193.59.32.*]
    Dnia 2015-08-25 o godz. 17:53 ~ale napisał(a):
    > nie każdy siedzi na bankierze

i dziesiatki jesli nie setki drobnych po 1000-10000szt ktorym nie oplaca sie zawracac glowy co oczywiscie jest woda na mlyn zainteresowanym zeby spolka spadla z notowan

• Re: Panie Kukolewski Autor: ~soltys [176.2.111.*]
    zabraklo niewiele ... pisalem o tych co sie deklarowali a jednak odpuscili, jesli nas wywala to proponuje aby jak najwiecej akcjonariuszy przystapilo do pozwu zbiorowego, tzn koszty renomowanego prawnika nie beda wtedy duze. Kukol ma co oddac, na rodzine wszystkiego nie przeleje, bo wejdzie wtedy skarga paulianska.
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~mat [82.115.80.*]
    Ciekawe ile akcji mają wszyscy co tu piszą. Przecież wystarczyło żeby wszyscy co zaglądają na forum i posiadają akcje przekazali pełnomocnictwa a myślę że uzbieraloby się tyle aby mieć większość bo nie wieże ze ci co mają po kilka lub kilkanaście tysięcy nie interesowali się. Przecież tu chodzi o prawie 9 mln.akcji które są u drobnych chyba że się mylę. Nie wiem czy jest jeszcze możliwość zwołania NWZA jeżeli by oczywiście nie zawiesili spółki i wtedy pełnej mobilizacji wszystkich akcjonariuszy nawet tych najmniejszych.
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~wawiok [77.254.152.*]
    No szkoda że się wam nie udało .
    Myśle że KNF nałoży na pana K odpowiednią kare.
    Wielu z akcjonariuszy na pewno się nie ujawni powód Prawdopodobna manipulacja akcjami podczas słynnych raportów o lini kredytowej.
    Będą woleli przeczekać lecz myśle że KNF zajmie się tym wątkiem i znajdzie tych którzy manipulowali akcjami.
    Myslę że kilka osob pojawiające się na forum jest również zamieszana w tak zwane Kółeczka.
    Dobrze by było jakby GPW stanęła po stronie akcjonariuszy mniejszościowych i dała szanse aby sprawdzili co tam się działo.

PS
    Radziłbym jeszcze pisać e-maile do GPW z prośbą o przedłużenie do końca roku .
    Wszystkich co mają chociaż 1 akcje dependa.
  • chcieli wywalenia od poczatku Autor: ~re [95.171.199.*]
    analiza to była tylko przykrywka, nie zrobimy to wylecimy ale nie liczyli ze reszta was się skrzyknie i będzie probowala cos z tym zrobić, dostali według mnie po jajach od was, powodzenia nie drodze cywilnej ......
  • Re: chcieli wywalenia od poczatku Autor: ~xxxx [178.23.110.*]
    Pozwy na pewno się posypią. Jak spółka zostanie wywalona z gpw to pozwy zbiorowe będą lawinowo napływały do sądu. Kukolewki, Kluba i zarząd odpowiedzą za przekręty z manipulacją akcjami i doprowadzeniem do straty sporej grupy akcjonariuszy.
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~pasza1 [188.146.0.*]
    Jakie mam wrażenia z walnego? Oprócz tego, że była to żenująca farsa - kukolewski i kluba potwierdzili swoje intencje - dwie bardziej konkretne uwagi.
    1. Prawnik z SII, bez wdawania się w szczegóły, okazał się malutki przy prawniku kukolewskiego. Stracił pewność siebie, którą emanował na poprzednim walnym, gdy nie miał odpowiedniego przeciwnika plus błędy w przygotowanych projektach uchwał.
    2. Fakt, że kukolewski i kluba przyszli w obstawie prawników pomimo pewności, że ze względu na zbyt małą ilość głosów drobni nic nie wskórają może wskazywać na to, że poważnie czegoś się obawiali. Ale nie zostało to wyłowione i wykorzystane.
    I jeszcze coś dla podtrzymania iskierki nadziei dla niepoprawnych optymistów. (Ja do nich nie należę).
    kluba cały czas twierdził, że jest jeszcze czas i audyt zostanie wykonany, co będzie skutkowało przywróceniem notowań. (Wężykiem, Jasiu ........).
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~_olo_ [194.181.188.*]
    to raczej takie zabezpieczenie na wypadek gdyby się okazało, że macie jednak ponad 50% głosów na walnym, żeby ewentualnie blokować wszystkie zmiany do czasu wywalenia z giełdy
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~4-5procent [89.229.178.*]
    Dnia 2015-08-26 o godz. 05:54 ~pasza1 napisał(a):
    > Jakie mam wrażenia z walnego? Oprócz tego, że była to żenująca farsa - kukolewski i kluba potwierdzili swoje intencje - dwie bardziej konkretne uwagi.
    > 1. Prawnik z SII, bez wdawania się w szczegóły, okazał się malutki przy prawniku kukolewskiego. Stracił pewność siebie, którą emanował na poprzednim walnym, gdy nie miał odpowiedniego przeciwnika plus błędy w przygotowanych projektach uchwał.
    > 2. Fakt, że kukolewski i kluba przyszli w obstawie prawników pomimo pewności, że ze względu na zbyt małą ilość głosów drobni nic nie wskórają może wskazywać na to, że poważnie czegoś się obawiali. Ale nie zostało to wyłowione i wykorzystane.
    > I jeszcze coś dla podtrzymania iskierki nadziei dla niepoprawnych optymistów. (Ja do nich nie należę).
    > kluba cały czas twierdził, że jest jeszcze czas i audyt zostanie wykonany, co będzie skutkowało przywróceniem notowań. (Wężykiem, Jasiu ........).

Żaden prawnik, pomimo że bywają mocni i słabsi. Na tym walnym tylko liczba głosów zadecydowała. Jak na deklarowane na forum liczby akcji przez kilku "grubasków" było ich zdecydowanie za mało. Niestety, nie da się zgonić ludzi z całej Polski. Nie posiadam ani jednej akcji od bodajże 2013 roku, jednak znam człowieka, który uwierzył i posiada ich 100.000 sztuk. Gdybyście posiadali większość, druga strona ani by pisnęła. Zatem nikt nie napisze o zdarzeniu artykułu w Parkiecie, nikt z zarządu nie dostał nauczki i nadal obowiązuje Ludwikowe bagienko NC w RP.
  • Re: Panie Kukolewski Autor: ~Kuba [91.212.223.*]
    Nie rozumie jednej rzeczy...Kukol ma jeszcze ponad 2 mln akcji!!!!!!!!!!!!! a nie zależy mu na wznowieniu notowan?
  • Do pasza1 Autor: ~siwy [83.1.81.*]
    na razie idzie jak pisałem wam......oni wiedza więcej i do tego gdy chodzi o 200mln, ktoego jak twierdzicie nie będzie.....a ja sadze ze nie do końca macie racje....wg spolki raport będzie na ostatnia chwile...wg mnie maja go już od jakiegoś czasu i specjalnie czekaja na ostatni dzien...dlaczego? można się domyslac.....do 2 wrzesnia nie spodziewam się inf o kredycie co więcej spodziewam się ich w polowie lub na koniec września.
  • Do siwy. Autor: ~Marek [88.220.88.*]
    Masz rację kolego. Będzie tak jak piszesz.
  • czy dobrze rozumiem, ze Autor: ~_olo_ [194.181.188.*]
    na walnym nie było kukolewskiego a jego akcje reprezentował kluba 
    natomiast prawnik reprezentował prezesa zarządu?
  • Re: czy dobrze rozumiem, ze Autor: ~Fifarafa [31.178.67.*]
    BK był ze swoim, a HK ze swoim prawnikiem...co więcej na walne zarejestrowało się więcej ludzi, niestety nie zdążyli udzielić pełnomocnictw...siły są coraz bardziej się wyrównują i na następnym walnym powinna być niespodzianka
  • odbierz Autor: ~_olo_ [194.181.188.*]
    maila
  • Re: czy dobrze rozumiem, ze Autor: ~MrBean [31.174.131.*]
    Jak mnie to wk*rwia! Gadanie ze nie było odpowiedniej liczby drobnych itd. Pisałem 2 tygodnie temu, ze nikt ze stowarzyszenia sie nie odzywa. Fifa.. pisał, ze jest jeszcze czas. Ze walne jest 24 itd ze wszyscy dostaną informacje jak przekazać pełnomocnictwo itd. Doceniam starania ale k**wa mac, nie róbcie ludzi w balona. Moje 100k nie poszło na walne, a miałem papiery z biura 30zł poszło do kosza. Podejrzewam, ze osób jak ja bylo wiecej. Chcemy cos zrobic ale za duzo chaosu. Dajcie znać jak mozna jeszcze cos zrobic, ale konkretnie.
  • Re: czy dobrze rozumiem, ze Autor: ~Analityk78 [95.40.196.*]
    u mnie podobnie - 38,5 K. 30 złotych w plecy...

szkoda gadać...
  • Re: czy dobrze rozumiem, ze Autor: ~Fifarafa [31.178.67.*]
    dostaliście informację na maila, gdzie wysłać oryginał pełnomocnictwa...wysłaliście? To nie walne ma się do Was dostosować, a Wy do niego

a tak nawiasem inni zdążyli wszystko zrobić...więc Panowie bądźmy poważni ...ja nad każdym nie będę stał...
    chcecie współdziałać proszę bardzo, ale terminy muszą być dotrzymywane
  • Re: czy dobrze rozumiem, ze Autor: ~dark7 [89.70.158.*]
    Dnia 2015-08-27 o godz. 08:57 ~Fifarafa napisał(a):
    > dostaliście informację na maila, gdzie wysłać oryginał pełnomocnictwa...wysłaliście? To nie walne ma się do Was dostosować, a Wy do niego
    >
    > a tak nawiasem inni zdążyli wszystko zrobić...więc Panowie bądźmy poważni ...ja nad każdym nie będę stał...
    > chcecie współdziałać proszę bardzo, ale terminy muszą być dotrzymywane

Masz rację Fifa , sam zawaliłem bo na urlopie czas szybciej płynie i 30zł poszło do kosza.
    Pisałem już kiedyś żeby zrobić jakieś forum gdzie na bieżąco można by takie komunikaty przypominać aż do bólu.
    Każdy ma też swoje sprawy , inne spółki itd. Ja akurat lagę już kładę na te akcje bo zostało mi tyle co kot napłakał a po prostu
    chciałem pomóc i pewnie jest takich osób z małymi pakiecikami też sporo.
    Jakbyście chcieli to ponawiam ofertę bo mamy z Analitykiem już postawione prywatne forum gdzie zajmujemy się akurat Fluidem
    ale jakiś czas temu dodałem tam dział Dependa tylko on póki co jest martwy. Nie chodzi mi też o to żeby tam pisać jakieś tajne rzeczy ale żeby mieć jedno miejsce gdzie nie będzie jakiegoś bełkotu a ludzi jest o wiele łatwiej zweryfikować i widać czy np,
    nie ma kogoś ze spółki czy jakiegoś innego dowcipnisa. Nam swego czasu udało się na Fluidzie tylko spośród naszych
    forumowiczów zebrać ponad 2,5 mln akcji i akurat pomogliśmy prezesowi - tu akurat jest inna sytuacja ale pewnie też łatwiej
    byłoby nam się zebrać do kupy żeby postawić im kontrę.
    Pozdrawiam i pomyślcie spokojnie nad tą propozycją .
    Fora oczywiście byłyby izolowane więc ludzie z Fluida nie widzieliby wątków Depka ( oprócz mnie i Analityka bo akurat akcje mamy obu firm ) i odwrotnie.
[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.