No niestety DAX wyzerował mi depo :( Tak się kończy granie na pałe bez sl dobierając jak nie idzie w twoją stronę. Nawet money management nie nauczyłem się przez ten czas ponad 3 lat a co dopiero pisać o at. w konsolach odrabiam ładnie ale przy silnym trendzie oddaję zysk szybko. 1600 punktow na minus na Dax zrobiło swoje a ponoć giełdy to rynek byka. Nigdy więcej Forex, straciłem łącznie ok 2 lata oszczędności, głupota robić ciągle to samo czekajac innego wyniku, pisze aby nigdy tu nie wracać , a jak kogoś to przestrzeże to dobra jego ja się na cudzych bledach nie nauczylem (pamietam jak zielony mistrzu topił depo za depem) , pozdro i do niezobaczenia , kasuje aplikacje i wypowiadam umowę z Brokiem aby nie kusiło. obu nigdy więcej fx takie postanowienie !
Współczuję... i gratki za szczerość i odwagę. Szkoda czasu i emocji na taką zabawę (pomijam oczywiście kasę)... gratki za decyzję nie tylko werbalną (koniec z FX) ale realną (zamknięcie konta).
a MM trudniej stosować niż AT.. nauczyć zasad się można, ale stosować trudniej DAX podpucha już od dłuższgo czasu, od odbicia po spadkach "greckich". Grubasy muszą jakoś oddać towar bez większych strat... ale jazda niezła, ja BP na szczęcie choć oczywiście miałem i S na dax w swoim czasie i L na edku jeszcze w poniedziałek, ale, że DT więc kasowałem. Teraz jednak myslę by spokojnie czekać szykując się na L..
Współczuje wiem Jak sie czujesz , coś o tym wiem życze ci z całego serca zebyś do odrobil w dobrej pracy w miare szybko poki to nie jest jakas duza kwota... Powiem ci szczerze ja daxa odpusciłem realnie bo mialem inne pozycje ale otowrzylem sobie konto demo w alior banku bo tam tez w nocy chodzi... i napisze tak na pocztku jak jechali pod 10700 zaczalem pakowac L potem jak podeszli pod dołek ktory trzymali do samego konca dnia wzialem odwrocilem l i sie przezucilem na s rano czulem luke i tak było z tym ze jak patrzylem na wykres zejscie w okolice 10.245 sie spodziewalem ale nie spodziewalem sie na 10.024 jak stawialem L to mnie powycinalo jedynie co mnie uratowalo ze sie obudzilem o 4 rano i zoaczylem to cene to odrazu zaczalem pakowac l zeby odrobic i udalo sie fakt ze to demo ale mozna sie czegos nauczyc... .. Wiecsz co jest najgorsze takie ślęczenie rzy kompie nauka patrzenie granie poswiecenie nerwy .... Forex To Ku.... trzeba być cwańszym od nich dlatego wydaje mi sie ze rok czy dwa pracy przy wykresach cos daje ale jeszcze do tego wyczucie bo at swoja droga patrzyc co moze byc ale druga polowa sukcesu to czucie dlatego ciezko to idzie... i nie da sie tak wszystkiego i juz w własnego doswiaczenia wiem ze nie wolno sie pakować na maksa bo nigdy nie wiesz czy to koniec spadkow czy wzrostow ale to juz GLOWA z tym tez pracuje ja pokii co pomału odrabiam to co mi zabrali ale tez mam juz dość tego... z tym ze ja mam kure... charakter nie odpuszcze tego nawet jak sil brakuje cos postanowiłem i jakos do tego bd dążył ..Wrrr Szkoda ze Cie powieźli Ja wolałby, żeby wiecej takich baksów niz żeby bylo to co jest masakra POWODZENIA CI Zycze i zycze ci jak wrocicsz zebys złapał daxa przy 8 tys pkt na gore bo zejscie w przyszłym tyg nizej 10 kola wisi jak tralala i nie zdzwiwie sie jak zobaczyy 9400 ?:) Duze A potem Dużę B I konczoace C http://stooq.pl/q/a/?s=fdx.f&i=w&u=14987842
to niestety jest rynek gdzie kazdego pr\ewiezc moga tez sporo strzalow w plecy zaliczylem i pewnie jeszcze zalicze to nie prawda ze zawsze bylo slodko u mnie b ten rynek uczy uczyc sie niestety trzeba cale zycie bardziej mnie cieszy jak slysze ze ktos zarabia i zawsze zlosci jak ktos traci kto nie nauczy sie szybko ciac straty niestety predzej czy pozniej sie przewiezie bo regul tu nie ma jest tylko zarabiasz lub tracisz czasem lepiej odpuscic jak nie wychodzi spacer z forexem a raczej ciezka walka z nim powodzenia
Hej, dzięki za miłe słowa, spodziewałem się raczej niemiłych, to zdziwienie :) nie wrócę i już mnie nie obchodzi czy Dax spadnie czy urośnie. pozostaje tylko kac po stracie
ale niech to będzie motywacja w innych obszarach, aby odpracować to z nawiązką, takie odkucie się poza FX..
A ode mnie trochę złych słów, bo Archo płaczesz jakbyś pierwszy raz miał MC (chyba, że przegrałeś kasę na leki dla dziecka), a to już powinieneś mieć we krwi, że na FX każdy przegrywa w pewnym momencie. Trzy lata wytrzymałeś na rynku, zarabiałeś pieniądz bo rynek był w etapie którym się nauczyłeś zachowywać i wykorzystywać jego słabości. Nie, żebym namawiał, ale to co przeżyłeś to kolejne doświadczenie, które powinno nauczyć Cię zarządzania MM. Ja też podobnie straciłem na Edku przez silna bessę od czerwca 2014 roku. Mocna bessa, słabe korekty i nie było litości, a od początku u grubasów byłem uczony, że Edward to płynna i stabilna waluta i nikt nie pozwoli na takie duże ruchy. Jednak rynek ciągle ewoluuje i trzeba wraz z nim zmieniać taktykę. Podsumuj, wyciągnij wnioski to co źle zrobiłeś. Jeśli szczerze potrafiłeś zarabiać przez ostatnie lata to szkoda marnować swojej nabytej przez długi czas umiejętności, niewiele osób potrafi zarabiać na rynkach. Wykorzystaj to jako nowe doświadczenie, które musiało wreszcie nastąpić. Pamiętaj, że graalem na FX jest skuteczny system w okolicach 70%, 80% , gdzie w razie niepowodzenia ratuje odpowiednie MM. I tyle.
Brawo Archo, wreszcie ktos na tym forum doszedl do tego, co wciaz powtarzalem i za co wiecznie bylem jechany przez kolesi, ktorzy maja permanentnie traca, ale udaja zarabiajacych. Powtarzam nie da sie zarobic na FX przy pomocy AT bo AT to bujda dla dawcow. Kazdy glupiec nauczy sie AT a i tak wszyscy traca.
Archo docen to ze w koncu odkryles jaki byles naiwny i teraz juz z gorki, pogodzisz sie ze stratami, skupisz sie na rzeczach waznych, koniec z codziennymi nerwami, uzaleznieniem od sledzenia kursu, wiecznego niepokokju i ciaglymi stratami. Nie zaluj tej kasy, potraktuj ja jako inwestycje w nauke, ze nie ma superokazji i kasy za darmo i pamietaj ze na tym forum wszyscy permanentnie traca i dalej wierza ze robiac to samo beda mieli inne efekty. Pozdrawiam