Forum Forex +Dodaj wątek

Re: Cześć Archi

A ode mnie trochę złych słów, bo Archo płaczesz jakbyś pierwszy raz miał MC (chyba, że przegrałeś kasę na leki dla dziecka), a to już powinieneś mieć we krwi, że na FX każdy przegrywa w pewnym momencie. Trzy lata wytrzymałeś na rynku, zarabiałeś pieniądz bo rynek był w etapie którym się nauczyłeś zachowywać i wykorzystywać jego słabości. Nie, żebym namawiał, ale to co przeżyłeś to kolejne doświadczenie, które powinno nauczyć Cię zarządzania MM. Ja też podobnie straciłem na Edku przez silna bessę od czerwca 2014 roku. Mocna bessa, słabe korekty i nie było litości, a od początku u grubasów byłem uczony, że Edward to płynna i stabilna waluta i nikt nie pozwoli na takie duże ruchy. Jednak rynek ciągle ewoluuje i trzeba wraz z nim zmieniać taktykę.
Podsumuj, wyciągnij wnioski to co źle zrobiłeś. Jeśli szczerze potrafiłeś zarabiać przez ostatnie lata to szkoda marnować swojej nabytej przez długi czas umiejętności, niewiele osób potrafi zarabiać na rynkach. Wykorzystaj to jako nowe doświadczenie, które musiało wreszcie nastąpić. Pamiętaj, że graalem na FX jest skuteczny system w okolicach 70%, 80% , gdzie w razie niepowodzenia ratuje odpowiednie MM. I tyle.