Czy czas na północ ? Obroty żadne, wszyscy trzymają akcje, które są w wolnym obrocie tj. 12,7 mln. Wszystkie inwestycje będą zakończone w tym roku - stoimy czy jedziemy - oto jest pytanie
Ja nie spodziewam się rajdu na północ. Trzymam licząc na wezwanie Hupac. A z free float wg mnie jeszcze trzeba odjąć ponad 1 mln akcji, które są w posiadaniu dwóch członków Zarządu (prezesa i wiceprezesa).
Z raportu grupy kapitałowej PCC: "Pion Logistyki Grupy PCC osiągnął w II kwartale 2015 roku zewnętrzne przychody na poziomie ok. 14 mln €. Natomiast narastająco do 30 czerwca przychody (zewnętrzne) osiągnęły 27 mln €. Głównym źródłem przychodów i zysku była ponownie spółka PCC Intermodal S.A. z Gdyni. Pomimo znacznych utrudnień z powodu prac nad rozbudową niektórych terminali przeładunkowych spółka portfelowa zamknęła także II kwartał wyraźnym zyskiem. Wśród powodów pozytywnej dynamiki można wymienić wzrost wykorzystania oferowanych przez spółkę tras transportowych oraz zwiększoną liczbę przeładunków terminalowych".