• SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~Analityk [46.215.2.*]
    spadki ???
  • Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~MagK [62.87.129.*]
    I co zrobisz z tymi dokupionymi akcjami?
  • Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~er [84.203.15.*]
    On to pewnie kupuje dla straty podatkowej. Po co ma płacić podatki ;)
  • Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: daro_1975 [78.10.218.*]
    dla straty podatkowej to raczej sie sprzedaje a nie kupuje...
  • Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~heh [77.65.80.*]
    najprawdopodobnie zawiesza w tym tygodniu spolke bo raportu rocznego do tej pory nie opublikowala a Ty kupujesz teraz? brawo, wiesz ze po odwieszeniu pozniej otworzy sie ok -50%taniej jak to zwykle bywa, ja czekam i sobie kupie taniej po odwieszeniu nie lubie przeplacac :D
    Dnia 2015-06-16 o godz. 14:15 ~heh napisał(a):
    > najprawdopodobnie zawiesza w tym tygodniu spolke bo raportu rocznego do tej pory nie opublikowala a Ty kupujesz teraz? brawo, wiesz ze po odwieszeniu pozniej otworzy sie ok -50%taniej jak to zwykle bywa, ja czekam i sobie kupie taniej po odwieszeniu nie lubie przeplacac :D

a jak nie odwieszą, to co wtedy?

• Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~heh [77.65.80.*]
    nie martwie sie czy nie odwiesza bo czekam z zakupami po odwieszeniu jeszcze taniej sie kupi no a jak nie odwiesza bo i tak moze byc to nie kupie i nie zarobie ot tyle :)
  • Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~xXx [89.229.205.*]
    Nie ci Bozia wynagrodzi twoją opiekuńczość nad innymi ludźmi - ze świecą szukać takich ludzi w dzisiejszych czasach.
    Przy okzazji to wielki dar posiadasz, znając przyszłość - myślę że mógłbyś go lepiej wykorzystać, ale to już twoja sprawa.
    Tylko nie pisz. że statystycznie tak bywało itp. bo równie dobrze może się otworzyć i 50% wyżej po raporcie.

Niech każdy kieruje się własnym rozsądkiem, a zamiast próbować wpływać na decyzję to lepiej napisz coś merytorycznego, pozwolającego wywnioskować co się tutaj aktualnie dzieje.
    Merytorycznie to:
    - brak raportu
    - odwołanie prognoz
    - dymisje w zarządzie
    - to samo w radzie nadzorczej
    - firma mniejszościowych akcjonariuszy w głębokim poważaniu
    - kompletny brak transparentności

Czy coś pominąłem?

Dnia 2015-06-16 o godz. 14:57 ~er napisał(a):
    > Merytorycznie to:
    > - brak raportu
    > - odwołanie prognoz
    > - dymisje w zarządzie
    > - to samo w radzie nadzorczej
    > - firma mniejszościowych akcjonariuszy w głębokim poważaniu
    > - kompletny brak transparentności
    >
    > Czy coś pominąłem?

Wydaje mi się, że nic nie pominąłeś. Wymieniłeś to co "najlepsze" w spółce... :(

- brak raportu - może świadczyć o braku osób kompetentnych do jego sporządzenia, podpisania i tym samym wzięcia na siebie odpowiedzialności - źle to świadczy o spółce
    - odwołanie prognoz - jednoznacznie negatywny argument wzkazujący na kiepski raport
    - dymisje w zarządzie - być może pokłosie jakichś nie do końca legalnych poczynań czy prób defraudacji, bądź brak chęci wzięcia odpowiedzialności za raport, ewentualnie bezpardonowa walka o władzę - tu jest największa zagadka
    - to samo w radzie nadzorczej - jak wyżej
    - firma mniejszościowych akcjonariuszy w głębokim poważaniu - to akurat jest w każdej spółce
    - kompletny brak transparentności - a to jest podstawowy problem wszystkich powyżej, jednak nie oszukujmy się, bo tak zapadają wszelkie decyzje - kto, co komu, i za ile i to jeszcze przed ogłoszeniem przetargu

Wszedłem spekulacyjnie na krótki okres czasu i z małym kapitałem, teraz tylko zastanawiam się na ile kiepski raport jest w cenie i czy nie ma tu jakichś trupów w szafie
    Dnia 2015-06-16 o godz. 15:35 ~xXx napisał(a):
    > - brak raportu - może świadczyć o braku osób kompetentnych do jego sporządzenia, podpisania i tym samym wzięcia na siebie odpowiedzialności - źle to świadczy o spółce

No bo może nie ma komu podpisać raportu - stary zarząd zrezygnował... A jak nie ma komu podpisać to co będzie dalej?

• Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~premineum [83.11.10.*]
    no i ktoś ewidentnie sypie na tak małych poziomach o co chodzi ?
    Na arkuszu zleceń sprzedaży mało i małe pakiety, wydaje się więc że ktoś zaniża kurs licząc na emocje posiadaczy chcących ratować co pozostało na rachunku.
    Szczerze mówiąc to wygląda to tak źle, że tylko same kiepskie pomysły przychodzą na myśl.
    Co z kolei nie jest adekwatne do aktualnych wskaźników (będących na dnie i jakby szukających odreagowania) - to wszystko mnie kusi podejściem kontrariańskim, jednak chwilowo środki ulokowane mam gdzie indziej i tylko pozostaje mi obserwacja
    Zrobiłem tak, jak Ty tylko na wyższym poziomie i w tej chwili jestem procentowo na grubym minusie. Tutaj mamy swoiste łapanie noży. Pytanie czy się to zatrzyma czy lecimy dalej na niższe poziomy.
    Dnia 2015-06-16 o godz. 16:05 ~er napisał(a):
    > Zrobiłem tak, jak Ty tylko na wyższym poziomie i w tej chwili jestem procentowo na grubym minusie. Tutaj mamy swoiste łapanie noży. Pytanie czy się to zatrzyma czy lecimy dalej na niższe poziomy.

Przy tym kursie, po takich spadkach, można zaryzykować wejście na krótko małym kapitałem, tak jak to zrobił xXx. My niestety mamy gruby minus... Nie bardzo wiadomo czy sprzedawać ani czy kupować... :(
    Jak dadzą bana za brak raportu, to problem będziesz miał rozwiązany, a że dadzą to jetem pewny.
    Dnia 2015-06-16 o godz. 16:40 ~er napisał(a):
    > Jak dadzą bana za brak raportu, to problem będziesz miał rozwiązany, a że dadzą to jetem pewny.

A skąd masz taką pewność? Ja się właśnie obawiam, że nie dadzą.
    za brak raportu taka jest kara, jak zawieszenie spółki o innym rozwiązaniu nie słyszałem.
    Dnia 2015-06-16 o godz. 16:51 ~er napisał(a):
    > za brak raportu taka jest kara, jak zawieszenie spółki o innym rozwiązaniu nie słyszałem.

Oprócz kary zawieszenia notowań może być jeszcze kara pieniężna, ale nie o to mi chodziło. Pytałam skąd masz pewność, że raport za 2014 rok będzie opublikowany?
    Dnia 2015-06-16 o godz. 16:58 ~MagK napisał(a):
    > Dnia 2015-06-16 o godz. 16:51 ~er napisał(a):
    > > za brak raportu taka jest kara, jak zawieszenie spółki o innym rozwiązaniu nie słyszałem.
    >
    > Oprócz kary zawieszenia notowań może być jeszcze kara pieniężna, ale nie o to mi chodziło. Pytałam skąd masz pewność, że raport za 2014 rok będzie opublikowany?

Źle mnie zrozumiałaś. Chodziło mi, że spółkę zawieszą za brak raportu, a nie że go pokażą.
    Dnia 2015-06-16 o godz. 17:06 ~er napisał(a):
    > Dnia 2015-06-16 o godz. 16:58 ~MagK napisał(a):
    > > Dnia 2015-06-16 o godz. 16:51 ~er napisał(a):
    > > > za brak raportu taka jest kara, jak zawieszenie spółki o innym rozwiązaniu nie słyszałem.
    > >
    > > Oprócz kary zawieszenia notowań może być jeszcze kara pieniężna, ale nie o to mi chodziło. Pytałam skąd masz pewność, że raport za 2014 rok będzie opublikowany?
    >
    > Źle mnie zrozumiałaś. Chodziło mi, że spółkę zawieszą za brak raportu, a nie że go pokażą.

Aaaa... ok... teraz zrozumiałam...
  • Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~mm [185.22.136.*]
    trzeba zauwazyc, ze aKcje nie wracaja na SSS
    Naprawdę nie zazdroszczę, kilka razy byłem w takich sytuacjach gdy za długo się zasiedziałem i jedne firmy upadały, gdzie sprzedawałem po groszu inne drukowały nowe akcje i efekt ten sam na rachunku, jedyna nadzieja w spekulacyjnym odbiciu po uśrednieniu - bo jak tak spółka z rynkiem się komunikuje to z tej mąki chleba nie będzie chyba że się odmieni z nowym zarządem co jest narazie tylko mrzonką.
    Dzisiaj był znaczny spadek przy dużym wolumenie i to mnie najbardziej niepokoi, bo już po 1 dniu jest -30% i raczej nie jest to jeszcze dno - więc albo są jakieś trupy albo ktoś gra na emocjach w co raczej wątpię, bo najprostsze wyjaśnienia są zazwyczaj bliższe prawdy.
    Cholera dawno już nie oberwałem jak z tą spółką - niechybnie czas odpocząć
    Dnia 2015-06-16 o godz. 17:16 ~xXx napisał(a):
    > jedyna nadzieja w spekulacyjnym odbiciu po uśrednieniu

A jak nie będzie spekulacyjnego odbicia to uśredniając można wtopić jeszcze więcej...

> najprostsze wyjaśnienia są zazwyczaj bliższe prawdy.

Niestety...

> Cholera dawno już nie oberwałem jak z tą spółką - niechybnie czas odpocząć

Nie jesteś sam... Wiem, to marne pocieszenie...

• Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~jacek [88.105.109.*]
    No przeczytałem powyższe posty i ...Ludzie, czy wy naprawdę nie zastanawiacie się dlaczego członkowie rad i zarządów, notabene grubo zaangażowanych w akcje, rezygnują?. No przecież nie po to, by nie moc sprzedać akcji. No przecież najpierw się wychodzi po dobrym kursie, a potem rezygnuje. Żadne kłótnie takiego zachowania nie tłumaczą. Czy gdybyście mieli kasę zainwestowana, zrezygnowalibyście z kontroli nad nią? Dla mnie to jest oczywiste, ze zostali wyproszeni i... będziemy mieli nowych właścicieli.
  • Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~jank [185.89.64.*]
    czytaj uważniej posty

przecież wyraznie piszemy ze a dwa scenariusze albo zwijanie albo przejecie...
    Dnia 2015-06-16 o godz. 18:02 ~jacek napisał(a):
    > Dla mnie to jest oczywiste, ze zostali wyproszeni i... będziemy mieli nowych właścicieli.

Dlaczego to jest dla Ciebie takie oczywiste? Kto ich według Ciebie wyprosił? No i dlaczego tak się dali wyprosić? Ja nie mogę zrozumieć dlaczego właśnie dali się wyprosić.

Bo jeśli to ja byłabym w zarządzie takiej firmy, która przynosi takie zyski (przynajmniej tak wynika z raportów) jak Agtes i jednocześnie byłabym jej akcjonariuszem a wcześniej udziałowcem (oni byli udziałowcami jeszcze w Agtes Sp. z o.o. - przed przekształceniem w Agtes SA) no to nie dałabym się tak po prostu wyprosić, no chyba żeby mnie zmusili... no ale nie wiem jak i czym by mnie mogli zmusić... szantaż... groźba...

W jaki sposób według Ciebie ci nowi właściciele mogli zmusić stary zarząd i tych wszystkich ludzi z rady nadzorczej do rezygnacji?

• Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~mm [185.22.136.*]
    trzeba myslec
    Dnia 2015-06-16 o godz. 21:02 ~mm napisał(a):
    > trzeba myslec

Dzięki za radę mm. :) Ja dużo myślę o Agtesie ale właśnie nie umiem wymyślić dlaczego stary zarząd dał się wyprosić. :)

Możesz mi napisać co Ty wymyśliłeś?
    jacku, mm - odpowiedzcie proszę na moje pytania...
  • Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~lukas8i8 [31.61.131.*]
    kapitalizacja 2 mln patrząc na raporty dobra spółka dałem się nabrać agtes i boruta przekręty roku trzeba zmienić strategie inwestowania bo inaczej można zbankrutować :)
  • Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~DjMiś [178.159.163.*]
    Moim zdaniem, aktualnie nie ma lepszej okazji inwestycyjnej na GPW od spółki ASBIS.

WK/akcję około 7 złotych przy obecnej cenie 94-96 grosze, w ubiegłyym roku prawie 20 groszy dywidendy na akcję. Mnóstwo kasy własnej i kilka funduszy w akcjonariacie. Moim zdaniem to świetna okazja do tanich zakupów :)

Obserwujcie - właśnie zaczyna startować :)
  • Re: SPADKI ???? PIĘKNIE>>>JA DUKUPUJĘ Autor: ~Jan [46.112.14.*]
    BYŁY SPADKI-BĘDĄ WZROSTY.
[x]
AGTES 0,00% 0,28 2015-07-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.