Niestety dałem się wciągnąć w to bagno zwane "zabezpieczonymi" obligacjami. Zastanawiam się co z nimi teraz. Niby fundusz FIZ jest, niby "coś" tam miał, ktoś go przejął i co teraz? W końcu to zabezpieczenie naszych obligacji. W internecie cisza, chyba wszyscy machneli ręką. Aż mi się nie chce wierzyć w końcu trochę milionów zł tam przepadło???
Witam, jeśli to możliwe, to proszę o kontakt osobę, która złożyła pozew przeciwko Gantowi na adres mailowy z.danielaga@wp.pl celem konsultacji. Pozdrawiam wszystkich posiadających obligacje Ganta.
Przeciwko gant? Toż oni nic nie mają, chyba taki pozew nic nie wniesie.. aczkolwiek moze sie mylę.Jaki jest koszt takiego pozwu? Co do głosu wyżej. ja chętnie oddam papiery nawet nie za 70%, za 50% nominału!
to jest urwa chore, zeby teraz każdy indywidualnie na własną rękę ich ścigał za długi. Po takim wale ze zniknięciem tylu pieniędzy oni automatycznie powinni być w ciupie do wyjaśnienia sprawy, żeby nie mogli nigdzie uciec ani dalej mataczyć. Głosować na PIS na jesieni i może znowu nastaną dni, że tacy luczie kluczyki i krauzole będą uciekać za granicę jak tylko pojawia się ich nazwisko w śledztwie.
To nie jest tak, ze nic nie można zrobić. Puki masz akcje Spółki (nieważne że wycofane z obrotu giełdowego), to jesteś akcjonariuszem. Twoich praw nie niweluje fakt że spółka jest w upadłości likwidacyjnej. Ciągle bowiem przysługuje ci roszczenie do osób zarządzających i tych obecnych i poprzedników z Antkowiakiem włącznie, w przypadku udowodnienia działania na szkodę spółki (nawet nie musi to być działanie umyślne). Jeśli pieniądze zostały wyprowadzone ze spółki, np w formie pożyczek lub innych operacji finansowych, to będzie po tych operacjach ślad.
Analiza dokumentów finansowo-księgowych, umów gospodarczych, przepływów finansowych, sprawozdań zarządu, sprawozdań finansowych, deklaracji podatkowych, opinii biegłych itp pozwala odtworzyć przebieg zdarzeń gospodarczych, podejrzanych decyzji finansowych, dziwnych pożyczek itp. Oczywiście nie jest to ani proste ani szybkie, ale wykonalne. W tym przypadku mamy do czynienia z holdingiem wielu spółek, co z jednej strony utrudnia sprawę (ze względu na ogrom dokumentacji) z drugiej daje znakomita szansę do wytropienia wielu patologicznych zjawisk w tym biznesie. Kto wie do czego można dotrzeć, i jakich ciekawych rzeczy się dowiedzieć ... (i komu się narazić :)
Z uwagi na to, że była to spółka giełdowa, śledztwo powinno być prowadzone z urzędu. Niestety obawiam się że KNF - który w tej sprawie zachowuje się dość "dziwnie" będzie hamulcowym.
Wszystko się zgadza, ale mamy tu do czynienia z zabezpieczeniem w postaci FIZ, przecież to dalej istnieje i ma jakiś majątek, dlaczego ja dalej nie widze pięniędzy na swoim rachunku? Toż chyba tak działa zabezpieczenie?
Czy próbował ktos sprzedać obligacje Ganta firmie zajmujacej się odzyskiwaniem wierzytelności np Bestowi? Czy jest jakiekolwiek zainteresowanie tego typu obligacjami?
No cóz??? Taki kraj! Zabezpieczenie ma bardzo niską , wręcz smieszna wartość. Czy może ktoś wie, jaki jest majatek Ganta - może jakieś rozpoczęte inwestycja, zakupione placy czy dochody z wynajmu. Co sie obecnie dzieje z olbrzymim biurowcem we Wrocławiu. No musimy zacząć wreszcie działać!!!! Przecież wsadzilismy w to kawał grosza
Wszyscy maja chyba wyebane, ja osobiście z niezabezpieczonych obligacji już na nic nie licze, zostają te "zabezpieczone" wlasnie na FIZ, smieszna wartość? Może i śmieszna ale chciałbym ja poznać.
wg moim obserwacji, to ustawa o FIZ jest podpisana przez A.Kwaśn., to tylko papierek, co do ganta, to podobno nakupował gruntów w dużych miastach na górce, plus jakieś głupie umowy sprzedaży, itd., plus jakieś pozyczki, plus siedziba na Cyprze a tam państwo przechwyciło kaskę ludzi, itd., to na co teraz liczy gant to ustawa o mieszknia czy budowach pod wynajem, w końcu jakiś mały procent takiego budownictwa w Polsce w porównaniu do innych krajów, a co do majątku, do dopóki te miasta nie zbankrutują to jest to warte tyle ile ktoś za to zapłaci, niemniej jednak Państwo, które reprezentują politycy, prezydenci, niezawisłe sądy dla mnie tyle warte co .........., może się mylę??? ktoś wie więcej, nigdy już nie oddam ważnego głosu na nikogo. ale głosować będę żeby nie było że ktoś za mnie to robi. pozdrawia p.Dudę który gówno zrobi w mojej sprawie, jako jednostka jestem niczym w tym kraju który powinien dbać o interesy takich osób jak ja, ale oni wolą takich co mnie okradają a im w łapokach przynoszą. Żal, jest w tym kraju gorzej niż to PIS maluje.
Sąd jeszcze nie oagrnął sprawy obligów. Jak zakończy sprawę będzie mozna występować po tytuł wykonawczy... coś przypuszczam że nastąpi to dopiero po październikowym walnym
Witam Ja dzisiaj złożyłem na policji zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez spółkę Gant poprzez naruszenie mojego dobra osobistego. Zawiadomienie zostało przyjęte. Nie wiem co dalej z tym będzie, ale myślę, że gdyby inni poszli tym śladem, to może uzbierała by się odpowiednia masa krytyczna takich wniosków i prokuratura zmuszona byłaby podjąć jakieś działania. Inaczej skazani jesteśmy na porażkę. Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt.
No pewnie, że posiada wiele osob obligacje. Tak naprawdę nic się w sprawie nie dzieje- nie wiem dlaczego! Ja skierowałam sprawę do Sądu , mam nakaz zapłaty i zamierzam przekazać sprawę do egzekucji komorniczej - tylko co z tego wyjdzie ? Z tego co wiem cały majatek jest zajęty przez Banki
Minął ponad rok i nic, adwokaci rozkladają rece, osoby odpowiedzialne za nasze interesy mają nas w nosie, państwo się na nas wypięło. To co lista obecności? Zostawiłem tu swoje "marne" 35 tys, kto da więcej?
Witam, ja kupiłam od nich obligacje ,i mnie oszukali nie mam ani obligacji ani kasy ,teraz szukam komornika który by się tym zajął posiadam klauzule wykonalności no i co z tego ??? Złodzieje !!!!
Pamiętam swego czasu jaka hossa była na akcjach tej spółki. Prezesi odbierali nagrody za najlepszą spółkę roku. Kabaret. Tyle osób okradli - powinni spłacać z prywatnego majątku.
ja bylem zawsze sceptyczny do tej spolki jak do petrola i nigdy nie kupuje obligacji spolek no chyba ze panstwowke !! nauczcie sie panowie i panie ze kupuje sie na dolkach a oddaje na gorkach nawet jezeli oznacza to chwilowe straty a gant to byl kosmos i niestety jak elektrim czy petroil zle slonczyl
Witam , ja również , niestety ,zostałam okradziona przez tych bezczelnych złodziei.. Napisałam niedawno list do Kancelarii Premiera , opisując jak to Gant do spółki z KNF (jak by nie było jedną z najważniejszych instytucji w państwie) zrobił z nas balona..Odpisano mi bardzo szybko ,że mój list przekazują do KNF i żądają wyjaśnień..Proszę Państwa piszcie wszyscy , zainteresujmy wszystkie urzędy , prasę , dziennikarzy śledczych tą sprawą ..Przecież to przekręt na miarę Amber Gold..
do Lilii 45 poczytaj uwaznie forum.Sprawa GNT 0814 jest w Prokuraturze Wroclawskiej zgloszona przez grupe z wyrokami sadowymi. Ale komornicy rozkladaja rece-wiec sprawa sie toczy
Ludzie!!! Piszcie skargi paulianskie! Nie dajcie się robić w bambuko! Zainwestujcie w dobrego prawnika! Oni po cichu sprzedaja nieruchomości a wy jak zwykle nic z tego nie macie....
No własnie sprawa już się nie toczy ..( Mój adwokat odpowiedział mi , że sprawa o wyjawienie majatku spółki została umorzona , nikt nie stawiał sie z tamtej strony na wezwania sądu.. Zostaliśmy na lodzie ..Dlatego myślę , że powinniśmy zainteresować sprawą inne instytucje , z Kancelarią Premiera włącznie.. Im nas więcej tym lepiej..Ja już napisałam