• Cypr atakuje? Autor: ~vincent [85.159.206.*]
    chyba z okazji braku okazji zdalnie z Cypru nas atakuja ;) ale zdaje sie ze nikt sie juz tym nie przejmuje bo amatorow tego papieru toaletowego juz chyba nie ma....albo zaraz nie bedzie
  • Re: Cypr atakuje? Autor: ~hmm [79.175.198.*]
    Oddało cały wzrost, podczas gdy IT pięknie rośnie tutaj stagnacja (lekko mówiąc). Nie rozumiem "fenomenu" tego papieru. Siewiera niby stworzył firme która ma swoje miejsce na rynku, ale chyba jego najwieksza ambicja bylo po prostu wejście na giełde (przypomnijmy - po 10zł!) To osiągnął i dalej w zasadzie nic.. firma stoi w miejscu, podczas gdy inny potrafią miec przyrost przychów kilkadziesiat % rok do roku, tutaj w zasadzie nic sie nie zmienia, dywidendy brak, dobrych relacji inwestorskich również... to wycena słaba (uważam, że firma jest realnie niedowartosciowana). Niestety wtopiłem tu swój zysk (niemały) więc nie jestem obiektywny, ale mimo wszystko mysle ze da sie tu jeszcze zarobić, choć pewnie tylko spekulacyjnie.
  • Cypr atakuje? Autor: ~karol [164.127.41.*]
    Kurs szuka dna !!!
    Gdy znajdzie to mocno odbije do góry !!!

• Re: Cypr atakuje? Autor: ~vincent [85.159.206.*]
    zeby na groszach znalesc dno to zapas jest jeszcze spory.....
  • Re: Cypr atakuje? Autor: ~x6 [46.77.124.*]
    20k po 3.20 po prawiej dobrze chyba nie wrozy.....chetnych brak.... dziekujemy ci Siewiera....
  • Re: Cypr atakuje? Autor: ~lsi [79.175.198.*]
    No na pewno nie wróży sowitego zysku dla sprzedajacego, ktoś chyba zniecierpliwiony marazmem. A że siewiera (z małej) zmarnował taką piękną hosse na IT to już inna sprawa, nie mówiąc o baranach (jak ja) którzy liczyli nie wiadomo na co i oddali cały zysk. Teraz jestem lekko "pod kreską" na tym badziewiu i w sumie to mi już wszystko jedno, mam to juz 3 czy 4 lata, moge miec następne, oby ewentyalna stopa zwroty byla wyzsza niz na lokacie bo to bedzie smiech na sali jak bedzie nizsza ;)
    Gdzie jest dno? 2.5?
  • Re: Cypr atakuje? Autor: ~karol [109.243.9.*]
    Dno to może 1 złotych ???
    Emisja 2 445 000 akcji + 300 000 akcji = 2 745 000 akcji po 1zł.

Dotychczas, § 11a Statutu brzmiał następująco:
    1.Upoważnia się Zarząd Spółki do podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w ramach kapitału docelowego, to jest o kwotę nie wyższa niż 2.445.000 (dwa miliony czterysta czterdzieści pięć tysięcy złotych) poprzez emisje nie więcej niż 2.445.000 (dwa miliony czterysta czterdzieści pięć tysięcy) nowych akcji zwykłych o wartości nominalnej 1 (jeden) złoty każda akcja, w drodze jednego lub kilku podwyższeń kapitału zakładowego w granicach określonych powyżej.
  • Re: Cypr atakuje? Autor: ~karol [109.243.98.*]
    Było o emisji 2 445 000 akcji a jest zgoda na emisje tylko 300 000 akcji.
    (Czyli mają 2 miliony złotych na funduszu rezerwowym) ? )

Po zmianie, § 11a Statutu brzmi następująco:

1. Upoważnia się Zarząd Spółki do podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w ramach kapitału docelowego, to jest o kwotę nie wyższa niż 300.000 (słownie: trzysta tysięcy złotych) poprzez emisje nie więcej niż 300.000 (słownie: trzysta tysięcy) nowych akcji zwykłych o wartości nominalnej 1 (jeden) złoty każda akcja, w drodze jednego lub kilku podwyższeń kapitału zakładowego w granicach określonych powyżej.
  • Re: Cypr atakuje? Autor: ~ohkarol [79.175.198.*]
    Od kiedy Karolu na giełdzie?
    1zł to wartość nominalna, mogą sprzedać i po 100 zł (jak ktoś kupi).
    Z tymi 300K zamiast 2 baniek akcji to dobra wiadomość.
    hmmm, mnie sie wydaje ze nikt tego nie kupil, dopoki nie bedzie konkretow i ktos kursu nie ruszy zjedziemy do 2,5.
    Co do ceny nominalnej to wiadomo, ze jest cena emisyjna moze byc wieksza ale kto ze spolki podciagnie kurs zeby uzyskac dobra cene emisyjna??? Nikt, emisjna bedzie np po 2 zl po 3 puszcza w rynek 50% zarobku bedzie zle?
    Gdyby im zalezalo i by chcieli to kurs byl by teraz po 5zl, emisja po 4..... no ale po co.... Swiera wie co robi, nie zdziwię sie jak po 1 zl sam to weźmie i potem rzuci w rynek......(ja bym po 1 zl te 300000 szt szarpnal)
  • Re: Grecja atakuje? Autor: ~karol [164.127.69.*]
    Grecja dziś zbankrutowała co da POCZĄTEK WIELKIEJ BESIE .
    Musi być igła do przebicia balonu spekulacyjnego. Tą igła jest teraz Grecja.
    Bessa wystartowała.
  • Szwajxaria atakuje - kupuje polskie firmy IT Autor: ~karol [109.243.188.*]
     Chodzi o jednego z największych dystrybutorów IT w Europie z siedzibą w Szwajcarii, firmę Also, i niemieckiego średniaka — Wortmanna. Rynek czeka trzęsienie ziemi
  • Re: Szwajxaria atakuje - kupuje polskie firmy IT Autor: ~jacus [89.71.237.*]
    ale nie tą...az tak glupi nie sa.
  • Re: Szwajxaria atakuje - kupuje polskie firmy IT Autor: ~karol [109.243.44.*]
    To kto tutaj kupuję ? Przecież nie krasnoludki ? Branża IT w Polsce się szybko rozwija i zaczyna się kupowanie spółek.
  • Re: Szwajxaria atakuje - kupuje polskie firmy IT Autor: ~Zdzisław [79.173.23.*]
    Nie ma się co dziwić - Polskie firmy IT, np. globeit.pl/ to profesjonalizm i najwyższa jakość.
[x]
LSISOFT 3,26% 47,50 2026-05-13 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.