Dnia 2015-04-20 o godz. 12:19 ~84Felek napisał(a): > Promocje w sklepach. Wydaje mi się, że w tym roku chcą osiągnąć 1 mld przychodu.
i to może im się udać, w tym roku ruszają komunie w wielu województwach w których w zeszłym roku ich nie było, więc tony bombonierek z motywem komunijnym się sprzeda ;)
Z listu prezesa "Grupa Colian posiada duży potencjał produkcyjny. Zapewniły go inwestycje na poziomie blisko 48 milionów złotych. Dzięki dodatnim operacyjnym przepływom finansowym na poziomie blisko 80 milionów złotych za 2014 rok, Grupa Kapitałowa potwierdziła, że jest w stanie samodzielnie finansować rozwój. Dysponując takim potencjałem, Zarząd podjął decyzję o większym ukierunkowaniu działań na rozwój rynków zagranicznych oraz o wyższych inwestycjach w kluczowe marki. Aby zrealizować te cele, otworzyliśmy Biuro Komercyjne w Warszawie, które zapewnia lepszy dostęp do wyspecjalizowanych menedżerskich kompetencji w zakresie marketingu i rozwoju rynków."
wy sie śmiejecie ale to jest dramat tych którzy obstawili tą habetę i nie zarabiają na rzadkim zjawisku jakim u nas jest hossa. Jaką toto ma betę, ktoś wie? Bo może jak rynek będzie dołował to wyjdzie nam JUTRZENKA zza horyzontu? choć będzie trudno bo obecnie to już jest KOLIAN.
I tu muszę się z Tobą zgodzić. Z tym, że tych zniecierpliwionych na razie jakoś nie ubywa. Zawsze się znajdą jacyś chętni do współpracy, którzy wyrzucą kilkadziesiąt akcji za psi grosz bo akurat potrzebują na waciki. W każdym razie pozbywanie się w tej chwili tych akcji przy braku jakichkolwiek złych komunikatów ze spółki w najbliższym czasie jest oględnie mówiąc nierozsądne. Trend jest wciąż słaby ale na tyle wyraźny, że przebicie na trwałe 4 złotych w ciągu najbliższych kilku miesięcy jest całkiem realne. Czerwiec może być przełomowy.. Chyba że wąs wyskoczy z jakąś nieoczekiwaną informacją na temat Helleny, Michałków czy innego dziadostwa i porobi odpisy na poczet przyszłych strat.
nie wiem kto to jest wąs, ale wiem, że każdemu z inwestorów zależy na jak najwyższym kursie, miałem okazję inwestować w spółki, które były "trzymane", ale tam był dodruk na podstawie średniej z 3 m-cy, więc był interes, żeby nie rosły. COL nie ma takiej sytuacji, więc liczę na stosunkowo szybki wzrost ceny Ps. dzisiaj branża słodkościowa pozytywnie się zachowywała np. WWL OTM
wygugluj nazwisko właściciela spółki i obejrzyj obrazy a się dowiesz:-) Dodruk to jedno a wycofanie spółki z giełdy to też niezły powód żeby trzymać kurs, nieprawdaż?
ppp powinieneś zasnać jakieś leki albo zmniejszyc dawka ta jest stanowczo za wysoka. Wtopiłeś na tej inwestycji teraz tylko tnij straty. Tutaj nikt z drobnych nie zarobi a prezes powinien szanowć drobnych bo to pewnie jedyni kliencki , oni i ich rodziny znajomi. Kiedyś też byłem takim optymistą. Kazdy kupuje czekoladę myślałem, zyski beda rosnąć, akcje drozec a ja będę zadowolony. Im szybciej przejrzysz na oczy tym mniej stracisz
Dnia 2015-04-29 o godz. 16:53 ~Aaaaa napisał(a): > ppp powinieneś zasnać jakieś leki albo zmniejszyc dawka ta jest stanowczo za wysoka. Wtopiłeś na tej inwestycji teraz tylko tnij straty.
Colianika brałem w okolicy 3,30 więc jestem cały czas zarobiony. Dzisiaj nie miałem czasu obserwować notowań cały czas - ale z tego co widziałem to ktoś nadstawił woreczek na 3,49 - czyli grosik wyżej niż wczoraj ;)