Nie ma sie co dziwić kolarzom. Tutaj każdy najchetniej zrobiłby to samo - kupił po 5gr i wywalił po 6-7gr. Problem w tym, że tutaj mało kto ma kupione poniżej 10gr. Idzie odpał na 9 gr, zobaczycie.
powiem wiecej, po wnikliwej analizie najwieksze obroty byly ponad 11 groszy.... potem juz zaczelo sie mielenie! Wiec kto kupi po 6 groszy wystawia po 7 groszy , kto kupi po 7 groszy wystawia po 8 groszy itd. Tylko ze to są male ilosci wolumeny i wartosci !!! zgadzam sie ze siegnelismy dna i ... wlasnie ktos probuje wszystkim wmowic ze nizej sie da . Probuje sprzdeawac 95 sztuk po 5 groszy!! niech wystawi 95 tys bo czekam na kupno :)
Ciekawe co wiozła.... Węgiel kamienny czy brunatny? A może inny surowiec kopalny? A może to była cysterna paliwowa? Wszak Mewa jest teraz rynkowym potentatem branży wydobywczej,surowcowej i paliwowej. Nie widziałeś jeszcze jej nowego profilu działalności w raportach? Troche jesteś nie na czasie ale lepiej późno niż wcale...
nie no co ty pewnie to ciężarówka pełna majtasów jechała , dla pani prezes, i może jak pani prezes założy te majtasy to i kurs z wrażenia podskoczy, a jeszcze jak by je zdjęła to dopiero było by ciekawie 20gr.pewne.
Wszyscy sie podniecają majtasami i stanikami Mewy. Skoro to taka świetna odzieżówka, to dlaczego wszystkie inne odzieżówki w ostatnim półroczu poleciały tęgo w górę, a Mewa opada jak trup na wodzie? Monnari, Solar, Redan, Vistula, Prima Moda... wszystko od wakacji 2014 dało grubo zarobić a tu co? bunt majtasów typu "nigdzie nie lecimy, siedzimy na d..." ?
wiem co maja od pol roku wpisane ale wożą niustonosze i gacie!!! pojechalem za tym kierowca i rozmawialem z nim:) Twierdzi, ze zamowien coraz wiecej , przynajmniej tak na magazynie towar wychodzi a i oni w transporcie maja pelne rece roboty...
To dziwne, bo ja rozmawiałem z jednym z pracowników produkcyjnych Mewy i mówił, że kierownictwo oszczedza już na wszystkim - na oświetleniu, na ogrzewaniu, na artykułach sanitarnych w łazienkach pracowniczych. Pracownicy mieli nieogrzewaną halę w zimie i pracowali w temperaturze lekko powyżej tej panującej na zewnątrz. W zimie. Pewnie teraz to już oszczedzają nawet na wypłatach dla pracowników. Jeśli do końca piątego alertu się nie scalą to Mewka zostaje zawieszona w notowanaich i już żadna cieżarówka jej nie pomoże.
tak ja piszesz gonzo, oni tak naprawdę sami nie wiedzą czego chcą , jak by , od razu postawili na majtasy , i działali konsekwentnie i strategicznie , to dziś na majtasach kosili nie złą kasę , a tak to nie wiadomo co to jest, ni pies ni wydra coś na kształt świdra ,i można się tylko pośmiać , na ale pewnie tym co mają akcje i sporą stratę nie jest do śmiechu.
W raporcie jasno jest napisane, że Mewa S.A. zapożyczyła się w Mewa Fashion na 2 mln zł, żeby móc utrzymać własną działalność bieżącą. Więc ja nie rozumiem - po co były te cyrki z przebranżowieniem na kopaliny, surowce i paliwa , skoro i tak cała grupa kapitałowa ciągnie jeszcze tylko dzieki majtasom? Długo tak sie nie da, dopisywanie sobie coraz większych odsetek od obligów i kasy za MSX może i ładnie wygląda w raporcie, ale papier wszystko przyjmie. Co warte są takie wirtualne odsetki, skoro samego kapitału realnie nie ma i nie bedzie co najmniej do 31.12.2015? O ile nie dalej, bo przecież przekladać można w nieskończoność. Jeśli ktoś tutaj jest w stanie mi logicznie wytłumaczyć, jaki był cel przebranżowienia tej odzieżówki na kopaliny, to będę serdecznie wdzięczny.
I też pracujesz w półmroku, bez ogrzewania i nawet bez szczotki do kibla i papieru toaletowego w WC pracowniczym? Pogratulować. Sama radość chodzić do takiej pracy, co?
Krótko: jakie traktowanie pracowników, takie traktowanie akcjonariuszy. Jakie traktowanie akcjonariuszy, taki kurs akcji.
Od 5 gr odbije na 9 gr a potem to już ... lepiej nie mówić, bo szkoda gadać. Czekamy na odpał.
1 grosz to bedzie tuż przed szóstym alertem. Każdy bedzie chciał uratować choć resztki kapitału przed zawieszeniem notowań i wylotem Mewki z giełdy. Tu na tym forum nikt nie wierzy w dalsze spadki od 10gr. Nie wierzyli przy 9gr, przy 8gr, przy 7gr, przy 6gr i nie wierzą przy 5gr. Cały czas trwa pseudo-zbieranie przez spółdzielnię przed odpałem. Trwa to już rok czasu ale podobno trwa :D
No to niech sie szybko doceniają, bo moda na spółki odzieżowe trwa już pół roku i niebawem przeminie jak w każdej innej branży. A Mewa jeszcze ani jednego dnia na tej modzie nie skorzystała. Wrecz przeciwnie - caly czas idzie pod prąd :D Jakiekolwiek majtasy-niemajtasy jeżdzą po kraju w cieżarówkach, to prawda jest jedna: idzie odpał na 9 gr. Trzymajcie się mocno.