Tak, tylu nas jest!!! Jezeli do poniedzialku nie uzyskam odpowiedzi na nasze pytania dzwonie do spolki! Jezeli nadal nic sie nie zmieni nieformalne porozumienie stanie sie oficjalne!
Spokojnie panowie, spokojnie. Już wiemy, od kiedy nastąpi wypłata środków, teraz tylko czekamy na info odnośnie działań spółki zmierzających do przywrócenia notowań. Myśle, że niebawem zarząd wystosuje odpowiedni komunikat.
Na spokój już był czas. Jeśli Rada Nadzorcza nie potrafi zmotywować Zarządu do lepszej polityki informacyjnej to pora na zmiany. Dość traktowania z góry mniejszościowych.
Dla mnie to ggg chciał jedynie zebrać informacje o stanie posiadania akcji przez drobnych akcjonariuszy czytających bankiera. (Po co? Nie ma sensu spekulować. Nic to nie da a i zbyt wiele możliwości). Żadnej akcji nie będzie robił.
Nawet stokrotko tak nie żartuj, bo nie po to skupywałem przez kilkanaście miesięcy akcje dependa, żeby teraz zostać z niczym. No muszą zrobić ten audyt i tyle!!!
Dnia 2015-04-03 o godz. 13:51 ~stokrotka napisał(a): > Nie chce byc zlym prorokiem ale widac ,ze spolka nie zamierza przeprowadzic audytu. GPW sie w koncu zniecierpliw i sie z nimi pozegna. Chcialabym sie mylic ale czuje,ze taki bedzie final. A szkoda, bo przez jednego kretyna mozna bylo tu robic kolka bez ustanku i zarabiac.
Jak sie nie ma paru groszy zeby zrobic audyt to sorry., ale giełda nie jest miejscem dla takich, nie wiem jak to nazwać - pseudospółek? Ludzie ogarnijcie sie, zrobienie audytu to ich psi obowiazek wobec GPW a przede wszystkim wobec AKCJONARIUSZY. Koniec, kropka. Co to za obyczaje rodem z republiki bananowej?.
Nie zrobienie audytu w tej sytuacji to dzialanie na szkode akcjonariuszy. Nie trzeba byc wielkim prawnikiem. zeby to stwierdzic. Ja sam sie zastanawiam co oni zamierzaja? Ch..z Kluba ale jest glowny wlasciciel ,ktory ma najwiecej do powiedzenia.
pisałem kiedyś na innym wątku co moim zdaniem mogą kombinować. obawiam się takiej akcji - wylatują z giełdy - Wy nadal jesteście akcjonariuszami ale spółka nie jest notowana, po pewnym czasie dostajecie propozycje że ktoś odkupi od Was akcje np. po 0,24 sprzedajecie albo nie, z ipo uzyskali chyba 600 tyś opłacili prawników prowizje itp ile wydadzą na odkup? 100 - 200 tyś miewałem te akcje teraz ich nie mam ale na Waszym miejscu przegadałbym z prawnikiem taki scenariusz powodzenia i powrotu do notowań życzę
Alex, nie znalazłem żadnego komunikatu ze spółki że audyt zostanie ukończony do dnia tego i tego, jak nazwiesz takie zachowanie zarządu w stosunku do mniejszych akcjonariuszy - świństwo? moim zdaniem tak
Jeżeli spółka ucierpi z powodu działania prezesa polegającego na niewywiązania się z obowiązku nałożonego przez giełdę sporządzenia analizy, to będzie to świadome działanie na szkodę spółki i jej akcjonariuszy i zapewne powinien się tym już zająć prokurator.
Żadnego wykupu nie jeśli wylecą przykład DIGITE mój szwagier ma akcje i brak kontaktu z spółką Elektrim do dzisiaj niektórzy mają akcje jeszcze o ostatnim raporcie cytat; Wszyscy beneficjenci z pozostałych Syndykatów o nr: SEC-8613-09(12) , HK-0234154-11 , HK-1586019-11 oraz HK-0016027-12 (którego członkiem jest Emitent), zostali zobligowani przez Działy Prawny i Administracyjny Bank of America do aktualizacji swoich Biznes Planów, zestawień planowanego wydatkowania środków kredytowych oraz informacji na temat swoich koordynatów bankowych. Aktualizacja powyższych informacji jest niezbędna ze względu na czas jaki minął od podpisania umów kredytowych i dostarczenia wymienionych dokumentów
Brak aktualizacji jednej ze spółek z HK-0016027-12 (którego członkiem jest Emitent) będzie skutkowało rozwiązaniem syndykatu. numer syndykatu przykładowo SEC-8525-09 ostatnia cyfra to rok czyli te syndykaty były wcześniejsze a otrzymały linie kredytową(niby) czyli albo aktualizowały swoje plany albo ktoś inny to prowadził nie PCG Bo jeśliby PCG to prowadził to by wiedział że trzeba mieć aktualne projekty. Szukałem w internecie wzmianki o którymś kol-wiek numerze syndykatu lecz poza raportami dependa nic nie znalazłem. Dziwne bo takimi kredytami chwalą się wszystkie firmy podnosząc swoją wiarygodność . (chyba że to kolejna ściema)
Wartosc FF na rynku to okolo 1,3 mln pln na dzien dzisiejszy, wiec jest o co walczyc. Co do szukania pism wewnatrzbankowych poprzez Google to sie troche kompromitujesz.
A skąd ty możesz wiedzieć kto ma a kto nie. Może i ty nie masz ? Ja akurat teraz nie ma (ale miałem kilka dni przed zawieszeniem) lecz dużo moich znajomych jeszcze ma I mam prawo pisać to co sądzę Jeśli masz. jakieś zastrzeżenia do moich opinii to odpowiedz a nie neguj czy ja mam prawo pisać
Ja mam akcje i coraz bardziej zaczynam się bać, że mogę stracić wszystko co zainwestowałem w tę spółkę. I nie dlatego, ze kredyt to ściema, bo uważam, ze to prawda, tylko, dlatego, że spółka nie zleciła jeszcze audytu i nie wiadomo czy w ogóle chce zlecić jego przeprowadzenie.
Ja skontultowalem sie z kolega prawnikiem. Jeśli Depend nie zrobi audytu i stratni przez to bedą akcjonariusze jest ewidentne działanie przeciwko nim. Depend przegra każda sprawę w sadzie. Pytanie tylko co z tego? Mam nadzieje, ze jednak zrobią ta analizę dla GPW i ich odwiedza.
odpuściłeś ???? bo tyle pisałeś że myślałem że dasz radę a tutaj cisza ))) chłopaki na odblokowanie gniota liczyli a tutaj cisza myśleli że będą kokosy a tutaj q pa
Dnia 2015-04-09 o godz. 12:31 ~siwy napisał(a): > sknera polaczy ten raport z rocznym......i zgodnie z moimi domysłami karty będą już rozdane.....tj kredyt... i gpw już o tym wie.
Raport roczny a audyt to dwie rozne sprawy. W tej chwili dzialania spolki maja znamiona przestepstwa.