Jak to dzisiaj jeszcze nie wskoczy na poziom 2,44-45 to już nie wiem co tu może pomóc żeby zaczął rosnąć. a dywidenda ? nie czarujmy się 0,11 dupy nie urywa. Żadna zacheta jak na chwile obecną. No ale zobaczymy co dzisiaj będzie sie działo.
Ludzie!! ale tu sypią! na wskaźniku A/D mega dystrybucja. Nawet najlepsze informacje nie pomogły więc co może pomóc?!?!?!?! Na co czekacie?!? Dziś tragiczna, czarna świeca z wielkim korpusem.
Wikingowie zbierają się do domu na to wygląda wali ich pewnie czy sprzedadzą po 2,3 czy 2,2 bo nie sądzę aby spadło jednak niżej niż 2,2 po komunikacie o zejściu poniżej 5% mieli jeszcze 13,12 mln akcji !
ja kolego trzymam to od lutego 2014 z myślą że opylę po 3 zeta, udało mi sie to opchnąć na górce po 2,60 i dalej to sie juz tylko rozczarowałem widzac jak spada dalej na 2 zeta. Rok już minął i zawsze sa jakieś "ale" zeby ten kurs wreszcie wystrzelił, tym razem sprzedaje fundusz i też ciekawe czemu skoro Robyg to taaaaka swietna inwestycja ? jescze mam kilka kawałków i dosc czekania. Żenua co robią z kursem. Wyjdę z minimalnym zarobkiem ale kapitał wreszcie zacznie pracować gdzie indziej. No ale wiernym akcjonariuszom życzę duzej cierpliwości i powodzenia.
Tak jak cała polska giełda tak samo Robyg jest niepłynny. Wymiana akcjonariatu następuje w tempie 1%/miesięcznie podczas gdy takie obroty są dzienne na dużych amerykańskich spółkach. Do tego instytucje w Polsce (OFE, TFI) bez kasy przez co nawet jakby chciały nie bardzo mogą kupić większych pakietów (teraz chyba rozpocznie się w końcu napływ kasy do TFI). Jak ktoś ma 5% i chce zrealizować zysk to może to i pół roku wychodzić. Teraz coś się obroty ruszyły jak i cała giełda, więc może to wychodzenie szybciej się skończy. Spółkę wyceniam na jakieś 3 zł za akcje i myśle, że za parę miesięcy osiągnie taką wycenę a po drodze dywidenda.
widac na nim, że ostatnie 1,5 roku to była bessa na branży więc trudno było oczekiwać, że ROBYG pójdzie sam pod prąd. Teraz widzę szansę na zmianę trendu a więc i Robygowi może być łatwiej.