Formuje się grupa obligatariuszy reprezentowana przez Nomad Partners wiadomo w jakiej sprawie. Chcesz dołączyć to pisz na: biuro(małpa)nomadpartners.pl (podaj kwotę posiadanych obligacji, dane kontaktowe, wyraź wstępną zgodę na reprezentację w tej sprawie oraz załącz jakieś przydatne informacje jeżeli takowe posiadasz). Informujcie również na innych forach w miarę możliwości, bo pomoże to przyspieszyć cały proces w dotarciu do innych obligatariuszy. Więcej informacji: http://www.stockwatch.pl/forum/tematy-35_Notowane-instrumenty.aspx
Gdyby taki układ miał przejść, byłby to niebezpieczny precedens dla całego rynku obligacji korporacyjnych. Natychmiast z tego rynku zaczęliby się wycofywać inwestorzy indywidualni, dlatego również w interesie pozostałych spółek notowanych na Catalyst jest aby układ w formie zaproponowanej przez prezesa Pawłowskiego nie doszedł do skutku.
Informacyjnie bo na ten czas nikt z będących w porozumieniu nie otrzymał ode mnie maila z informacją, działamy i stawiamy krok za krokiem. Jutro mam spotkanie w Prokuraturze Okręgowej w Warszawie, pojutrze ważne spotkanie w sprawie, a kilka kroczków już jest wykonanych. Proszę o cierpliwość, każdy kontakt i przystąpienie do porozumienia potwierdzamy co zapewne 99% osó potrafi potwierdzić. Ten 1 % przepraszam za ewentualny brak kontaktu od dziewczyn z biura, mam listę kilku jeszcze osób, tym tych z którymi nie udało się skontaktować. Jak tylko z wszystkimi osobami uda się ten kontakt nawiązać, otrzymacie informacje mailowe z mojej strony.
Sugerujesz, że ktoś mógłby być tak głupi, że jak zobaczy podbitkę kursu akcji na 40gr wykonaną za pomocą kilkudziesięciu tysięcy złociszy to zgodzi się na wymianę obligów po 10gr? W takiej sytuacji to nie wystarczy być naiwnym, to trzeba być kretynem.
Tak to lepiej nic nie mieć ..:).. Bawić się w upadłość, a taka firma nie ma majątku.. oczywiście ma portfele wierzytelności, ale to albo się ich będzie pozbywać za dużo mniej niż zainwestowali(upadłość), albo będą windykować(upadłość ugodowa).. Wiem że jest kilka etapów windykacji takiego portfela.. Oni po prostu przeinwestowali .. być może założyli zbyt duży zwrot z inwestycji albo zbyt szybki.. W obu przypadkach na chwilę obecną nie mają kasy.. Ale jeśli to drugie to jest szansa że coś z tego może być i trzeba dać szansę bo można odzyskać sporą część zainwestowanych środków... Natomiast jeśli to pierwsze .. to będzie ciężko odzyskać cokolwiek :(....
Piszesz, że godząc się na układ zaproponowany przez EKA można odzyskać sporą część zainwestowanych pieniędzy. Może byłbyś tak łaskaw i napisał co rozumiesz pod pojęciem " sporą część", czy Twoim zdaniem 10% to spora część, bo moim zdaniem nawet tyle ciężko będzie odzyskać. Warunki tzw. układu są haniebne i jeżeli będą zatwierdzone mogą się stać niebezpiecznym precedensem.
Z tego co wiadomo to 25% dostajesz na starcie.. Następne 25% dostajesz w akcjach.. To powoduje że firma pozbywa się zbędnego balastu w postaci konieczności wykupu wszystkich pakietów obligacji ( pozostało ok 35 mln).. I teraz pytanie czy firma ma jeszcze z czego odzyskiwać kapitał.. Jeśli mają portfele z których można jeszcze coś wycisnąć to może się okazać że te akcje które przyjmą ludzie po 10 gr.. będą o wiele więcej warte. Ale tutaj najważniejsza jest struktura oraz przeterminowanie ich portfeli. A to to wiedzą tylko prezes i analitycy tej firmy :)..
a niby dlaczego mam się zgadzać na propozycje prezesa, dlaczego nie 100 % należności z obligacji zamienić na akcje a tylko 25%, bo co prezesowi za bardzo spadnie udział w spółce. Może prezes odda swoje akcje skoro tak słabo zarządzał spółką i odda pieniądze, które dostał w ramach pensj. Szczerze to propozycje może wsadzić sobie w dupę. W pierdlu też mu będą wsadzać w dupę, może się czegość nauczy.
Przeczytaj jeszcze raz propozycję Pawłowskiego. Na starcie nie dostajesz nic. Masz umorzyć 75%, a pozostałem 25% dostaniesz w akcjach po 10gr/szt. Realnej kasy na oczy nie widzisz. Pawłowski mógłby być bardziej hojny i cały dług zamienić na akcje, ale przy takiej ilości akcji, to ilość jaką on posiada w tej chwili stałaby się śladowa jak zawartość owoców w jogurcie i straciłby większość na WZA.
Proszę o zgłaszanie się do Nomad Partners aby zebrać grupę obligatariuszy w celu reprezentacji i wynegocjowania układu. Kontakt: NOMAD Partners Sp. z o.o.
Proszę o zgłaszanie się do Nomad Partners aby zebrać grupę obligatariuszy w celu reprezentacji i wynegocjowania układu. Kontakt: NOMAD Partners Sp. z o.o.
biuro@nomadpartners.pl tel 531-662929 (10am - 18pm)
Informacyjnie bo na ten czas nikt z będących w porozumieniu nie otrzymał ode mnie maila z informacją, działamy i stawiamy krok za krokiem. Jutro mam spotkanie w Prokuraturze Okręgowej w Warszawie, pojutrze ważne spotkanie w sprawie, a kilka kroczków już jest wykonanych. Proszę o cierpliwość, każdy kontakt i przystąpienie do porozumienia potwierdzamy co zapewne 99% osó potrafi potwierdzić. Ten 1 % przepraszam za ewentualny brak kontaktu od dziewczyn z biura, mam listę kilku jeszcze osób, tym tych z którymi nie udało się skontaktować. Jak tylko z wszystkimi osobami uda się ten kontakt nawiązać, otrzymacie informacje mailowe z mojej strony.
Na starcie nic nie dostajesz. 75% Twoich pieniędzy zabiera Pawłowski a za pozostałe 25% dostajesz akcje po 10 gr. Akcje tego gniota już w tej chwili są wyceniane na 5 gr, więc co będzie po rozwodnieniu.
Akcjonariusze uzupełniają kapitał firmy, a nie obligatariusze, w układzie musi być uzupełnienie kapitału przez akcjonariuszy (Prezesa), ma udziały w Leonidasie jest majętnym człowiekiem, układ musi to objąć.
Otrzymałem propozycje na rolowanie obecnych obligacji i przesunięciu terminu wykupu o 6 lat na to wyrazamy zgode Firma proponuje wypłatę odsetek co rok na poziomie wibor 1m plus0,5% na to niestety nie ma naszej zgody oto odpowiedz na propozycje EKA
Witam byłbym zainteresowany ze względu na trudna sytuacje finansowa ale odsetki wypłacane były by co 3 lub 4 miesiące co pozwoli na pozytywne informacje ze spółka reguluje należności i podniesie to wycenę akcji które również posiadam oprocentowanie było by na poziomie wibor 1m plus 2,5% co i tak jest dość niskim oprocentowaniem z obecnego. na takie warunki jestem skłonny przystąpić jak i również niektórzy znajomi. Proszę o ujawnienie publiczne takiej informacji i wprowadzenie takiego zapisu do układu co pozwoli akcjom podnieść wycenę Proszę o informacje jak miała by wyglądać zamiana na akcje byłbym zainteresowany. Proszę o odpowiedz na nasze propozycje .
ludzie nie dajcie się, zażądajcie zrobienia audytu w spółce przez wyznaczonego przez was dobrego audytora - dopiero wtedy będziecie wiedzieli na czym stoicie i będziecie mogli podejmować dalsze decyzje ... tak to jak granie w ciuciubabkę ...
1 GR I SCALENIE MOZECIE TYLKO WYGENOCJOWAC DLA WAS SCALENIE 50 AKCJI ZA 1 AKCJE ZA 10 ZL I NAD TYM POWINNISCIE ZAGLOSOWAC NA WZA TO BYLOBY JEDNO Z LEPSZYCH SCALEN Z KTORYCH BYSCIE ZAROBILI I SPLACILI OBLIGACJE .....MAKLERCOMPANY NA FACEBOOKU .......POSIADA 50 AKCJI Z KTORYCH CHCE 1 AKCJE ZA 10 ZL-]
razem możemy naprawdę odzyskać zainwestowany kapitał brakuje jeszcze 17 osób aby pokazać ze nie będziemy sponsorować Pana Pawłowskiego
Poniżej odpowiedz Pana Rafała Koźlaka NOMAD Partners Sp. z o.o. Witam Serdecznie,
Szpicli jak Pan to piszę jest pełno i nawet próbują straszyć telefonicznie co mnie niezmiernie ubawiło bo pokazało strach, nie mniej jutro w Prokuraturze Okręgowej w Warszawie mam spotkanie m.in w sprawie Uboat Line S.A., i nie omieszkam przekazać informacji o zdarzeniu, także związanych ze zdarzeniami na forum. Co do liczby zgłaszających się na biuro(małpa)nomadpartners.pl jest ich ponad 60 osób, z czego formalności związane z dokumentami w formie scanu przesłały dokładnie 23 osoby. Kilkoro z Państwa posiadający po 2 czy 3 obligacje prosimy o nieprzystępowania do porozumienia z racji niepotrzebnie generowanych kosztów względem zainwestowanego kapitału. Mamy kontakt z Państwem w razie czego. Najprawdopodobniej sprawę w kategoriach adwokackich (o ile do tego dojdzie) poprowadzi kancelaria KKMP Prawo i Podatki Spółka Partnerska z Łodzi lub też jeden z mecenasów z kancelarią związany jaki odszedł na własną praktykę. Gorąco też namawiam osoby do jakich wydzwaniają przedstawiciele spółki proponując mimo złożonego wniosku o upadłość w sądzie konwersję obligacji na akcje, by przemyślenia decyzji. To nie jest najlepszy na to moment, choć nikomu niczego narzucać nie chcę.
razem możemy naprawdę odzyskać zainwestowany kapitał brakuje jeszcze 17 osób aby pokazać ze nie będziemy sponsorować Pana Pawłowskiego
Poniżej odpowiedz Pana Rafała Koźlaka NOMAD Partners Sp. z o.o. Witam Serdecznie,
Szpicli jak Pan to piszę jest pełno i nawet próbują straszyć telefonicznie co mnie niezmiernie ubawiło bo pokazało strach, nie mniej jutro w Prokuraturze Okręgowej w Warszawie mam spotkanie m.in w sprawie Uboat Line S.A., i nie omieszkam przekazać informacji o zdarzeniu, także związanych ze zdarzeniami na forum. Co do liczby zgłaszających się na biuro(małpa)nomadpartners.pl jest ich ponad 60 osób, z czego formalności związane z dokumentami w formie scanu przesłały dokładnie 23 osoby. Kilkoro z Państwa posiadający po 2 czy 3 obligacje prosimy o nieprzystępowania do porozumienia z racji niepotrzebnie generowanych kosztów względem zainwestowanego kapitału. Mamy kontakt z Państwem w razie czego. Najprawdopodobniej sprawę w kategoriach adwokackich (o ile do tego dojdzie) poprowadzi kancelaria KKMP Prawo i Podatki Spółka Partnerska z Łodzi lub też jeden z mecenasów z kancelarią związany jaki odszedł na własną praktykę. Gorąco też namawiam osoby do jakich wydzwaniają przedstawiciele spółki proponując mimo złożonego wniosku o upadłość w sądzie konwersję obligacji na akcje, by przemyślenia decyzji. To nie jest najlepszy na to moment, choć nikomu niczego narzucać nie chcę.