przecież złodzieje mogą wypatroszyć spółę z kapitału, tak jak zrobili z CRM. na jakich założeniach opierasz swoją strategię? Ja widząc wejście EBC w DAXa kupuję od dzisiaj JSW. liczę na min. 100 % w rok
Przecież ona to robi za pieniądze poto żeby rudy kundelek mógł ostanie swoje akcjie upchnąc po lepszych cenach.I nie wieżcie w żadne jej kredyty pod akcje najprawdopodobniej zbankrutowanej firmy.Po skupie będzie miał ładunek duzy do rozładowania i między bajki można włożyć to że zostaną one sprzedane po 5 czy 6 latach.
moją strategię opieram na poziomie irytacji najlepszego Analityka, im bardziej wulgarnie reaguje na moje wpisy tym bardziej rośnie moje przekonanie, że moje wpisy psują efekt zaplanowanego 'pijaru', który ma wytworzyć u innych uczestników forum przekonanie, że akcje spółki będą spadać
Dnia 2015-03-13 o godz. 19:17 ~inwestor napisał(a): > przecież złodzieje mogą wypatroszyć spółę z kapitału, tak jak zrobili z CRM. na jakich założeniach opierasz swoją strategię? > Ja widząc wejście EBC w DAXa kupuję od dzisiaj JSW. liczę na min. 100 % w rok
Inwestor zrobię jak Ty, tylko nie wiem co to jest JSW poszukam.
Nie znam się zupełnie na giełdzie, wskaźnikach i przepisach. Ale mam intuicję do ludzi. Uważam, że TT nie pozwoli na stratę swojej kasy którą ma zainwestowaną w spółkach. Można o nim myśleć to czy tamto,ale to duży cwaniak.
Widziałeś kiedyś co robi oszust oszukany przez oszusta???
Dla mnie Tuora ma przewagę w funkcjonowaniu na rynku. Nie wiem jak to zrobi, ale wróci poprzez inwestora branżowego.
Ani Total, ani Płocica nie potrafią zarządzać spółką na takim rynku. Będą ją chcieli komuś sprzedać. A ten, kto będzie chciał kupić zwróci się do Tuory, bo to on jest twórcą potencjału tej firmy i to on wie jak można go najbardziej efektywnie rozwinąć.
Może to trochę zajmie czasu, ale to dobra spółka i żaden czarny "pijar" na forum tego nie zmieni.
A co na to wszystko Qerqus? Myślę że jest dogadany z Totalem i pozwala na te spadki. Pytanie jak długo będą trwały.
JSW to ta kopalnia??? Warzecha z Rady Nadzorczej Cormay tam się kręcił. Myślisz, że kupować kopalnie???? Wow... to jest myśl. Pandora w kopalni.... a tam sami ubrudzeni mężczyźni... wchodzę w to....
Pandora na czym opierasz swoją wiarę ze TT wie jak rozwinąć efektywnie potencjał
'Ani Total, ani Płocica nie potrafią zarządzać spółką na takim rynku. Będą ją chcieli komuś sprzedać. A ten, kto będzie chciał kupić zwróci się do Tuory, bo to on jest twórcą potencjału tej firmy i to on wie jak można go najbardziej efektywnie rozwinąć.'
Dnia 2015-03-13 o godz. 21:36 ~foka napisał(a): > Pandora > na czym opierasz swoją wiarę ze TT wie jak rozwinąć efektywnie potencjał > > 'Ani Total, ani Płocica nie potrafią zarządzać spółką na takim rynku. Będą ją chcieli komuś sprzedać. A ten, kto będzie chciał kupić zwróci się do Tuory, bo to on jest twórcą potencjału tej firmy i to on wie jak można go najbardziej efektywnie rozwinąć.'
na końcówce CV :) :) :)
Tadeusz Tuora - studiował na Uniwersytecie Warszawskim na Wydziale Nauk Ekonomicznych, w roku 1980 zdobył tytuł doktora ekonomii. W latach 80. brał czynny udział w ruchu Solidarność, m.in. jako doradca w trakcie obrad Okrągłego Stołu. W roku 1985 – jako Pełnomocnik właścicieli – uczestniczył w założeniu Przedsiębiorstwa Zagranicznego CORMAY wprowadzając na rynek pierwsze wyroby w oparciu o polską myśl technologiczną, wzbudzając tym duże zainteresowanie znanych światowych firm diagnostycznych. W roku 1989 podpisał umowę licencyjną ze szwajcarską firmą Hoffmann-La Roche, umożliwiającą rozwinięcie produkcji światowej jakości odczynników do badań laboratoryjnych. W roku 1996 założył kolejną firmę pod nazwą CORMAY Diagnostyka S.A. zajmującą się dystrybucją diagnostyczną, gdzie pełnił funkcję Prezesa Zarządu do roku 2002. W latach 1991 – 1996 – był założycielem i Prezesem Zarządu hurtowni farmaceutycznej CORMAY POLAND S.A. a od 1996 do 2002 roku – Przewodniczącym Rady Nadzorczej tej firmy. W latach 1999-2001 był założycielem i pełnił funkcję Prezesa Zarządu spółki COLFARM S.A. zajmującej się produkcją farmaceutyków. Od roku 2006, po założeniu przez jego syna Tomasza Tuorę spółki akcyjnej PZ CORMAY S.A., kontynuuje swoją działalność, jako Konsultant Zarządu. Od roku 2010 – po udanej akwizycji szwajcarskiej firmy ORPHEE S.A. pełni w niej funkcję Członka Zarządu. Od 2013 r. – Wiceprezes Zarządu włoskiej firmy Diesse Diagnostica Sense S.P.A.
Tadeusz Tuora jest również wieloletnim członkiem Amerykańskiego Stowarzyszenia Chemii Klinicznej (AACC), Członkiem Zarządu Izby Producentów i Dystrybutorów Diagnostyki Laboratoryjnej oraz członkiem międzynarodowej organizacji World Presidents’ Organization.
ktoś z branży będzie rozmawiał ze sprzedawcą mikserów????
w tym CV zapomniał biedaczek dodać parę istotnych faktów, że wskutek jego zarządu Cormay Poland legł w gruzach na KILKASET mln zł, grzebiąc tym samym kilkadziesiąt mniejszych firm, że w prospektach emisyjnych CRM niechcący nie ujęto tych faktów. http://media.wp.pl/kat,1022939,title,Szef-PZ-Cormay-mial-zwiazki-z-upadla-hurtownia,wid,10120666,wiadomosc.html?ticaid=11488b zawsze twierdziłem, że Tuora gdyby był nieudacznikiem, to i tak 10% z Polandu by przekręcił, tyle że kto jak kto, ale on nieudacznikiem nie jest...
~oks [95.41.100.*] wielkie dzięki, lubię Strachy na lachy, ale strasznie smutna ta piosenka...
.....i osobowościowo do mnie nie pasuje, bardzo mi daleko od zniewolenia smutku krucyfiksu, bliżej mi do Diaboliny z filmu Czarownica, kobiety już nie czekają na księcia z bajki...
przydałaby się jeszcze intuicja inwestycyjna, a ta dopiero się kształtuje
jak myślę o tym, jak przez te ostatnie dni ludzie zostali nabici w Cormay, to wiem że brak mi jeszcze wyobraźni o tym jak wygląda sposób myślenia tego kto to robi, i zastanawiam się czy chcę w ten umysł zaglądać, profiler ma dystans, ja mogę się zainfekować bezwzględnością
myślę ,ze masz wszystkie predyspozycje by osiągnąć sukces ...co do bezwzględności jest tu nieodzowna więc skrupuły zachowaj dla innych i innej sfery w życiu ;)
Dnia 2015-03-14 o godz. 11:55 ~oks napisał(a): > myślę ,ze masz wszystkie predyspozycje by osiągnąć sukces ...co do bezwzględności jest tu nieodzowna więc skrupuły zachowaj dla innych i innej sfery w życiu ;)
pewnie masz rację,
ciekawie to wtedy wygląda jak bezwzględny Pinokio spotkał bezwzględnego Antymidasa, obaj tracą, spadający samolot łapie obciążenia krytyczne, żaden pilot nie zmienia kursu, pytanie czy obaj się rozbiją czy tylko jeden, to co na ostatniej Radzie zrobił Ojciec Dyrektor jest zmianą działania, pewnie wiele go to kosztowało, ale mam nadzieje że to będzie ten przełom w myśleniu, i jako załoga samolotu nie zginiemy w katastrofie, a który pilot został na pokładzie okaże się na sam koniec, dla nas najważniejsze bezpiecznie wylądować
Pandora , co z tym kredytem na zakup akcji Orphee? Wzięłaś w końcu, bo po obrotach jakoś nie widać tego? A miałaś kupować przecież. Czy tylko tak strzępisz język na forum ?
Dnia 2015-03-19 o godz. 09:30 ~vic napisał(a): > Pandora , co z tym kredytem na zakup akcji Orphee? > Wzięłaś w końcu, bo po obrotach jakoś nie widać tego? A miałaś kupować przecież. Czy tylko tak strzępisz język na forum ? > > RATUJCIE TITANICA !!!
Ignoruje cię, nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy. Trolluj sobie dalej.
Dnia 2015-03-19 o godz. 09:44 pandora napisał(a): > Dnia 2015-03-19 o godz. 09:30 ~vic napisał(a): > > Pandora , co z tym kredytem na zakup akcji Orphee? > > Wzięłaś w końcu, bo po obrotach jakoś nie widać tego? A miałaś kupować przecież. Czy tylko tak strzępisz język na forum ? > > > > RATUJCIE TITANICA !!! > > Ignoruje cię, nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy. Trolluj sobie dalej.
Wyparcie w stadium zaawansowanym.
W sumie to rozumiem twoja irytację. Miało być tak pięknie. Cała kasa w akcjach Orphee. Setki godzin spędzone na naganianiu na forum bankiera a tu kurs nie chce rosnąć. Na dodatek wraz ze spadkiem kursu kredyty zaczynają ciążyć. Pot zalewa twarz a tu ktoś zwraca uwagę na realną sytuację, beznadziejny zarząd i uświadamia delikatnie mówiąc podejrzane działania rady dyrektorów.
A tak było miło we własnym gronie klakierów i potakiwaczy. Dobrze,że 123 wrócił bo już się bałem,ze się nie odezwie jak zobaczył ,ze kurs jednak spada i będziesz sama do siebie pisać posty :)
Vic nie rozumiem po co się tak udzielasz jeżeli nie masz akcji Orphee dla mnie to byłaby strata czasu bo zawsze mam go za mało.Jedynym wytłumaczeniem dla mnie że to jest Twoja praca i wtedy to rozumiem.A ja już kupiłem pakiet Orphee i czekam na kasę ze skupu i za całość dokupię akcji i mam nadzieje że będzie dalej nisko.
Miłej pracy Vic pracuj (troluj) dalej ale z lepszym skutkiem bo większość osób ma własny rozum jest na giełdzie żeby zarabiać a na Orphee będzie można jeszcze sporo kasy przytulić.