Dlatego,,że na waszym miejscu osób biorących udział w skupie przy sprzedaży 13 procent akcji i przy cenie 8,90 cena bęszie w przybiiżniu w /wymienionej kwoty.Ale się nie martw do 27 ,03, P Tauora zadba o tą cene o nie liczyłbym że trafi się Wam podwójny zarobek,
Dnia 2015-03-11 o godz. 16:32 ~jsw napisał(a): > Dlatego,,że na waszym miejscu osób biorących udział w skupie przy sprzedaży 13 procent akcji i przy cenie 8,90 cena bęszie w przybiiżniu w /wymienionej kwoty.Ale się nie martw do 27 ,03, P Tauora zadba o tą cene o nie liczyłbym że trafi się Wam podwójny zarobek,
W Częstochowie nie wychodzi od roku słonce, że takie brednie piszesz ?
Dnia 2015-03-11 o godz. 16:37 ~123 napisał(a): > Dnia 2015-03-11 o godz. 16:32 ~jsw napisał(a): > > Dlatego,,że na waszym miejscu osób biorących udział w skupie przy sprzedaży 13 procent akcji i przy cenie 8,90 cena bęszie w przybiiżniu w /wymienionej kwoty.Ale się nie martw do 27 ,03, P Tauora zadba o tą cene o nie liczyłbym że trafi się Wam podwójny zarobek, > > W Częstochowie nie wychodzi od roku słonce, że takie brednie piszesz ?
wychodzi wychodzi :) ale dziś strasznie pochmurno i deszczowo ;-)
Dnia 2015-03-11 o godz. 16:40 ~herh napisał(a): > Dnia 2015-03-11 o godz. 16:37 ~123 napisał(a): > > Dnia 2015-03-11 o godz. 16:32 ~jsw napisał(a): > > > Dlatego,,że na waszym miejscu osób biorących udział w skupie przy sprzedaży 13 procent akcji i przy cenie 8,90 cena bęszie w przybiiżniu w /wymienionej kwoty.Ale się nie martw do 27 ,03, P Tauora zadba o tą cene o nie liczyłbym że trafi się Wam podwójny zarobek, > > > > W Częstochowie nie wychodzi od roku słonce, że takie brednie piszesz ? > > wychodzi wychodzi :) ale dziś strasznie pochmurno i deszczowo ;-)
Chyba sam sobie zaprzeczasz po 27,03 nie będzie sposobu na zatrzymanie lawiny podaży akcji..Pozdrawiam, oczywiście,że dzisjaj,w całym rejonie mamy pochmurno i pada .Ale mimo wszystko życzę krociowych zarobków.
Dnia 2015-03-11 o godz. 16:43 ~jsw napisał(a): > Chyba sam sobie zaprzeczasz po 27,03 nie będzie sposobu na zatrzymanie lawiny podaży akcji..Pozdrawiam, oczywiście,że dzisjaj,w całym rejonie mamy pochmurno i pada .Ale mimo wszystko życzę krociowych zarobków.
Dnia 2015-03-11 o godz. 15:57 ~jsw napisał(a): > Ta spółka jest już trupem.Po wydrenowaniu kasy z spółki wartość będzie około 30 groszy.Doputy Tauora jest w spólce nie dotykać śmiecia.
jak czytam takie wpisy to zastanawiam się po co ktoś je tutaj umieszcza
z ilości podanych przez Rade Dyrektorów wynika, że większość akcjonariuszy wzięła udział w skupie, każdy kto wziął udział w skupie dostanie tyle gotówki, że nie będzie miał potrzeby sprzedaży akcji, a już na pewno nie za grosze
ja nie tylko spłacę kredyt, ale jeszcze zostanie mi na duuuuuży telewizor o którym marzy rodzina i może jeszcze coś na wakacje, a na dodatek będę miała 10.000 akcji więcej niż na początku
jeżeli Total nie będzie chciał wywołać paniki i nie zacznie sam od siebie kupować akcji zaniżając kurs, to nikt inny nie będzie sprzedawał, a przecież wycena Totala teraz bardziej zależy od Orphee niż od Cormay
osoby które nie są akcjonariuszami Orphee niech wypisują swoje mądrości gdzie indziej
Dnia 2015-03-11 o godz. 17:46 ~gjacek napisał(a): > Biorąc pod uwagę dzisiejszą cenę Orphee (1,8 zł) skup opłaci się tylko tym, którzy mają cenę zakupu niższą niż 2,9 zł za akcję... >
przy założeniu, że chcesz sprzedać za 1,80 zł
jeśli nie muszę to dlaczego miałabym sprzedawać??? bo ktoś pisze na forum że będzie za grosze...
ja sprzedam jak kurs urośnie, za 1,80 zł nie sprzedaje
Dnia 2015-03-11 o godz. 19:31 ~vic napisał(a): > Urośnie ? Jak przed wyprowadzeniem ze spółki 32 mln zł był po 1,85 ? > > Ilu będzie takich wariatów? Niewielu. > > Tutaj wszyscy chcą tylko sprzedać akcje Orphee i zapomnieć !
chciałbyś, zapomnij
tutaj wszyscy wiedzą, że Orphee to perełka i Cormay bez niej jest tylko małą polską spółką bez szansy rozwoju na międzynarodowych rynkach, to marka szwajcarska
jaki masz cel w tym pisaniu???? nikt nie sprzedaje i nie można tanio zebrać???? jaka przykrość....
Nie sądzę, że dziś to Tuora kupuje. Myślę że ten dzisiejszy wzrost to jakaś podpucha.
Tuora nie jest głupi. Po co miałby dziś kupować Cormay, który jeśli nie będzie miał udanej emisji to padnie. I wtedy go kupi. Z tego co wiem to KNF nie chciał zarejestrować prospektu emisyjnego Cormay z powodu konfliktu pomiędzy spółkami. Po tym jak Cormay sprzedał Orphee to już nie ma relacji spółka córka spółka matka, ale co zadecyduje KNF nie wiadomo.
Tuora chcąc kupić większy pakiet poszedłby bezpośrednio do PZU i kupiłby w pakiecie, a nie robiąc show na giełdzie.
Myślę, że Tuora bezpośrednio już nie będzie wracał, ani do Cormay, ani do Orphee. Zrobi to pośrednio przez jakiś fundusz lub inwestora branżowego.
Facet zdaje sobie sprawę, że jego nazwisko jest skończone na rynkach finansowych. Nikt nie będzie traktował poważnie biznesu firmowanego jego nazwiskiem.
Ale to co facet ma jako największy atut to znajomość rynku na poziomie światowym i znajomość branży od środka, na wszystkich etapach. Nikt inny nie poprowadzi tej grupy tak dobrze jak Tuora. Jeśli jakiś inwestor będzie poważnie zainteresowany biznesowo to przyjdzie do Tuory i wtedy on wróci. Do tego czasu będzie przyglądał się nieudacznym działaniom Łapy z dystansu.
Nie wiem tylko co TT zamierza w sprawie Orphee, tutaj jeszcze wszystko przed nami.
wychodzi, że drobny akcjonariat Orphee jest bardzo zdyscyplinowany
na 38.608.500 akcji do skupu zgłoszono 24.910.708 akcji pozostałe to akcje Cormay 8.879.956, akcje TT1 nie zgłoszone do skupu 4.817.836 i pozostałe niezgłoszone 1.726.561 akcje inwestorów drobnych
przy tak niekorzystnych warunkach udziału w skupie jakie zostały określone w ogłoszeniu, tylko 19% akcji drobnych akcjonariuszy nie wzięło w nim udziału,
Dnia 2015-03-11 o godz. 16:43 ~jsw napisał(a): > Chyba sam sobie zaprzeczasz po 27,03 nie będzie sposobu na zatrzymanie lawiny podaży akcji..Pozdrawiam, oczywiście,że dzisjaj,w całym rejonie mamy pochmurno i pada .Ale mimo wszystko życzę krociowych zarobków.
No niestety nie ma możliwości , bo nie można sprzedać na krótko, A byłoby już kilkanaście procent. A przecież akcje jeszcze nie zostały odblokowane.
z wcześniejszych moich wyliczeń wychodziło, że na 38.608.500 akcji do skupu zgłoszono 24.910.708 akcje, pozostałe to akcje Cormay 8.879.956, akcje TT1 nie zgłoszone do skupu 4.817.836 i pozostałe niezgłoszone 1.726.561 akcje inwestorów drobnych w tym 1.312.689 akcji Tomasza, których nie zgłosił, ........ no i 1000 moje co nie zgłosiłam do skupu :).
Z tego wynika, że akcji będących w posiadaniu drobnych akcjonariuszy, którzy nie mają zablokowanych akcji jest 413.872. Obrót przez ostatni tydzień wyniósł 129.914 akcji.
Myślicie, że te akcje sprzedają drobni akcjonariusze, którzy nie biorą udziału w skupie? Nie sądzę. To jest tak mało prawdodobne, że wręcz niemożliwe.
Kurs akcji Orphee jest sterowany przy drobnej kasie 100.000 dziennie. Komu potrzebny jest niski kurs Orphee i jak długo? Zupełnie nie rozumiem tych strategi giełdowych, mógłby mnie ktoś oświecić.
Czy temu kto dziś zaniża kurs zależy, aby akcjonariusze którzy uwolnią akcje w przyszłym tygodniu sprzedali resztę swoich za grosze???
a i zastanawiałam się jeszcze nad poza finansowymi aspektami giełdy, tak od strony psychologii
jeśli jestem inwestorem finansowym to chcę tanio kupić i drogo sprzedać, twarde podstawy ekonomii
żeby tanio kupić dobrą spółkę mogę zaniżać kurs jej akcji i tworzyć czarny "pijar" wokoło obecnej ekipy zarządzającej, a jednocześnie bokiem zwiększać zaangażowanie,
jak już skupię tyle ile potrzebuje a w międzyczasie wymienię zarządzającego to wtedy stanie się cud, nowy prezes!!! nowe perspektywy!!!! kurs akcji cudownie rośnie w górę!!!! co tam 40% w ciągu dwóch dni, tu będzie 400%, a co??? świetny nowy prezes, porządny akcjonariat, niech kurs rośnie!!!
prospekt przejścia na GPW jest już gotowy, to byłby sukces i większa płynność, taki sukces trochę na czyjejś pracy, ale sukces jest tego kto przecina wstęgę, a nie tego kto budował, no to czemu nie skorzystać,
spółka w dobrej sytuacji finansowej, zwiększa przychody ze sprzedaży, licząca się w branży marka, jak by zamienić "czarny pijar" na "złoty" to akcje pójdą jak świeże bułeczki, nasz prezes odniesie wielki sukces, bo poprzedni to był "złodziej", akcjonariusze zarobią a to co wypłynie bokiem z firmy to już ekstra premia
ja bym taką strategię przyjęła, ale ja to czasem wyrachowana jestem
tu są pieniądze i po skupie, wejściu na giełdę (jak jakiś cwaniak jej z giełdy nie zdejmie) i ustabilizowaniu składu zarządu, akcje pójdą w górę i wcale głębokiej psychologi nie trzeba
31 marca jest wycena Totala - spadamy na na minimum. Myślę, że TT już sobie odblokował akcje po skupie i działa. Podobnie na Cormay - tam z kolej zawyżanie ceny przez Total. Ciekaw jestem jakie straty na obydwu pozycjach zanotuje Total na przestrzeni ostatniego kwartału.
czy zaniża Tuora czy Total to najdziwniejsze jest to, że druga strona konfliktu na to pozwala
ile trzeba kasy aby podnieść kurs akcji w ciągu dnia
no i pytanie jak długo to będzie trwało
może Total zaniża żeby Tuora musiał wykazać dużą stratę na operacjach finansowych, a Tuora zaniża żeby Total miał kiepskie wyniki na koniec kwartału... :D
" ...> VIC ignoruje Cię :) :) :) > > czy zaniża Tuora czy Total to najdziwniejsze jest to, że druga strona konfliktu na to pozwala > > ile trzeba kasy aby podnieść kurs akcji w ciągu dnia ...."
Myślisz, że wtedy kurs urośnie ? :) No zaklinaj, zaklinaj.
Z tego co piszesz to przecież ty jesteś tą drugą stroną ! Więc na co czekasz ? Kupuj. Aha i namów swojego mentora Tuorę. W końcu zarobił sporo kasy na skupie.