Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,79 zł , zmiana od tamtej pory: -72,07%
Nie sądzę, że dziś to Tuora kupuje. Myślę że ten dzisiejszy wzrost to jakaś podpucha.

Tuora nie jest głupi. Po co miałby dziś kupować Cormay, który jeśli nie będzie miał udanej emisji to padnie. I wtedy go kupi. Z tego co wiem to KNF nie chciał zarejestrować prospektu emisyjnego Cormay z powodu konfliktu pomiędzy spółkami. Po tym jak Cormay sprzedał Orphee to już nie ma relacji spółka córka spółka matka, ale co zadecyduje KNF nie wiadomo.

Tuora chcąc kupić większy pakiet poszedłby bezpośrednio do PZU i kupiłby w pakiecie, a nie robiąc show na giełdzie.

Myślę, że Tuora bezpośrednio już nie będzie wracał, ani do Cormay, ani do Orphee. Zrobi to pośrednio przez jakiś fundusz lub inwestora branżowego.

Facet zdaje sobie sprawę, że jego nazwisko jest skończone na rynkach finansowych. Nikt nie będzie traktował poważnie biznesu firmowanego jego nazwiskiem.

Ale to co facet ma jako największy atut to znajomość rynku na poziomie światowym i znajomość branży od środka, na wszystkich etapach. Nikt inny nie poprowadzi tej grupy tak dobrze jak Tuora.
Jeśli jakiś inwestor będzie poważnie zainteresowany biznesowo to przyjdzie do Tuory i wtedy on wróci. Do tego czasu będzie przyglądał się nieudacznym działaniom Łapy z dystansu.

Nie wiem tylko co TT zamierza w sprawie Orphee, tutaj jeszcze wszystko przed nami.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.