Moim zdaniem to nie jest pozytywna wiadomość, bo marża na tym jest akurat dosyć wysoka, pytanie jaki obrót był bo jak wiadomo mało kto już kupuje oryginały nawet duże zakłady tną wydatki. Generalnie to każdy z disti IT ma swój brand jak colorovo, tborint od AB oraz najbardziej znany activejet z Actiona. To że jest to znacznie gorsze od oryginału nie ma znaczenia, natomiast fakt że jest na nich marża 100% albo lepiej to istotna informacja. Reasumując dla mnie to jest informacja negatywna.
ciekawe, jakie jeszcze niusy wyjdą przed raportem... na mci po porannej raportowej euforii znowu sa spadki i brak popytu, co - jak sadzę - jednak będzie miało związek z datą i jej wynikami
jak dziś ktoś (tracąc złudzenia i ratując kasę) zasypie 3,59 - droga na południe zostanie szeroko otwarta, a gdy raport rozczaruje i rynek zareaguje jak na mci, to już w ogóle będzie nieciekawie...
na razie znowu widać podawanie tlenu, co nie wróży dobrze, gdy sypacz pozbędzie się gorącego waloru, który zaczyna parzyć łapki rozczarowanych posiadaczy
jeśli napisałeś więcej niż ja przeczytałem to musiałbyś przejść niezliczoną ilość reinkarnacji a co do abc pozostańmy jeszcze 8 dni w niepewności to dosyć krótko wobec wieczności :)
Primo: W Dacie nie dzieje się dobrze, skoro Czechowicz osobiście angażuje się w działalność operacyjną Due: Jeśli do końca tego roku, no może do stycznia 2016 nie zacznie się gwałtowna hossa na maluchach czy szerokim chyba należy rozważyć ewakuację z papierów i mam na myśli nie tylko Datę
Hossa wszędzie już była tylko u nas i u ruskich jest masakra. Nic się nie dzieje i kiszonka jest totalna. Brak świeżego napływu kapitału a po bessie z 2008/2009 praktycznie krajowa kasa omija giełdę szerokim łukiem. Już dawno nie widziałem sesji np. +3% na wig20 czy na wig to o czymś świadczy.
dzienny wolumen 21 K, w tym buy back 10 K... jeszcze kilkanaście sesji i po skupie... po drodze raport, ale - po zachowaniu kursu mci - nawet dobre wyniki i obietnica dywidendy moze nie skusić rynku, a zejscie jednego funda przed wynikami na poziom podprogowy, jest wymowne raczej niepozytywnie
trzymamy z USA czy Europą? http://marketinvest.pl/gielda/komentarze-i-analizy/18-komentarze-walutowe/piotr-kuczynski/6856-rezerwa-wall-street-szalenstwo-w-europie