• koniec z eksploatacja hp Autor: ~devilek [83.16.97.*]
    Moim zdaniem to nie jest pozytywna wiadomość, bo marża na tym jest akurat dosyć wysoka, pytanie jaki obrót był bo jak wiadomo mało kto już kupuje oryginały nawet duże zakłady tną wydatki. Generalnie to każdy z disti IT ma swój brand jak colorovo, tborint od AB oraz najbardziej znany activejet z Actiona. To że jest to znacznie gorsze od oryginału nie ma znaczenia, natomiast fakt że jest na nich marża 100% albo lepiej to istotna informacja. Reasumując dla mnie to jest informacja negatywna.
  • Re: koniec z eksploatacja hp Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    ciekawe, jakie jeszcze niusy wyjdą przed raportem...
    na mci po porannej raportowej euforii znowu sa spadki i brak popytu,
    co - jak sadzę - jednak będzie miało związek z datą i jej wynikami

jeśli kurs przebije 3,52 chocby o grosz = wykreowanie formacji RGR o bardzo dużym zasiegu spadku...

na razie nawet nie ma już prób obrony poziomu 3,70

po podbitkowych zabawach ewakuujacego się funda nastapił chyba bolesny powrót do silnej grawitacji...

strach myśleć, co będzie, jeśli wyniki rozczarują (patrząc na to, co dzieje sie z mci po w koncu dobrych wynikach)...
    na razie idać, ze wciąż ktoś ma wiele gorącego papiera do wywalenia, skoro wciąż są te próby głupawego podbijania małymi paczkami o grosz...
    ciekawe, czy na close ktoś nie walnie pekacem, by ratować kasę przed dalszym zjazdem...
    smutnawo to dziś wygląda...
  • Re: koniec z eksploatacja hp Autor: ~devilek [83.16.97.*]
    cała nasza giełda smutna jest... nie piszę tego w kontekście bronienia daty ale patrzę i obrzydzenie bierze...
    na misiach chyba zaczyna się głębsza korekta...
    jak dziś ktoś (tracąc złudzenia i ratując kasę) zasypie 3,59 - droga na południe zostanie szeroko otwarta,
    a gdy raport rozczaruje i rynek zareaguje jak na mci, to już w ogóle będzie nieciekawie...

na razie znowu widać podawanie tlenu, co nie wróży dobrze, gdy sypacz pozbędzie się gorącego waloru,
    który zaczyna parzyć łapki rozczarowanych posiadaczy
    wykres powinieneś treny pisać :)
    kto wie, czy nie napisałem więcej książek niż ty przeczytałeś...
    a tren nad datą... - obyś nie wykrakał nadejscia tej chwili

na razie (chyba buy backiem) podają tlen, by utrzymać kurs powyżej 3,60...
    jeśli napisałeś więcej niż ja przeczytałem to musiałbyś przejść niezliczoną ilość reinkarnacji a co do abc pozostańmy jeszcze 8 dni w niepewności to dosyć krótko wobec wieczności :)

ok, co daty, z zaciekawieniem czekam na wyniki i reakcję rynku...
    co do książek - to może tak: napisałem wiecej niż przeczytałeś w tym roku...
    cos bardziej serio:
    http://www.money.pl/gielda/komentarze/artykul/gpw-notowania-odbijaja-po-wczorajszych,144,0,1732752.html
  • Re: koniec z eksploatacja hp Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Primo: W Dacie nie dzieje się dobrze, skoro Czechowicz osobiście angażuje się w działalność operacyjną
    Due: Jeśli do końca tego roku, no może do stycznia 2016 nie zacznie się gwałtowna hossa na maluchach czy szerokim chyba należy rozważyć ewakuację z papierów i mam na myśli nie tylko Datę
    Hossa wszędzie już była tylko u nas i u ruskich jest masakra. Nic się nie dzieje i kiszonka jest totalna. Brak świeżego napływu kapitału a po bessie z 2008/2009 praktycznie krajowa kasa omija giełdę szerokim łukiem. Już dawno nie widziałem sesji np. +3% na wig20 czy na wig to o czymś świadczy.
    dzienny wolumen 21 K, w tym buy back 10 K...
    jeszcze kilkanaście sesji i po skupie...
    po drodze raport, ale - po zachowaniu kursu mci - nawet dobre wyniki i obietnica dywidendy moze nie skusić rynku,
    a zejscie jednego funda przed wynikami na poziom podprogowy, jest wymowne raczej niepozytywnie
    coraz mniej sympatycznie to wygląda i zapowiada się na szerokim...

http://marketinvest.pl/gielda/komentarze-i-analizy/23-komentarze-walutowe/roman-przasnyski/6233-zagrozenia-dla-gield-aktualne-nastroje-szampanskie

Warto sprawdzić jak zachowywał sie parkiet w USA po rozpoczęciu QE
    trzymamy z USA czy Europą?
    http://marketinvest.pl/gielda/komentarze-i-analizy/18-komentarze-walutowe/piotr-kuczynski/6856-rezerwa-wall-street-szalenstwo-w-europie
    No jasne że nie z USA. Chodzi mi tylko o QE które u nas rozpoczęto, mozna porównać o ile wzrośły indeksy w USA przy 1 QE
    wywalili prawie 4 K na close po 3,60
    i jeszcze zostało na jutro...

a kup pewnie bedzie jak wczoraj - ok. 10 K
    miało być nie "kup", a "skup"
    sorki
  • Re: koniec z eksploatacja hp Autor: ~ja [89.250.198.*]
    wyszli w brandu colorowo nie poszlo
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »