zastanawiam sie skąd ludzie mają pomysły nabytkiem bankructwo?? Przecież to nie było tak, że oni wyjęciu z kasy 600 baniek i zapłacili za te udziały. Mieli znaleźć na to dofinansowanie... A nie znaleźli więc nic nie stracili!! Jakie bankructwo, na podstawie czego?? Niech ktoś mi to wyjaśni a nie ze piszą ludzie tylko puste słowa bez żadnych argumentów. Teraz jest sprawa tych 118 baniek niby już zapłacone. Możliwe że je odzyskała spowrotem, skoro nie doszło do końca transakcji... Albo będą mieli 20% udziałów w tej spółka zamiast 100%. Ludzie, przecież ta kasa nie przepada. O co wam się rozchodzi??
w super pojdzie troche po pardziesiat % w dol nic tylko kupic za 1,2 rzutem od zawieszenia zaraz po odwieszeniu akcji (oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku bez szalenstw) i chwile poczekac panikarze odsprzedadza i tyle przeciez od dluzszego czasu tutaj nic tylko spekulacja z gory wiadomo bylo ze to tylko mydlenie oczow, londyn i mongolia
Wcześniej pisaliście, że firma nie ma gotówki i że płacili Mongolii jakimiś akcjami, wekslami, czy innymi papierkami ale nie gotówką. Pisaliście, że nie mieli nic... Więc dlaczego teraz naganianiacie, że mogą stracić 118 milionów skoro wcześniej pisaliscue, że ich nie mieli?? Jak wiatr zawieje głupoty piszecie, byle pisać a najlepiej negatywnie. Baltazar, pytałem wiewielokrotnie ale ani razu mi nie odpowiedziałeś. Skoro masz akcje to dlaczego z taką radością piszesz te wszystkie głupoty o utracie majątku, bankructwie czy przekretach??
Poza tym, są umowy i jakieś zabezpieczenia w nich. Skąd wiesz, że po prostu zamiast mieć 100% nie dostaną 20 % udziałów. może dostaną zwrot tej kasy... Jest wiele możliwości na pozytywne załatwienie sprawy... Ale od razu wszyscy, że bankrut. Jaki bankrut, a spółki zależne w kraju to nic nie warte są??
Podobno ktoś takie info znalazł i był o tym wątek. To wszystko tu jest bardzo ciekawe... Mi się coraz bardziej wydaje, że tam jest rozgrywana poważna batalia o te mongolskie działki. Ktoś się doliczyl ile są warte i kombinuje....
to wszystko bardzo grożnie wygląda.powiązania kapitałowe są tak powikłane,że sąd będzie miał na długie lata roboty.msx zawarł umowę z funduszem w usa i w luksemburgu.dlaczego zarząd nie pisze konkretnie o co chodzi.ta grengolada wyjdzie na nikorzyśc drobnych akcjonariuszy.
A może własnie Mongołowie sie pokapowali,że te wszystkie aktywa co dostali od MSX co sa niby warte 118 baniek...są nic nie warte i zerwali umowę. Proszę wszystkich którzy piszą, że MSX stracił kupe siana i to bankrut itp żeby sie zastanowili i przedstaili wrescie jedna wersję. Była ta kasa czy nie, te aktywa były cos warte czy nie, bo skoro nie było to nic warte ( tak pisaliście wcześniej) to jak spółka moze cos stracić i zbankrutować, skoro straciła coś, nic nie wartego ?? :D Sami sie zakręcilisćie w zeznaniach i już nie pamiętacie na co żeście naganiali pół roku temu. To jak to jest z tymi aktywami i ich utratą moim drodzy ?? :)
no jak to jak 118 ml tarantoga dostała w nic nie wartych obligach na ta chwile …jak widac sa golasy i nawet 7 ml usd nie maja w kasie
ale to bylo do przewidzenia jak akcjonarjusze byli odcieci od raportow tarantogi ps ciekawe czy tarantoga byla na pelnej ksiegowosci czy na ryczalcie ???????
inna rzecz ze akcjonarjusze byli ogłupjani przez panczyka ktory nawet niedawno deklarował sie ze londyn tuz tuz a nawet przez KNF a konkretnie przez ich rzecznika ktory uspokoił albo uspił czujnosc akcjonarjuszy swoja wypowiedzia " ze knf trzyma reke na pulsie" nawet kolega inf mu wtorowal wklejajac jego wypowiedz naokragło ……czym napewno wplywał na podswiadomosc akcjonarjatu
jak widac kupe ludzi tu pracowalo zeby stworzyc złota rybke i trudno sie dziwic ze wielu dalo sie nabrac …….a nawet tak maja sprane głowy ze jeszcze dzisjai widza 12.5 zł za akcje
……i ja tu byłem i z niezrzeszonym wino pilem i o bogactwach marzyłem
Dnia 2015-03-08 o godz. 12:33 ~miki napisał(a): > Czy to taka tragedia?
dobrze ze jest zawieszenie, moze wszystko sie wyjasni w ciagu miesiaca.ciekaw jest jak głowni udzialowcy sie zapatruja, przeciez brali niedawno i solorz ma dobrych doradcow
Dnia 2015-03-08 o godz. 17:14 ~miki napisał(a): > Z holendrami o Elektrim sie bardzo ładnie rozprawił
7 mln dolarow niezaplacone to jak na solorza czy jedrzejewskiego nie jest zadna duza suma, ale ta na koniec marca juz jest znaczna.napewno głowni akcjonariusze wiedza co sa warte te złoza.tylko dlaczego tarnatoga tak postąpiła to mnie najbardziej nurtuje
Postąpiła tak pewnie, bo nie znalazła firmy gotowej wyłożyć te brakujące ponad 400 baniek. Pewnie ściemniała, że ma kogoś a nikogo nie było. Mongoły sie pokapowały i wypowiedziały umowe sprzedaży udziałów bo mieli dosyć ściemy i czekania.
Dnia 2015-03-08 o godz. 17:26 ~On napisał(a): > Postąpiła tak pewnie, bo nie znalazła firmy gotowej wyłożyć te brakujące ponad 400 baniek. Pewnie ściemniała, że ma kogoś a nikogo nie było. Mongoły sie pokapowały i wypowiedziały umowe sprzedaży udziałów bo mieli dosyć ściemy i czekania.
ciekawe jest te 118 mln w aktywach, gdzie sa i jakie byly umowy.uwazam ze glowni udzialowcy msx nie dali sie wyprowadzic w pole, tym bardziej solo ktory ma najlepszych prawnikow
Nurtuje mnie cały czas ze skoro niby jest tak zle jak tu wszyscy krzycza to dlaczego ani Solorz ani Jedrzejewski nie sprzedali akcji,kto jak kto ale oni nie sa w ciemie bici
Dnia 2015-03-08 o godz. 17:33 ~miki napisał(a): > Nurtuje mnie cały czas ze skoro niby jest tak zle jak tu wszyscy krzycza to dlaczego ani Solorz ani Jedrzejewski nie sprzedali akcji,kto jak kto ale oni nie sa w ciemie bici
Tarantoga Capital nie podlega luksembuskiemu prawu , nie jest też zarejestrowana w Luksemburskim Rejestrze Handlu , w którym wszystkie firmy powstające w Luksemburgu muszą być zarejestrowane. Firma Tarantoga Capital nie ma żadnej zgody na oferowanie usług finansowych na terenie lub z terenu Luksemburga !!! , jak również nie jest znana Komisji Nadzoru Finansowego w Luksemburgu. Takie fakty powinniście wiedzieć - kupujac to - coś ? Wierzycie że że Solarz o tym nie wiedział ? Udziałowcy tego twora Górecki,Chorążak podobno przepadli bez śladu tylko z Wojnarskim jest mglisty kontakt . Koń by się uśmiał.
Ani Solorz i Jędrzejewski też nie wiedzieli i dali się tak łatwo zrobić w konia?? Tego konia co by się uśmial?? ludzie którzy dorobili się takiej kasy weszli by w takie bagno??
Bardziej, że to faktycznie Tarantoga winna jest a Msx miał raczej uczciwe intencje i nie mieli w planach oszukać ludzi... Ale w dzisiejszych czasach to pewna jest śmierć...Bo podatki to im człowiek ma więcej kasy, znajomości i skurwy...synstwa we krwi tym mniej pewne. Tylko biedni je płacą. Nie wiem już co o tym sądzic, kto chciał kogo chciał wydymac a kto kogo wydymal.
Polecam ten film,kretaczy i zbyt zachłannych którzy próbowali wydymac inną spólke wsadzili do wiezienia,Solorz sie moze postarac zeby wyladowali tam gdzie ich miejsce