W poprzednim wątlu mamy już druga strone więc niefajnie się to czyta. Dodatkowo mamy bardzo ciekawa sytuację i przygotowanie do mocniejszego ruchu.
1. Akcje skupione w mocnych rękach. Obrót robiony na wzrostach. Nie ma sprzedających. 2. Poprawiające się otoczenie gospodarcze powoduje ruch na kursach wiekszości developerów. GTC sygnalizuje nowe umowy z Cinema City. mamy publikacje nt. zwiekszania bazy najemców powierzchni biurowych w Warszawie przez Capital Park. Dodatkowo mamy ruch poszukujacych nowych projektów developerskich: http://stooq.pl/n/?f=950133 3. Wiosna w tej branży zawsze powoduje ruch. 4. At jak wykazywał Kamerdyner jednoznacznie sugeruje możliwość wzrostu. To było wielokrotnie juz opisywane w dniu wczorajszym i wcześniej także przy moim skromnym udziale.
Tam sa bardzo małe obroty jak już pisałem kiedyś. Czasem nie ma jak oddać na lewo ale temat do obserwowania moim zdaniem dla tych co lubią duże spready na akcjach i nie boja się zawisnać z akcjami na dłużej w oczekiwaniu na następny ruch.
Dodam do tego, że moim zdaniem papier jest już zebrany i obecnie przebywa w silnych rękach. Gdybym był na miejscu ,,mądrych pieniędzy,, to chciałbym przekonać się, czy w niższym przedziale cenowym nie istnieje pozostałość podaży, która mogłaby przeszkodzić w podniesieniu kursu na wyższy poziom. To jest to ,o czym już tu na tym forum pisałem. Każdą złą wiadomość jaka nadejdzie ze spółki, profesjonaliści wykorzystają do zbicia ceny i zrobienia ponownego testu. Dlatego nie powinniśmy robić obrotu na tych akcjach obecnie a jedynie ci co chcieliby dokupić powinni złożyć zlecenie kupna w okolice 4.80. Bo jeśli będzie test, to będzie to próba szybkiego mocnego, jednorazowego ruchu w dół a następnie wybranie. Ponieważ ( a pisałem o tym wczoraj) na wykresie 60 minutowym została zrobiona fal pierwsza mniejsza i dokonało się to klinem, to jest to jakiś powód do wywołania korekty tego ruchu. Stąd te próby, ale zauważcie, że nie ma sprzedajacych, więc jedynie ci duzi mogą teraz sprzedać własne, tylko po to aby tą niepewność na rynku wywołać. Jesli ktoś posiada kilka milionów akcji, to chętnie poświęci kilka tysięcy tylko po to, aby się przekonać, czy rynek ten gotowy jest do wzrostu. Wiem wiem, zaraz napiszecie, że to brednie i bzdury, ale tak właśnie zachowują się zawodowcy. Muszą zakumulować akcje, zlikwidować podaż i zainicjować ruch wzrostowy, a potem go tylko umiejętnie podtrzymywać dokupując niewielkie pakiety na dołkach korekt.
Robisz ogromna robotę edukacyjna Kamerdynerze. Patrząc wstecz na Twoje wpisy widze, że jesteś ze starej szkoły. Pokazujesz powoli narzędzia i jak ich używać i opowiadasz o trudnych rzeczach jakbyś czytał beletrystykę. Osobiście bardzo lubie takie podejście do tematu, bo najlepiej człowiek uczy sie przez doświadczenie i od kogoś na konkretnych przykładach. Kto miał kiedyś okazje trafić na dobrych nauczycieli nie tylko na poziomie podstawowym ten wie, że dobrych poznaje sie po tym jak prosto i ciekawie potrafią przybliżyć trudny temat.
A żeby zainteresować dodatkowo to powiem, ze własnie spojrzałem na Lotos, który wybił sie z klina i ma do pokonania podobna strefe oporu na poziomie 28-31,5 co GTC.
Wiosna nadchodzi. U mnie krokusy kwitną na niektórych skwerkach i hiacynty wychodzą z ziemi :)
Dnia 2015-03-05 o godz. 11:27 ~Macius napisał(a): > Głąby księżycowe-wszyscy was znają i olewają. > To jeszcze za mało powiedziane , ten nieudolny mój uczeń moimi falami zbłaźnił i ośmieszył dobre imię moich przodków Elliottów :)
Mam pytanie do kamerdynera i reszty znawców .Robicie tu jakies analizy wykresy i inne bajki. i niby zaraz bedzie rosnąć a i tak wiadomo że nie bawem bedzie info o do druku akcji ,chyba po takiej wiadomosci kurs od razu za pikuje w dól przeciez to jasne jak slonce,dwa juz nie dlugo wynki i co chyba nie myslicie ze beda dobre? druga negatywna wiadomosc,trzy zaraz sie okaze ze wartosc godziwa nie byla niższa o 132mln euro tylko o 180mln i po co wam te cale wykresy.to wszystko jest pic na woda.a mam pytnko jeszcze czemu nie ogłaszaja jeszcvze budowy galeri w bialolece i wilanowie juz mialo byc wszystko ok rok temu,za chwile sie okaze tak jak w serbi ze przeksztalca dzialki i nie dostana pozwolenioa.w/g mnie za dlugo to wszystko trwa.jaka sciema z tym jest
Jak to mawiał mój św pamięci nauczyciel Chodzik Księżycowy, na początku zmiany trendu wzrostowego i w jego pierwszej fazie, nikt nie wierzy w to co widzi, ponieważ nad spółką dalej pojawiają się ciemne chmury, które są dla każdego rozpoznawalne. Potem z tych chmur przychodzi deszcz, który w swoim spadku poszerza bazę, ale nie zmienia już trendu. Następnie zwyźka kursu upierdliwie ciągnie akcje do góry. Jak to wreszcie jest widoczne i każdy już widzi co widzieć powinien, średnie, oscylatory, linie trendu, to wszystko potwierdza hossę na tym papierze, zaczyna się tłum przyłączać razem z tymi, którzy nie słuchali Kamerdynera. No a jak się przyłaczą i znacznie podniosą akcje do góry, to się potem okazuje, że nie ma już Kamerdynera, nie ma już mrkuchara a oni znowu zostali z ręką w nocniku.
Dnia 2015-03-06 o godz. 10:34 kamerdyner-profesora napisał(a): > Jak to mawiał mój św pamięci nauczyciel Chodzik Księżycowy, > na początku zmiany trendu wzrostowego i w jego pierwszej fazie, nikt nie wierzy w to co widzi, ponieważ nad spółką dalej pojawiają się ciemne chmury, które są dla każdego rozpoznawalne. Potem z tych chmur przychodzi deszcz, który w swoim spadku poszerza bazę, ale nie zmienia już trendu. Następnie zwyźka kursu upierdliwie ciągnie akcje do góry. Jak to wreszcie jest widoczne i każdy już widzi co widzieć powinien, średnie, oscylatory, linie trendu, to wszystko potwierdza hossę na tym papierze, zaczyna się tłum przyłączać razem z tymi, którzy nie słuchali Kamerdynera. No a jak się przyłaczą i znacznie podniosą akcje do góry, to się potem okazuje, że nie ma już Kamerdynera, nie ma już mrkuchara a oni znowu zostali z ręką w nocniku.
NIE MÓW HOP ZANIM NIE PRZESKOCZYSZ , JA TU HOSSY NIE WIDZĘ ALE CIEMNE CHMURY TO JUŻ TAK
Dnia 2015-03-06 o godz. 12:00 ~Mirosława napisał(a): > No tak kamerdyner uśmiercił tą padlinę chodzika ale ciekawe jest jakie nowe monstrum uśmierci tą padlinę kamerdynera.
Kochana Mirciu , otóż ten mój nieudolny uczeń C K , wręcz uśmiercił tą spółkę na trzy lata w typowy stan śmierci klinicznej :)
Na poparcie tego co napisałeś Kamerdynerze mogę napisać tylko tyle i aż tyle.
Zobaczcie na Lotos, który wczoraj się wybił w górę z formacji AT. Dzisiaj dostaliśmy rozczarowujące wyniki za 4 kw. ubiegłego roku. I co? Kurs zjechał z tego co widzę poniżej połowy korpusu wczorajszej białej świecy ponizej pokonanego wczoraj oporu i teraz rosnie już +1,21% i na wykresie mamy długi dolny knot.
Sam wiesz jaka tam płynność jest ;) Ale gratuluje, bo jednak idzie w górę :)
Co do GTC to moja cierpliwość jest bardzo napieta. Tak testuja rynek, że po prostu szkoda mówic. Dzisiaj rano pojechali sprawdzic stopy stad niskie otwarcie niewielka luką. Dało to smieszny obrót w wysokości cos koło 6 tys. PLN. Aktualnie mamy niecałe 11 tys. PLN obrotu co pokazuje brak chetnych do handlu na tych poziomach. Papier jest wyzbierany prawie do końca. Tylko czekać na jakis ruch.
Świętym trzeba być, aby to wszystko wytrzymać i wielu odda te akcje na samym dołku, bo nie dadzą rady i popuszczą, taka już natura człowieka. Moim zdaniem ten test może sięgnąć znacznie niżej, jest to bowiem korekta prosta pierwszej fali wzrostowej 60 minutowej a ta jak wiemy ma tendencję do głębszego zejścia. A może dzień zakończy się jakąś formacja świecową, oby oby, jak mawiała moja ciotka. Oby aniołowie mieli was w swej opiece. Niestety jej to nie pomogło, zmarła nieboga.
sprzedaj mówią wskaźniki sprzedaj Krzywe kroczące nie ma ratunku już dla GTC nawet CK ze swoimi analizami nic nie może wyczarować , pewnie mu spadły już różowe okulary a nie długo raport za 2014 r. i zjazd gwarantowany na 4.0 lub niżej na 3.xx
Dnia 2015-03-09 o godz. 19:51 kamerdyner-profesora napisał(a): > Powiem ci w zaufaniu, że ja również. > A do jakiego pułapu powinno wzrosnąć GTC, abyś zmienił zdanie o tej spółce ?
zmienię zdanie jak będa wykazywać zyski i kurs będzie przynajmniej 15 zł to co oni zrobili przez ostatnie kilka lat to paranoja i działanie na szkodę akcjonariuszy kilka emisji akcji nic nie dało i ciagle ogólne zadłuzenie 66 %, i jeszcze skomnla o kolejna emisje