Dodam do tego, że moim zdaniem papier jest już zebrany i obecnie przebywa w silnych rękach.
Gdybym był na miejscu ,,mądrych pieniędzy,, to chciałbym przekonać się, czy w niższym przedziale cenowym nie istnieje pozostałość podaży, która mogłaby przeszkodzić w podniesieniu kursu na wyższy poziom. To jest to ,o czym już tu na tym forum pisałem. Każdą złą wiadomość jaka nadejdzie ze spółki, profesjonaliści wykorzystają do zbicia ceny i zrobienia ponownego testu. Dlatego nie powinniśmy robić obrotu na tych akcjach obecnie a jedynie ci co chcieliby dokupić powinni złożyć zlecenie kupna w okolice 4.80. Bo jeśli będzie test, to będzie to próba szybkiego mocnego, jednorazowego ruchu w dół a następnie wybranie.
Ponieważ ( a pisałem o tym wczoraj) na wykresie 60 minutowym została zrobiona fal pierwsza mniejsza i dokonało się to klinem, to jest to jakiś powód do wywołania korekty tego ruchu. Stąd te próby, ale zauważcie, że nie ma sprzedajacych, więc jedynie ci duzi mogą teraz sprzedać własne, tylko po to aby tą niepewność na rynku wywołać. Jesli ktoś posiada kilka milionów akcji, to chętnie poświęci kilka tysięcy tylko po to, aby się przekonać, czy rynek ten gotowy jest do wzrostu. Wiem wiem, zaraz napiszecie, że to brednie i bzdury, ale tak właśnie zachowują się zawodowcy. Muszą zakumulować akcje, zlikwidować podaż i zainicjować ruch wzrostowy, a potem go tylko umiejętnie podtrzymywać dokupując niewielkie pakiety na dołkach korekt.
Kamerdyner