• WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 2.03. - 6.03. 2015r. Autor: emeryt_giełdowy [95.49.74.*]
    Ponieważ operujemy na wszystkich spółkach GPW nasz WIGOMETR obejmuje cały rynek. PRZYPOMINAM - OBSTAWIAMY WIG, a nie WIG20. 
    Do naszego WIGOMETRU przyjmowane będą tylko wpisy dokonywane na wątku od piątku do niedzieli 22.02.2014 do godz. 24. 
    Wpisy po godzinie 24 nie będą uwzględniane przy obliczaniu WIGOMETRU. 
    Proszę pamiętać i stosować następujące zasady. 
    JEDEN post. W temacie postu proponuję wpisywać słowo WZROST lub SPADEK. 
    Dopuszcza się wzorem wątków kolegów kontraktowców na komentowanie sytuacji na GPW. 

Podsumowanie ubiegłego tygodnia znajduje się na końcu tego wątku: 
    https://www.bankier.pl/forum/temat_wigometr-inwestorow-indywidualnych-23-02-27-02-2015r,16706277.html

W skali tygodnia WIG wzrósł o 737,78 pkt, czyli o 1,40%, a WIG20 wzrósł o 18,16 pkt, czyli 0,77%. 

Pozdrawiam i zapraszam do typowania.
  • Leszcze... Autor: ~pijok [83.10.98.*]
    No i ..jestem leszczem.
  • Re: Leszcze... Autor: ostry- [93.105.42.*]
    wszyscy jesteśmy :)
  • Re: Leszcze... Autor: ~aflo [89.230.209.*]
    Pijoku będzie wzrost? Zofia nie w formie http://www.cda.pl/video/152061d/Rosja-Do-kuchni-kobieto
  • spadek Autor: jack_tramiel [83.27.210.*]

• WZROST Autor: ostry- [93.105.42.*]
    głosuję wzrost , ale PKN to bym chciał żeby spadł jeszcze troszkę
  • Re: WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 2.03. - 6.03. 2015r. Autor: ~211marek [78.88.196.*]
    Wzrost.
  • Wzrost...odgapiam Autor: pijok [83.10.98.*]
    ...KGHM-u już nie mam a PKN nabędę
  • Re: Wzrost...odgapiam Autor: bolec-bolcowaty-turboleszcz [83.5.112.*]
    "...a po bitwie woda ma jak wino smak ..." - och ! jak dobrze smakuje ten browarek zwycięstwa - jeszcze trochę i stanę się prawdziwym ekspertem, może już za tydzień, jak dojdę do 50% skuteczności szympansa w typowaniu :-)

nadal uważam ,że przed nami hossa...zerkałem na wykresy i taki Nikkei ma do swego szczytu 100 % na około 38 000 , ale czemu nie jak DJIA ma iść na 30 000...w końcu DAX oszalał ( albo zwyczajnie dyskontuje przyszły dodruk na ratowanie Grecji, Hiszpanii, Portugalii , Włoch itp )

w załączeniu DJIA od lat 60-ych z narysowanym kanałem wzrostowym i co ciekawe moim zdaniem bardzo podobnymi kawałkami wykresu - pierwszy z lat 1988-1994 i obecnie ( wtedy też rosło niby absurdalnie, a potem dalej rosło jeszcze 5 lat , gdzieś w połowie była korekta i to tyle w temacie ).... teraz też mamy absurdalne wzrosty , tylko czy przez te drukarki zamiast spadku nie zobaczymy przyśpieszenia....także u nas

więc głosuję na wzrost tak skromnie przez 3 lata :-)...dobrze Emerycie, niech będzie "po Twojemu" , na dziś tylko na ten tydzień

pozdrawiam wasz Boleclink
    jeszcze tylko dodam , że w zasadzie wszystkie wykresy ( dax, djia, nasdaq, nikkei, wig ) się pokrywają w ostatnim czasie i wychodzenie na nowe szczyty powinno się powielać , gdyż wszędzie jest więcej kasy na rynku

dużo naszych misi ostro ostatnio wystrzela - obserwuję zwłaszcza mci i prawie pewny sygnał nowej hossy mamy od środy - kierunek 38 ... jakem bolec
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • @Moderator : Gdzie jest jajecznica BOLCA - taki śmieszny obrazek Autor: emeryt_giełdowy [178.42.169.*]
    wykasować.
    Nie lubisz jajecznicy, czy humoru??
  • Re: @Moderator : Gdzie jest jajecznica BOLCA - taki śmieszny obrazek Autor: bolec-bolcowaty-turboleszcz [83.10.168.*]
    aż poczułem ukłucie w serducho , jak zobaczyłem skasowaną jajecznicę ...
    1. miałem nadzieję ,że żyję choć pozornie w wolnym kraju, gdzie mamy prawie wolność słowa...ale to przełknę
    2. miałem nadzieję ,że pokazanie wystraszonej jajecznicy nie naruszy jedynie słusznej linii partyjnej ( jak to było swego czasu w "Dzieciach Arbatu" chyba i zakazaniu umieszczania w jadłospisie pozycji "Pierogi leniwe" )...to też przełknę
    3. nowoczesny model nauczania nie tylko zaleca, ale NAKAZUJE wprowadzanie aktywizujących metod , w tym łączenia wizualnych , dotykowych i dzwiękowych sposobów przekazywania informacji ( co zrobiłem m.in. wklejając wykres i jajecznicę ...a już szukałem odpowiedniej muzyki ) i co robi niby młode, niby postępowe pokolenie pracowników Bankiera ? ...jednym kliknięciem myszki zatrzymuje postęp....tego nie przełknę chyba....

...myślę o wyjeździe na wschód, na Ukrainę , może tam, wśród dziewiczych stepów, lasów i rzek odnajdę prawdziwą wolność słowa, gdzie ziemia nie jest jeszcze skażona jej zachodnią , hipokrytyczną wersją .....

...może w tym żalu zaciągnę się do wojska i pojadę do Debalcewa
  • Re: @Moderator : Gdzie jest jajecznica BOLCA - taki śmieszny obrazek Autor: bolec-bolcowaty-turboleszcz [83.10.157.*]
    tutaj podam taki przykład dobrej kompozycji wizualno-dzwiękowej ....

https://www.youtube.com/watch?v=8VdRnY-TUb4

....po zwykłym szkoleniu może będą chętni , ale po oglądnięciu filmu i posłuchaniu muzyki ( od 58 sekundy jest fajny kawałek ) , już nie tak wielu ( jeśli w ogóle ) odważy się wsiąść do takiego syryjskiego t-72

...analogicznie obrazek smażonego jajka miał przekazać następstwa brania krótkiej pozycji na wig 20 , która moim zdaniem jest teraz bardzo ryzykowna...już lepiej przeczekać z boku

miśki i średniaki startują do góry z całym szerokim rynkiem i to one są bardziej wiarygodne

pozdrawiam jakem bolec
  • "więc głosuję na wzrost tak skromnie przez 3 lata :-)...dobrze Emerycie, Autor: ~emeryt_giełdowy [178.42.2.*]
    Bolec dla porządku na przyszłość (może być 3 letnia lub 60-a) proszę o wpisanie w temacie postu słowa WZROST lub SPADEK, a później komentarz.
    To zdecydowanie poprawi moją zdolność oceny lub szukania na końcu "Re: Wzrost .... podgapiam" komentarza, Twojego prawidłowego typu na tydzień.

• "więc głosuję na wzrost tak skromnie przez 3 lata :-)...dobrze Emerycie, Autor: bolec-bolcowaty-turboleszcz [83.10.157.*]
    WZROST na 85 %

przepraszam ! zauważyłem to już po wysłaniu postu

.....a potem byłem "przybity" psychicznie wykasowaniem jajecznicy :-)
  • WZROST Autor: ~Operato [178.42.113.*]
    Wzrost
  • Spadek 2.03. - 6.03. 2015r. Autor: ~kat76 [37.31.27.*]
    i kuniec jak tym razem nie spadnie to już się nie pojawię w WII
    Pozdro
    KAT
  • WZROSTY NA..... Autor: ~PATROWICZaSPÓŁKACH [78.154.78.*]
    jw
  • spadek, a dlaczego...? Autor: yntelygent [89.167.42.*]
    bo gdzie jak gdzie, ale w USA ma być super i S&P500 dostał wyraźny prikaz, aby wartością przewyższyć główny indeks cudownej europejskiej zielonej wyspy oświeconej peruwiańskim słońcem,
    a że paliwa na wzrosty już powoli u nich brak, to my w ramach sojuszniczego "pomocowego" gestu musimy spuścić majtki

oby tylko ktoś z tyłu nas nie zaskoczył...
  • ynteligiętnie Autor: ~pijok [83.5.100.*]
    i to się zwie
    prawdziwym AT-ie...
  • spadek Autor: tvnmaniak [91.214.2.*]
    -trzeba będzie nabrać sił na wzrosty, no nie mam siły dalej wspinać się, muszę odpocząć, może WIG pójdzie koincydencyjne?

• Wzrost. Autor: mruczek1969 [178.181.14.*]
    Pozd.
  • SPADEK 2.03. - 6.03. 2015r. uzasadnienie bez zmian w Autor: emeryt_giełdowy [178.42.169.*]
    stosunku do ubiegłego tygodnia.
    Może ni ktoś powiedzieć, dlaczego koniec miesiąca jest argumentem do wzrostów?
    Czyżby zarządzający funduszy otrzymywali premię miesięczną, a nie np. kwartalną lub roczną?
    O swoje to potrafią walczyć.
  • uzasadnienie... Autor: ~pijok [83.7.111.*]
    .Może ni ktoś powiedzieć, dlaczego koniec miesiąca jest argumentem do wzrostów? 

.. ja Ci odpowiem ponieważ tematem tym zajmuję się od lat. Wybacz że nie będę przytaczał teraz moich przemyśleń i od razu wyartykułuję odpowiedź :
    ....- za cholerę .....
  • WZROST: Autor: makler58 [89.77.183.*]
    WZROST
  • Spadek Autor: sasnal [159.253.246.*]
    ... dynamiczny i niespodziewany. Jak kazdy poczatek bessy...
  • wzrost Autor: seneka [95.160.48.*]
    wzrost
  • wzrost Autor: ~kiewra [217.99.186.*]
    lecimy na 2400
  • spadek Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    spadek jw
  • Re: spadek Autor: ~borys [37.128.95.*]
    Ja mam L-ki
  • spadek Autor: rubikk [95.108.10.*]
    z pewną taką nieśmiałością, ale spadek
  • WZROST Autor: artimar [217.99.221.*]
    jw
  • Spadek Autor: ~Luzak [83.16.223.*]
    spadek
  • wzrost Autor: 7777777777777 [83.4.88.*]
    duży choć niewiele wskazuje
    początek tygodnia wzrostowy środek do decyzji rpp spadkowy końcówka wzrostowa
    decydujące będzie wzrost rsi na gpw względem bazowych
    ewentualna obnizka stóp będzie przedostatnim powodem blokującym wzrosty banków ostatnim problem z kredytami frankowymi
    a głównie to początek hossy szerokiego rynku i zbliżające się qe w eu
  • Wzrost Autor: automaxx [164.127.98.*]
    wzrost
  • spadek Autor: slayer22 [213.158.222.*]
    JW
  • Re: WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 2.03. - 6.03. 2015r. Autor: ~JD [37.128.0.*]
    Wzrost
  • WZROST Autor: tur23 [83.26.253.*]
    WZROST
  • WIGOMETR INWEST. IND. 2.03. - 6.03. 2015r. PODSUMOWANIE Autor: emeryt_giełdowy [79.191.184.*]
    Łączna liczba zaliczonych wpisów - 24 (wzrost o 2 wpis w stosunku do ubiegłego tygodnia). 

Za WZROSTEM 14 wpisów, 58,33% udział w łącznej liczbie wpisów, 
    Za SPADKIEM - 10 wpisów, 41,67% udział w łącznej liczbie wpisów. 
    W tym tygodniu WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH wzrósł o 25,76 pkt w stosunku do ubiegłego tygodnia i wynosi 16,67 pkt. 
    W ubiegłym tygodniu wynosił (-) 9,09 pkt. 

POZDRAWIAM.
[x]
FW20 -0,62% 2 896,00 2025-10-17 17:04:56
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.