W czyich łapach jest teraz ta spółka ??? Na terenach pod kontrolą rządową czy rosyjskich band wojskowo -terrorystycznych ?? Jeśli tych drugich to nie ma podstaw do takich wzrostów -:) Górnicy dostali wypłaty - po 1 dolarze za miesiąc pracy - to jest kapitalizm w rosyjskim stylu ...he
Dogadani są z ruskimi, ale kontrola jest ta sama. Wydobywają na razie węgiel razem z ruską firmą gdzieś poza obszarem działań wojennych. To jest świetna wiadomość bo Doniec i tak jest już ruski, i teraz ruscy zrobią wszystko, żeby utrzymać wydobycie, nawet na minimalnym poziomie, żeby pokazać zachodowi coś. W ogóle się bym nie zdziwił jakby sadovaya się "sprzedała wrogowi" i majątek zbiła na tej sytuacji
Na sado da się jeszcze sporo zarobić - węgiel wydobywają a kopalnie jakos funkcjonują. Sado ma jakis uklad z Rosją - więc o kurs bybłbym spokojny - tym bardziej że nawet jak zostanie w rękach rosyjskich to będę musieli podnieść wiarygodność swoich firm. Zresztą po tych zniszczenia chc w tamtym rejonie - węgiel przez kilka lat będzie się sprzedawał jak świeże bułeczki :)
tko 0,55. pruja na poziomy z przed zamkniecia. beda jaja , jak dobija do ceny emisji. ps.bratnia firma CLE działa i wydobywa. ''' ugał to ugał''. zawsze potrzebny.
i jeszcze sorki. nie wiem czy pamiętacie ( czytaliście) , ale jakiś czas temu było info, iż rząd Ukrainy zawarł kontrakt z Rosją na dostawy węgla, bo ten z Australii przydrogi , a nasz to w ogóle. może o to biega ? a teraz ma to Rosja. kopalnia istnieje, taniej transport niż z kopalni Syberyjskich . no i pod reką.. może coś się dogadali. pod koniec kwietnia, raporty za wszystkie kwartały 14' roku. no i dług wykupiony.
witam po dłuższej przerwie, ja jestem załadowany powyżej 0,8 w zasadzie przyjąłem już stratę mentalnie, a tu "miła niespodzianka" , mam nadzieje że jest tu kilka takich osób które nie pozwolą oddać papier, pozostałym życzę po drodze dużych zysków, będzie bujało miejmy nadzieje że kierunek jest tylko jeden pzdr