• alternatywa dla DUON ?? Autor: ~Amator [176.111.127.*]
    cześć Panowie.

co dobrego ? przyznam szczerze, że ciężki kawałek chleba ta giełda. uczę się uczę, ale holender jeszcze daleka droga przede mną. jak śpiewali chłopaki z K44 - droga choć prosta wydaje się kręta :)

ale ja o czym innym ... obserwuję, kombinuję, czytam i zastanawiam się nad zakupem: EUROCASH, GROCLIN, POLICE, TRAKCJA, URSUS, VISTULA, WIELTON ?? macie jakieś sugestie, podpowiedzi ?? a pewnie skończy się tak, że dokupię DUON :)

pozdrawiam i jeszcze raz dzięki dla chłopaków, którzy potrafią i CHCĄ doradzić

• Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~Tomson [89.79.117.*]
    widzę że kolega na rekomendacje patrzy. Tak czy inaczej rekomendacje dla Duonu to dodatkowy plus który sciąga mniejszych inwestorów. tutaj są dobre fundamenty i obecna AT. 2 zl to silna linia oporu. widać że nie chcą oddawać i mają racje. krótkoterminowcy będą niezadowoleni bo nie wiedzą co robić jak nie ma lokalnego dołka. zaraz formacja minimalnej korekty się zamknie i ruszy do góry. Spółka się cały czas rozwija i stanowi konkurencje ale dużych firm. rok 2015 to rok malych i średnich spółek dzięki sytuacji gospodarcczej
    więc na pewno można stad jeszcze wycisnąć sporo kasy. Ja tu siedzę o poczatku 2014r więc ruch o 10gr w góre czy w dół nie ma dla mnie znaczenia więc nie naganiam Cie tylko przedstawiam moją opinie na ten temat. Jak chcesz dokupić to zrób to niebawem bo juz powoli zaczyna się gra pod skonsolidowany raport z 2014 więc tak historycznie można strzelać że za tydzien lub dwa bedzie wybicie. teraz jest idealna sytuacja - po większej korekcie i dosłownie chwila po odwróceniu a raczej przywróceniu trendu wzrostowego.
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~Miro [83.28.49.*]
    Do Tomsona podzielam tylko nie potrafię  przedstawić tego tak fachowo technicznie jak dla mnie lata 2015- 2016 tylko PÓŁNOC .
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~test [91.231.247.*]
    podobno jest wniosek w sądzie o upadłość układową .............he he a tak naprawde nie ma z czego sie śmiać
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~Leaks [46.76.45.*]
    ... a na Marsie podobno są zielone ludziki :P
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~sledczy [31.41.80.*]
    Za pisanie takich "podobno" można słono zapłacić, nawet jak się tylko IP zostawiło.
    Na przyszłość radze przywiązywać większą uwagę do tego co się pisze.
    Pzdr
  • jedziemy do Pana;) Autor: ~KNF [78.8.181.*]
    j/w
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~koko [83.31.170.*]
    ktoś większy z Duon-u wychodzi sypie równiutko i powoli
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: piter0001 [89.71.84.*]
    Jest duży opór w strefie 2,10-2,15 zł, więc nie warto teraz brać, tylko poczekać na niższe poziomy. Tutaj przez dłuższy czas nie będzie się wiele działo. Z Duonu wyszedłem niedawno, ale zaglądam tutaj często, bo liczę na obsuwę ceny i wtedy może znowu wejdę.

Mam trochę wspomnianego tutaj już Wieltonu, Hawe, Immobile, Mera oraz Modecom ostatnio kupuję, bo ciekawie rosną obroty.
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~inf [185.26.182.*]
    Pisałem juz ze ludzie z tego forum włocza sie po forum MSX ,naganiaja na spadki i nadal to robią,To ja moge sobie tu napisac.Nie ma co tu byc za bardzo hura optymista bo na giełdzie kupuje sie przeszłosc tylko przyszłosc i nawet jak tu ludzie powłuja sie na artykuły to powinni sie doczytac ze w 2015 r. roku przychody mają byc wieksze ale zysk netto mniejszy i nikogo nie obchodza przychody tylko zyski i nie wiem czy tu ma tak pod co rosnac,raczej nie.Mysle ze MSX ma duzo wiekszy potencjał wzrostu,Na Duon kurs na historycznych maksymach a na Msx na minimach. Na MSX kapitalizacja prawie dziesięc razy mniejsza niz na Duon i pole do wzrostów na MSX bez porównania wiekszy

'to prawdopodobnie o kilkanaście procent spadną zyski"

http://www.parkiet.com/artykul/7,1409943-Kupuj-akcje-Grupy-Duon.html
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~tomson [94.254.198.*]
    Rozumiem ze chcecie kupic po 2 zl albo po 1. 9 i dlatego tak piszecie. Tyle ze na gieldzie nie liczy sie to co ktos sobie cos powie. Najwazniejsze jest granie z trendem bo w PL i ogolnie ba swiecie jest wiekszosc. analitykow. Jak trend sie odwroci to mozna sprzedawac ale poki co to sztywno sie trzyma i wlasnie odbija na polnoc. Nie wykluczam spadku do 1.9 ale pozniej wzrost do conajmniej 2.16. Tam faktycznie jest opor ale slabszy niz na 1.9-2 do przebicia. Jesli patrzysz tylko na zyski firmy to wogole nie radzilbym grac. Wiesz zysk jest kwestia wzgledna jesli ktos inwestuje lub ma jakies dzialania zmierzajace do wzrostu przyszlego zysku to sila rzeczy nie bedzie mial zyskow tu i teraz. Nie wiem czy masz wlasna dzialalnosc gospodarcza ale raczej nie. Spolka nabiera rozpedu a Ty naganiasz ze bedzie strata. To dobra spolka i jesli cos sie zalamie to przez losowe zdarzenie ktore trudno bylo przewidziec.
    A kto napisał ze chce to kupic,zarty
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~dar [81.190.227.*]
    Wielton w ostatnich dwóch dniach miał ogromne obroty. Zbliża się czas, w którym spółka ma dokończyć temat przejęcia dużej francuskiej spółki. Po tym info kurs powinien wystrzelić do poziomów zeszłorocznych maksimów (7,40 zł). Aktualnie jest 4,82, więc jest co ugrać w krótkim terminie. A w dłuższym? Zależy od efektów synergii obu spółek.
    ps. być może zwiększone obroty świadczą, że temat przejęcia jest na ostatniej prostej...
    Jeśli ktoś lubi grać na spadkach to proszę bardzo. Nie znam sytuacji Wieltona w sensie fundamentalnym ale z AT wygląda to nieciekawie. Dodatkowa wskaźnik C/WK mówi sam za siebie gdzie jest bardziej prawdopodobny zysk. To że ktoś kiedyś tam pompował pieniądze i było wysoko a teraz jest nisko o niczym nie świadczy no w zasadzie mówi o tym że był mega balon. póki się nie wybije z kanału to można sobie strzelać kiedy będzie odbicie i tracić pieniądze. Ja nie jestem hazardzistą i może nie mam wielkich zysków rocznych bo tak średnio z 20 % ale to mnie zadowala i nie stresuje się dzień w dzień czy dobrze strzeliłem.
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~dar [81.190.227.*]
    zajmuję się wieltonem od 2009 i śmiało mogę powiedzieć, że spółka jest w tej chwili na najlepszej drodze do stania się marką europejską. Jeszcze 4 lata temu ledwo lizali rany po opcjach walutowych, by teraz mieć roczny zysk ponad 20 mln i zgodnie ze strategią - dzięki akwizycji - osiągnąć przychody roczne na poziomie 1 mld. Ludzie z branży transportowej mówią, że jakość produktów dogania lidera branży, a w tym roku zbudują centrum badawczo-rozwojowe, które ma jeszcze unowocześnić produkty.
    Nie uważam, że jest to balon. Zarząd ostrożnie wypowiada się o perspektywach, a po roszadach i zakręcie z opcjami walutowymi potwierdza wszelkie zapowiedzi i prognozy. Dla mnie pewniak na ten sezon, tym bardziej, że jeśli nie będzie przejęcia, które może ostro wywindować kurs w górę, to akcjonariusze dostaną zapewne dywidendę na poziomie około 5%, trzeci rok z rzędu. Technicznie owszem na ten moment jest ryzyko, ale wzmożone obroty z ostatnich dni wróżą pojawienie się ciekawych info... wtedy AT szlag trafi.
    Wydaje mi się że w poprzedniej wiadomości coś tam poprzekręcałem ze wsparciem i oporem ale wszyscy wiedzą o co chodzi a mi się nawet teraz nie chce sprawdzać jak pisałem. Wracając do tematu toja i tak nie gram na spadkach. wole wzrost o 200 procent przez kilka lat niż jak buja raz w tą a raz w tamtą. Tutaj na Duonie wiernie się trzyma trend wzrostowy 0d 3,5 roku więc nie widze podstaw żeby teraz coś mialoby się zmienić zwłaszcza po 3 miesięcznej korekcie. Tutaj rośnie wraz z rzeczywistą wartością akcji a na wieltonie buja z 2 do 5 pozniej spadek do 2 pozniej wzrost do 6 i co teraz spadek do 3 a i tak 3 złote to nie jest tyle ile to jest warte. przykro mi ale o tym mowi wskaznik C do WK a nie ulica. teraz na wieltonie jest maxymalna wartosc przy trendzie spadkowym czyli jak teraz ktos kupi to na bank straci-mowie oczywiście o perspektywie powiedzmy 3 mc. a tutaj bedzie powoli ale na plusie. AT mowi teoretycznie lokalnie żeby sprzedać duon ale jak widać panowie tutaj się sztywno trzymają i jak przetrzymają to bedzie wieksze wybicie niż poprzednio.
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~dar [81.190.226.*]
    Po zakupie spółki Fruehauf (przychody tej francuskiej spółki to ponad 100 mln euro, zysk za 2013 - 4,7 mln euro) C/WK Wieltonu zmieni się radykalnie. Będzie w okolicy 1. To i tak nie dużo na spółkę z takimi perspektywami. Co do bujania kursem, to było ono jednorazowe (spadek do 2 zł) spowodowane wspomnianymi przeze mnie opcjami walutowymi i stratami jakie spółka (i wiele innych spółek) na nich poniosła. Zreszta wtedy cały rynek był w czarnej d... Teraz to już zupełnie inna firma. W zeszłym roku zaliczyła spadek z 7,4 zł do 4 z powodu obaw akcjonariatu spowodowanych zaangażowaniem w rynki wschodnie, ale to też nie problem, bo zabezpieczają transakcje walutowe i wyniki za 3 kwartały okazały się bardzo dobre
    Proponuję obserwować najbliższy miesiąc co się zadzieje. W ciągu wspomnianych przez Ciebie 3 miesięcy jestem przekonany, że zobaczymy 6 zł, jeśli nie więcej. AT czy fundamenty, zobaczymy?
    Na Duon C/WK to zadna rewelacja,za chwile moze byc wiekszy,za to C/WK jest rewelacyjny na MSX i swiadczy o wielkim potencjale wzrostowym kursu akcji
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~ja [31.41.80.*]
    Tylko patrzac na branze transportowa to w perspektywie najblizszych lat firmy beda sie raczej zwijaly. Poczatek roku jest tragiczny.
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    moj porwtel dzis to!
    1.) DUON !!!!
    no i Ursus Groclin Braster Elemental Prochnik PRESCO i ,,, kwitnie !!!
    kupowac warto moim zdaniem jeszcze URSUS i Groclin no i DUO,,, no i PRESCO ale tam to delikatnie ;) bo obroty male
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~Amator [176.111.127.*]
    postawiłem na Eurocash. póki co wygląda dobrze. Groclinu troszkę mam. Ursus, Vistula pod czujną obserwacją ...
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~baltazar [78.8.181.*]
    dlugi termin duon;)
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~da [31.61.131.*]
    Długi termin spadków,Duon jest cały czas ponizej poziomu z lutego 2010 r. a to nic dobrego nie wrózy
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~dar [81.190.235.*]
    polecałem kilka dni temu Wielton to nie wierzyliście, a dziś przebiliśmy 5 zł na dużym wolumenie. Duon to fajna spółka, ale dla baaaardzo cierpliwych. Na wieltonie na dniach pewnie będzie info o przejęciu dużej spółki francuskiej i wtedy dopiero zaczną się mocne wzrosty.
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~republika [91.231.247.*]
    na wieltonie przerzucanie paczek tak by wykazać obroty i podciąganie kursu , AT wygląda słabo - średnioterminowy trend spadkowy do jego przebicia jeszcze troche brakuje , wskaźniki juz sa gorące a co do przejęcia to firma przejmująca bedzie ponosic najpierw koszty a to wyjdzie w raportach w przyszłosci na niekorzyśc dla kursu .......
    MSX to nie spółka transportowa tylko wydobywcza,tez pewnie pójdzie w góre
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~dar [81.190.235.*]
    Kurs duonu zastygł na ładnych kilka tygodni w tym czasie na Wieltonie będzie można zarobić minimum 25%. Ale co kto lubi.
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~bre [176.111.132.*]
    zastygł, ale rusza - czyżby odblokowali?
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~Alonso [89.228.20.*]
    Panie, Panowie sprzedać nie plakac, kto inny kupi. Ktos kupi to będzie jego problem nie wasz. Ot dobra rada.
  • Re: alternatywa dla DUON ?? Autor: ~bre [176.111.132.*]
    dzięki alfonoso za rady :)
[x]
DUON 0,00% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.