• Technicznie Autor: ~joker [31.175.29.*]
    Wygląda to bardzo zachęcająco biorąc pod uwagę wynik za 4 kwartał-jeśli będzie tak jak sądzę czyli spółka rozpoczęła okres zbierania plonów po totalnym zamęczeniu akcjonariuszy zasiewami i tajemnicami handlowymi co jest dla mnie zrozumiałe, choć również zrozumiała była dla mnie frustracja wynikająca z czytania coraz to nowych wiadomości o kontraktach z zastrzeżenie top-secret odnośnie ich wartości to można się pokusić o wyliczenie zysku za 2015 rok i to nie małego przy który przy obecnych wskażnikach czynić będzie tą spółkę przy obecnej cenie rynkowej za olbrzymią okazję inwestycyjną na cały 2015-16 rok:)
    Sorry za długie zdanie-za długie:)

Technicznie po wybiciu linii bessy pierwszy opór to szczyt z 2013 roku-wskażniki techniczne na wykresie tygodniowym oraz krótkie krzywe kroczące na sygnałach kupna.

http://www.attrader.pl/charts/s/42050/6c3gONl0jEKCSuQ97hXgwg.png

Pozdr.

• Re: Technicznie Autor: ~zly [87.207.16.*]
    Ciekawe czy pokonsolidujemy się chwilę w okolicach 0,5 czy po weekendzie ludzie poczytali raport, przeanalizowali umowy z zeszłego roku i ruszą na zakupy. Teraz powinno być łatwiej bo każde fundamentalne info będzie mocniej oddziaływało na kurs.

Co do przewidywań na 2015 pewnie na razie farby nie puszą tylko dopiero w majowym raporcie za 2014 będzie jakaś prognoza. Te Opentory już chyba rozliczyli w całości to nie powinno być jakiś jednorazowych kosztów. No i życzyłbym sobie również jakiś fajerwerków typu inwestor.
  • Re: Technicznie Autor: ~swój [185.28.249.*]
    tu zecior pewny jak dychacz na Fluidzie:)
  • Re: Technicznie Autor: ~mały [69.64.34.*]
    dzisiaj będzie bardzo ciekawie
  • Re: Technicznie Autor: gpwmaster [188.33.191.*]
    AT ZWYCIĘŻY - PODPARTE WYNIKAMI !!!!!
    RUSZY...CZEKAJA NA ZNIECIERPLIWIONYCH...
  • Re: Technicznie Autor: ~zly [89.231.31.*]
    Na razie towarzystwo pochowało akcje...
  • Re: Technicznie Autor: ~henk70 [78.8.64.*]
    mogliby dać info to by rozbujało kurs !!!
  • Re: Technicznie Autor: ~joker [31.175.29.*]
    Rynek pomału zacznie się orientować co do suntecha, już widać przyczajony popyt liczący na razie na niższy skup, ale moim zdanie stagnacja się skończyła, a nieśmiało zaczyna się handel:)
    Po wybiciu linii bessy dynamika wzrośnie znacząco-sądzę iż w niedługim czasie tutaj sporo zarobimy.
    Spółka najgorsze ma już za sobą, a teraz czas zacząć zarabiać:)

Pozdr.
    to prawda teraz zaczęli zbiory i z kwartału na kwartał będzie lepiej.
    Podoba mi się, że nie ma tzw windy, rakiety, odpału czy jak tam to jeszcze nazywają. Zdecydowanie wolę stabilnie po parę procent codziennie niż wyścigi i przypadkowych gapowiczów. Tak zdecydowanie dalej zajedziemy jeśli będzie świadomy i stabilny akcjonariat.
    Dnia 2015-02-16 o godz. 10:43 ~zly napisał(a):
    > Podoba mi się, że nie ma tzw windy, rakiety, odpału czy jak tam to jeszcze nazywają. Zdecydowanie wolę stabilnie po parę procent codziennie niż wyścigi i przypadkowych gapowiczów. Tak zdecydowanie dalej zajedziemy jeśli będzie świadomy i stabilny akcjonariat.

Dokładnie tak aja piszesz, z doświadczenia wiem że bardzo silne wzrosty kilku sesyjne zawsze kończą się tak samo czyli równie mocnymi dynamicznymi korektami co przyciąga spekulantów mniejszych i większych-sam wtedy jestem zmuszony do takich zachowań i choć ma to swój plus jeśli chodzi o zwiększenie pakietu akcji to wolę spokojny trend.
    Trend spokojny jest trendem silnym i nie rozchwianym ponieważ jak wiemy trend to nic innego jak zobrazowanie emocji uczestników rynku, a bywają one czasami mocno rozchwiane:)
  • Re: Technicznie Autor: ~nju [77.112.127.*]
    Joker, towarzystwo może znowu cię znielubić za to że posiadasz akcje w niskiej cenie nabycia, tak jak było to na fld. 5% dziennie wystarczy. :)
    Tak jak to jest a nie było nju:)
    Trzymaj się, słoneczna da ci dobrze zarobić choć jest to spółka dla cierpliwych, ale Fluid cię chyba cierpliwości już nauczył-wkrótce godzina zero tak że bądż czujny-będzie się działo:)
    Pozdr.
    tu może być drugi cluid.
    przepraszam miało być cloud.
    Henk suntech już zarabia na podpisanych kontraktach o czym na bieżąco będziemy się przekonywać, a Fluid jeszcze nie-dopiero będą otwierać ZOE w marcu i mimo to potrafił być grany z 0,30 na prawie 3zł( teraz oczywiści jest sporo tanie) ale pisże o tym dlatego iż to NC i dzieją się dziwne rzeczy:)
    Natomiast Suntech dobrze grany jeszcze nie był-chodzi mi tu o naprawdę długi i silny trend wzrostowy, a to pokazuje że spółka nie jest spekulacyjna i wzrost jej akcji będzie stabilnie dyktowany wynikami i dokonaniami nie jak w przypadku wielu innych spółek.

Warto mieć ją w portfelu-ja mam tego dość dużo:)

Poruszyłeś 2 ciekawe tematy.

Faktycznie Suntech nigdy jeszcze nie był "grany". Ani nie było trwałego trendu w górę ani typowej jazdy rodem z NC (podbitka, milion postów na forum, i gorące głowy itp.).

Druga to FF. Sam przyznajesz, że masz tego trochę - naturalnie nie pytam o szczegóły. Ja też mam "trochę". Jest jeszcze parę osób, które mają poskładane i pewnie całkiem sporo by się tego zebrało. Teoretycznie na rynku jest 5 mln z hakiem akcji. Zawsze się zastanawiam ile tak naprawdę jest grze bo to może być odpowiedź na pierwszy wątek.
  • Re: Technicznie Autor: ~nju [77.112.127.*]
    ff~2.5mln
    Zły to żadna tajemnica, ja mam 267k akcji, mój przyjaciel 140k i drugi około 70k-oprócz ostatniego kolegi kupowaliśmy to już 2013 w różnych przedziałach cenowych 20-40gr a nawet 60gr i póżniej znów przez ostatnie długie miesiące dobieraliśmy nisko co daje nam bardzo ładną i zadowalającą średnią biorąc pod uwagę zwrot z inwestycji jaki nas interesuje.
    Ja nie gram raczej na giełdzie chyba że pakietami obrotowymi czyli małymi żeby nie wyjść z wprawy:)
    Staram się zajmować pozycje na kilka lat i było tak w przypadku chociażby SNS, CRM w dawnych latach-obie te spółki znacząco pomnożyły mój kapitał. Za NC wziąłem się niechętnie i z dużymi obawami-posiadam jedynie dwie spółki na tym indeksie czyli Fluid i Suntech.

Tutaj jak i tam upatruje znów potężnego zwrotu z inwestycji i sądzę że obstawiłem dobre konie:)
    Jeśli chodzi o ff to jest to bardzo tutaj istotna sprawa, ponieważ wiemy co się stanie kiedy spółka zacznie sporo zarabiać i stanie się rozpoznawalna-jest to oczywiste:) tutaj jeszcze nic się nie dzieje i 2zł dla mnie możliwe w pierwszym konkretnym rozdaniu.
    Zastanawia mnie również temat przejęcia co wcale nie jest takie niemożliwe biorąc pod uwagę ten segment-warto się zastanowić:)
    Pozdr.
  • Re: Technicznie Autor: ~lego [37.152.19.*]
    Suntech ma problem tarć wewnętrznych, gdyby ich nie było mielibyśmy tu zapewne inwestora z zewnątrz. Wielokrotnie tu pisałem, że z ich produktem są łakomym kąskiem dla innych, no ale pokochali usługi obce i wywalanie akcji by zebrać na lizaki. Na ostatniej sensownej podbitce okazało się, że wywalam pakiet z prezesem i viceprezesem. Niemniej od dłuższego czasu zbieram ponownie licząc na coraz lepszy rozwój wydarzeń, bo ich produkt jest zwyczajnie cholernie dobry. Gdy przyjdzie co do czego, widzę, że kumulują mocne ręce., a to na tym rynku rzadkość. Pozdrawiam. Polecam skubać w tym roku mikre kawałeczki niegranego cctools i obserwować galvo. Ta druga to na dłuższą metę jedna z ciekawszych społek nc.
    Czasem mówi jak człowiek
    Rękę poda uśmiechnie się uprzejmie
    A czasem błyśnie szaleństwem spod powiek
    I wtedy ma w oczach histerie
    Nocą pali światła w oknach
    I krzyczy (matki straszą nim dzieci)
    Jokerze Plugawy AT od krwi mokra
    Niech pan nas Bogu poleci!
    Piękne to swój-spod twej ręki :)
    Dnia 2015-02-16 o godz. 22:46 ~joker napisał(a):
    > Piękne to swój-spod twej ręki :)

Troszkę przerobiłem :) Oby nam rosło
    Pozdro
  • Re: Technicznie Autor: ~take_a_look [95.49.85.*]
    Dnia 2015-02-17 o godz. 07:22 ~swój napisał(a):
    > Dnia 2015-02-16 o godz. 22:46 ~joker napisał(a):
    > > Piękne to swój-spod twej ręki :)
    >
    > Troszkę przerobiłem :) Oby nam rosło
    > Pozdro

Oby Wam zawsze i wszędzie rosło :)) pozdro

Dnia 2015-02-17 o godz. 09:35 ~take_a_look napisał(a):
    > Dnia 2015-02-17 o godz. 07:22 ~swój napisał(a):
    > > Dnia 2015-02-16 o godz. 22:46 ~joker napisał(a):
    > > > Piękne to swój-spod twej ręki :)
    > >
    > > Troszkę przerobiłem :) Oby nam rosło
    > > Pozdro
    >
    > Oby Wam zawsze i wszędzie rosło :)) pozdro
    >

Dzięki morelas-tobie też ;)
    Z lewej i prawej większe pakiety.

Okopy po jednej i drugiej stronie i ziemia niczyja.... czyżby jakieś trzepanie na tym poziomie?
  • Re: Technicznie Autor: ~nju [95.40.18.*]
    Jak na razie, sami twardo jajeczni :)
    Mały klincz, jedni chcą zejść z "haka" ponieważ są już mocno wymęczeni i uwolnić kapitał żeby stracić go gdzie indziej, a drudzy chcą kupić ale liczą na atrakcyjną cenę:) tak to wiedzę.
    Pozdr.
    Jakieś nowe dobre info by ich pogodziło :)
    Zgadza się, jest idealny moment na opuszczenie strefy spadkowej i potwierdzenie rozpoczęcia mocnego trendu wzrostowego a pomogłoby w tym dobre info:)
    Dlatego również mamy co mamy czyli okupacje newralgicznej strefy 0,50-55, jak wyjdziemy nad 0,60 to będziemy w domu i będzie można napisać że coś się skończyło i coś się zaczyna:)
  • Re: Technicznie Autor: ~lego [62.89.102.*]
    Nie obraziłbym się na taki scenariusz, aczkolwiek liczę na to, że jeszcze sobie na spokojnie podobieram - jeżeli nie to cóż kruszyć kopii też nie będę ;)
  • Re: Technicznie Autor: ~MK [83.31.206.*]
    To nie możliwe Wynik ok wybiło a jakiś dureń sypie Czy to nie Zarząd ma okazje się pozbywac
  • Re: Technicznie Autor: ~lego [62.89.102.*]
    może teraz kolej zbiórki na wyjazd wakacyjny przez saczuka?
  • Re: Technicznie Autor: spekulant1973 [83.24.77.*]
     jeśli będzie świadomy i stabilny akcjonariat.Jak na razie nie ma świadomego i stabilnego akcjonariatu ktoś ciągle sprzedaje tak jak było przy 0,40zł
  • Re: Technicznie Autor: ~pirad [5.172.252.*]
    Schowaj się koleś i nie myśl, że jak się zalogowałeś to jesteś guru. Ktoś zgarnął zaledwie 2290 akcji a ty piszesz o wywalaniu. To się mija z celem. Jedyne co mi przychodzi do głowy to, że chcesz zebrać więcej i gadasz o wywalaniu żeby to się inni podłączyli do wywalania. Ale zapomnij o tym ;-)
    Dokładnie. Tak jak pisaliśmy tu parę pieter wyżej z Jokerem, jesteśmy w małym klinczu ponieważ jest parę osób co się chce pozbyć akcji i poustawiali się ze swoimi pakiecikami - odkrywając przy tym karty. Nabywcy widząc to wiedzą, że jeśli poczekają ci pierwsi sami wcisną im akcje trochę taniej (w sumie normalna zasada handlu czymkolwiek). Już parę pakietów zostało zdjętych w wyższych poziomów i sprzedane po 0,47.
    O! i sprzedający nie wytrzymał ciśnienia :)
    Dokładnie:) było to do przewidzenia, że postoją postoją i zaczną wymiękać, ale to dobrze-ja mam czas.
    Pozdr.
  • Re: Technicznie Autor: spekulant1973 [83.31.194.*]
    Każdy tak pisze że ma czas ale jak czytam was to już chyba jesteście rok na tym papierze a papier ciągle w jednym miejscu
  • Re: Technicznie Autor: ~kul [46.112.25.*]
    powrót do bazy będzie
    Dnia 2015-02-20 o godz. 09:45 ~kul napisał(a):
    > powrót do bazy będzie

Szukasz potwierdzenia że dobrze zrobiłeś sprzedając przed chwilą?:)
  • Re: Technicznie Autor: ~kul [46.112.25.*]
    ja nic nie sprzedałem ale tak to wygląda za do bazy ,ludzie nakupowali troche akcji po wynikach ,myśleli ze będzie rosło a tu przestój i teraz bardziej niecierpliwi wywalają
    A co do techniki to dzisiaj mamy otwarcie z luką spadkową i jak tak pozostanie to papier spada poniżej 0,40zł i jeszcze jedno jeżeli nikt z grubszych nie zainteresuje się papierem to nigdy nie będzie poziomów takich na jakie czekacie
    Dziękuje ci za radę, przemyślę to:)
    A na poważnie to jestem tu dłużej niż rok i wedle pierwotnego założenia będę tu jeszcze co najmniej 2-3 lata jak na kilku innych moim spółkach. Jeszcze nigdy nie miałem pozycji krótszej niż kilka lat choć dla znakomitej większości jest to niezrozumiałe, słuszność mojej strategii inwestycyjnej potwierdzają zwroty z owych inwestycji.
    Nie gram-inwestuje i czekam, proste i bardzo dochodowe a jednocześnie takie trudne:)

Pozdr.
  • Re: Technicznie Autor: ~pirad [46.77.124.*]
    Szkoda że kupiłeś ten papier, bo był taki spokój. Napisz że spadniemy na 1 gr, co się będziesz powstrzymywał. "Nikt z grubszych nie zainteresuje się papierem..." to jeden z punktów dekalogu leszcza. Napisz jeszcze o emisji, przewalaniu z wora do wora i to da kwintesencję nagonki.
    Za rok lub dwa nikt nie wie co się stanie więc może Ci się udaje jak na razie w ten sposób zarabiać ale możesz i wszystko stracić
    A tak swoją drogą joker to jak inwestujesz na tak długie lata to na analizę techniczną za bardzo nie patrzysz bardziej Cię interesują fundamenty a tutaj taki wpis
[x]
SUNTECH -0,59% 1,68 2025-10-10 14:28:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.