To bardzo barwna postać, nie sposób go nie lubić. Internet pełny jest jego występów. Jest ofiarą układów, w które się wplątał. Siedział w więzieniu w oparciu fabrykowane przez władze zarzuty i "powikłania" po nich. Dziś mści się na oprawcach, którzy zabili mu też matkę. TUTAJ będzie to w formie skondensowanej:
https://www.youtube.com/watch?v=DOmTQ6HUsko
A wracając do Uboat... Stonoga niby studiował prawo, a zachowuje się jak oszołom. Ponaruszał wszelkie możliwe przepisy obrotu giełdowego. Tylko patrzeć jak go zaraz zamkną albo zlicytują. I tym razem będzie to zgodne z prawem. Kary od KNF to nie są 5 czy 10 tys. zł a miliony. A poza tym ta firma to zadłużony po uszy trup... co on chce z tym zrobić? Emisję? To tak jak wielu "magików" przed nim. Czy którykolwiek z tego typu trupów ożył? Czy tylko wyzerował naiwnych? Odpowiedzcie sobie sami.
Misiu tu nikogo nie interesuje kto zacz. My tu korzystamy z okazji. kto brał wczoraj pięknie zarobił. Co do legalności jego działań-nie wnikam, wiele już widziałem na NC i w sumie taka pompka na trupie jest i tak lepsza jak kradzieże w białych rękawiczkach, w świetle prawa, które są normą na gpw - te możliwości misiąg wykorzystał już do cna, goląc akcjonariat i waląc mubw rynek petardami. Tu przynajmniej nikt nie ma złudzeń co do spekulacyjnego charakteru zabawy. Sii to śmiech na sali, gotowi są jedynie na sygnalizowanie spraw o złożoności problemu, który rozgryzłby nawet przedszkolak, a cała reszta to hulaj dusza piekła nie ma.
a za co ma niby dostać karę? łatwo udowodni, że to nie była oferta publiczna, gdzie tam była mowa, że oferta jest skierowana do obywateli polski lub unii? Serwery fb na pewno są po za granicami. Może on kierował ofertę do obywateli Mongolii, tam też jest wielu co mówi po polsku. Widziałem wielokrotnie wzmianki na tym forum z propozycjami sprzedaży różnych akcji i co z tego wynikło? nic.
Nie chcę tu wskazywać konkretnych paragrafów, bo nie życzę Stonodze źle, ale jak ktoś jest zinteresowany to niech sobie poczyta stronę KNF, zakładka "kary". Z mojej strony mogę doradzić tylko zawieszenie notowań spółki od pn, bo to chyba jedyny ratunek na ten budel który się zrobił.
ale dlaczego chcesz zawieszenia notowan, bo nie kupiles i nie zarobiles, zazdrościsz innym, ja wczoraj zarobiłem 10 tys. tylko na Uboacie, było do przewidzenia, ze musi cos się zadziać, skoro wycena spadla poniżej jakiejkolwiek wartości likwidacyjnej Misiag broni Stonogi także na FB, nie znamy szczegolow transakcji, w swiat poszla tylko 0,1 może ma opcje odkupu po jeszcze niższej cenie, kiedy akcje będą chodzily powyżej zlotowki jak dla mnie to jest czysta ustawka, jeśli jednak będę na niej zarabial kilka tysięcy dziennie to nie mam nic przeciwko
Nigdy nie miałem i mieć nie będę tych akcji. To spekulacja, a raczej przerzucanie się gorącym kartoflem, a ja czymś takim się nie zajmuję. Sprawę znam o tyle, że inwestuję spore kwoty w obligacje i czytam w ramach rozrywki czy poszerzania wiedzy o różnych takich ciekawostkach z rynku, typu niewykupione obligacje (uboat). A Stonoga jest mi świetnie znany ze swojej działalności medialnej.
No nic co bedzie to bedzie ale cyrk na całego, ze ho ho ... Mam takie pytanie bo to, ze Mr 100noga jest postacia "kontrowersyjna " walczy z fiskusem i wogole z panstwem i ukladami i komuchami przedewszystkim to wiem jak wiekszosc. Probuje goglowac ale noe znalazlem nic konkretnego, a strasznie jestem ciekawy jak zamozny jest obecny szefu Ubocika ???? Wiem ze fiskus wydymal go na prawie 2mln tak wiec nie nalezy do biednych obywateli ale ciekawy jestem jakimi mozliwosciami faktycznie dysponuje bo to bardzo istotne!!! Ktos cos we bede wdzieczny za jakies info Pozdro i powodzenia tym co juz znalezli sie w tym cyrku :-)
Zgadza sie to prawda powiem wiecej świeta prawda!! Ale wiadomo ze pieniadza daja "wecej mozliwosci" a tego nie da się zaprzeczyc. No wlasnie nie wiem czy byc takim spokojnym bo jak to ogarnac na zdrowy rozsadek?? Po co ten caly cyrk??? Mam tylko taka nadzieje, ze skoro pan100noga jest znany z czego jest znany i tak mocno zadeklarowal na FB to faktycznie bedzie jakims cudem dobrze, bo jak nie to prawda taka ze zrujnuje sobie reputacje. Z drugiej strony znajac jego podejscie do wielu spraw to obawiam sie , ze bedie tylko zle a dla niego bedzie po raz wymowka ze znowu panstwo chce go zniszczyc a przeciez chce dobrze...
Po pierwsze panie XXX Pan Stonoga po drugie niczego nie naruszyłem-no chyba,że interesy chamków z SII ale o tym będzie głośno. Dnia 2015-01-31 o godz. 11:38 ~plazowicz napisał(a): > To bardzo barwna postać, nie sposób go nie lubić. Internet pełny jest jego występów. Jest ofiarą układów, w które się wplątał. Siedział w więzieniu w oparciu fabrykowane przez władze zarzuty i "powikłania" po nich. Dziś mści się na oprawcach, którzy zabili mu też matkę. TUTAJ będzie to w formie skondensowanej: > > https://www.youtube.com/watch?v=DOmTQ6HUsko > > A wracając do Uboat... Stonoga niby studiował prawo, a zachowuje się jak oszołom. Ponaruszał wszelkie możliwe przepisy obrotu giełdowego. Tylko patrzeć jak go zaraz zamkną albo zlicytują. I tym razem będzie to zgodne z prawem. Kary od KNF to nie są 5 czy 10 tys. zł a miliony. A poza tym ta firma to zadłużony po uszy trup... co on chce z tym zrobić? Emisję? To tak jak wielu "magików" przed nim. Czy którykolwiek z tego typu trupów ożył? Czy tylko wyzerował naiwnych? Odpowiedzcie sobie sami.
W związku z wpisem Pana Stonogi na forum bankiera i tym że zaszczycił nas na forum mam wątpliwości i pytanie?Czy heiter (taki specjalista od internetowej nienawiści) może być godnym zaufania biznesmenem?
Stonoga nie jest hejterem, czyli trollem bezinteresownie rozlewającym jad na lewo i prawo. Jak napisałem, ma swoje głęboko uzasadnione powody. Jak wielu innych mam podobnie, więc go rozumiem. Ale nawet gdyby, to jedno nie wyklucza drugiego. Ja podważam jego kompetencje, a nie uczciwość o której zresztą niewiele wiem. A co do U-boat... sam zresztą kiedyś mówił na jednym z filmików "piszecie do mnie, namawiacie... nie, nie wciągnięcie mnie w żadną giełdę!". Czym innym jest prowadzić sp. z o.o. a czym innym kontaktować się z rynkiem wg ściśle określonych prawem reguł. I czy są one głupie, czy nie - nie ma znaczenia. Za nie wywiązywanie się są kary i to przeważnie na spółkę, a nie osoby fizyczne.
Dzisiaj Stonoga dzownił do KNF i ze śmiertelną powagą pytał "czy może handlować akcjami na facebooku" :))) Kiedy panienka się rozłączyła, nazwał ją publicznie k.