80szt. sprzedałem właśnie po 10,90, a pewnie znowu obrócę i kupię za 10,70 albo mniej. Polecam, w miarę pewne spekulacyjne akcje, nienajgorsze perspektywy dywidendy. W miarę tanie pakieciki i firma raczej pewna (wyniki finansowe), są w niej duzi.
:) Nie do końca - zawsze po wybiciach jest korekta- na PEK dlaczego miałoby nie być? Strata jest względna - za zarobione pieniążki kupiłem coś o większych wahaniach intraday i teraz już tym obracam. Strata to sprzedaż poniżej kupna, ja co najwyżej pozbawiłem się części potencjalnego zysku :D Nie będzie korekty, to sobie co innego kupię. A rosnąć w nieskończoność PEK nie będzie, jestem spokojny, zdążę odkupić.
Tak,oczywiście nie straciłes tylko mniej zarobiłeś. Ja siedze na tych akcjach od 4,80 ,sprzedałem po 8 zł. Kupiłem cos innego i znów wróciłem i kupiłem po 10zł. Źle sie czuje jak nie mam tych akcji w porfelu, ale faktycznie nie bedzie wiecznie rosło. :) pzdr.
Kurczę, nowicjusz ze mnie... Można było po 11,10 dzisiaj na spokojnie. Rzeczywiście podjarałem się za bardzo, w końcu to nie jedyne akcje które niespodziewanie skoczyły z tych, co miałem. No też pewnie odkupię te akcje. Choćby dlatego warto mieć te akcje, że forumowicze PEK jakoś w bardziej cywilizowany sposób piszą w porównaniu do forumowiczów co niektórych innych akcji (nie wymienię, dla własnego dobra tych ludzi, którzy poschodzili z tematów i zaczęli typowo, polski niestety, trolling). A tutaj faktycznie były podstawy do wzrostu cen papierka. Nie doceniłem własnych papierków, zdarza się.
Moze w koncu ruszy. Ci co mieli oddac to juz oddali. Wyniki za niedlugo zaczela sie GRA.Ciekawy jestem tylk wynikow za ostatni kwartal wszystko powinno juz byc uwzglednione.