daj mu skończyć wysypywanie akcji w rynek. jeszcze się odezwei zanim porzuci ciepłą posadkę.
To jedyny wygrany w UBT, sprzeda akcje, pozyska tutuaj cash, ma już zapewne cash z obligacji, od klientów, armatorom pewnie nie zapłacił. majsterszyk- cała kasa do misiąga?
Jeszcze ma kilka dni aby zalać rynek śmieciem a rynek bierz to od niego i to w tym wszystkim jest najśmieszniejsze.
może tak być, lecz jest też inny wariant. To co się dzieje nie wygląda na perfidną zaplanowana akcję a raczej na chaotyczną walkę o byt. Może być tak, że firma po chwilowych kłopotach jednak wykitra kapitał, przywróci płynność, spłaci obligacje i rozwinie skrzydła. Zauważ, że ostatnie spadki (od 0,45 do teraz) są raczej wywołane przez spanikowanych ciułaczy, już nie ida pakiety po 100k ale max 10-20k. Są konsekwencją braku informacji z firmy, a może być tak, że w tej chwili prezes zap..dala 20h dziennie i po prostu nie ma na to czasu lub ma to gdzieś.
Oczywiście możliwy jest też scenariusz negatywny, o którym piszą tutaj na forum ci którzy sprzedali i muszą się wypłakać.
Jednak najgorszą traumą jakiej doświadcza gracz giełdowy jest sprzedanie w dołku tuż przed dużym wybiciem...
Ja bym się spodziewał infa z firmy w ciągu 1-2 dni, które wywiezie kurs ponad 0,4.
ja widzę to negatywnie. obawiam się, że przeniesienie siedziby do Krakowa, to ucieczka prezesa przed armatorami. Jeśli prawdą jest, że armatorzy zawiesili współpracę z UBT z powodu niespłaconych należności, to po co siedzieć w Gdańsku? Warszawa też odpada, bo tu siedzą pseudo instytucje finansowe niby pilnujące porzadku. Kraków wydaje się bezpieczną bazą, kiedy narobiło się takiego gówna.
Komunikatu nie będzie bo prezio już wie, że ludzie wiedzą jak jest - gość zapomniał, że w dobie mediów elektronicznych pozyskiwanie i wymiana informacji to proces ciągły, który przebiega bardzo szybko. Jakbyś miał ochotę coś zdemo(len)ować to przyjrzyj się i zrobisz co zechcesz. Zanurzam się bo zarobiony jestem.