No to teraz się szybciutko posypią żądania natychmiastowego wykupu obligacji i nikt nie odpuści bo jak brakuje na odsetki to ciekawe z czego spółka spłaci kapitał? Zapewne większość obligatariuszy szybko postara się o nakazy zapłaty i będzie próbowała wyrwać co się da. Powiem szczerze, że nie spodziewałem się problemów ze spłatą odsetek. Z wykupem obligacji owszem, sądziłem, że będzie kłopot ale żeby nawet na odsetki nie było? A z czego te pociągi, szklane domy i inne wizje prezia?
Pytanie teraz czy piszesz po polsku i rozumiesz po polsku, czy użyłeś translatora żeby napisać to co napisałeś? Bo poniższy wątek mówi o tym samym i można śmiało do niego posty dopisywać. Jednak ty musisz być widoczny i zakładać wątek za wątkiem z tym samym. Widzimy, widzimy co się dzieje i nie wyolbrzymiaj. Sylwester się zbliża, jednak bez ryzyka szampana nie będzie.
Ja nikomu nie doradzam ani kupna ani sprzedaży. Jak wiadomo swój krytyczny pogląd na płynność finansową spółki i poczynania zarządu prezentowałem dużo wcześniej więc to, że kasa się kończy nie jest dla mnie dużym zaskoczeniem natomiast, że zabrakło jej nawet na odsetki, owszem jest zaskakujące. No i jak tu wierzyć preziowi w bajki o wcześniejszym wykupie obligacji za 2 mln zł jak paru groszy na odsetki nie ma?
Na obligacjach też zaspokajają "każdą podaż". Szanowne koleżanki i szanowni koledzy, widząc co tu się dzieje opuszczam ten padół łez i rozpaczy. Życzę wszystkim w nadchodzącym roku giga wzrostów na "perle". Na pewno nie będę akcjonariuszem tej spółki.
Wyjaśnienia prezia - ŻENADA! Należy rozumieć je bardzo prosto: W KASIE PUSTO. Ciekawa czy prezio złoży wniosek o upadłość układową czy likwidacyjną i czy nastąpi to jeszcze przed upływem terminu wykupu obligacji czy wkrótce po? Moim zdaniem szansę na terminowy wykup niewielkie.
info jest, wynika z niego, że dyrektor finansowy nie ma pojęcia o tym jak wykonać przelew. Na dzisiaj podali, że pieniędzy nie mają i może do 5 stycznia jak się jakaś kasa pokaże to spłacą odsetki.