• MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~geodeta [88.156.226.*]

Jak widać na wykresie

http://stooq.pl/q/?s=msx&c=5y&t=l&a=lg&b=0

• Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~pomiarowy [79.185.130.*]
    bedzie lepiej
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~22 [213.158.219.*]
    w tego typu teoriach najlepszym specjalistą jest pan jaza i drop. My realistycznie myślący akcjonariusze Msx musimy być w 2015 roku gotowi na:
    1. Bankructwo, lub
    2. Obniżenie ceny nominalnej akcji i kolejną dużą emisję oczywiście w rozliczeniu bezgotówkowym. Co za tym idzie dalszy spadek ceny akcji na GPW, lub
    3. Emisję akcji po 12,5 do inwestora strategicznego i rozpczęcie wydobycia. To jednak jest mało realistyczne, ale warto mieć marzenia.

• Re: 22 dorabia do świąt Autor: ~jaza [77.253.28.*]
    Ja nie kreuje się na specjalistę. Ale jestem rzeczywistym posiadaczem tego waloru. Mam duży kredyt zaufania do MSX i myślę że zainwestowane tu środki dadzą profit. A ty, drobny spekulancie nie identyfikuj się z akcjonariuszami, bo robisz jedynie z siebie pośmiewisko. Czy na prawdę uważasz, że stali bywalcy tego forum mają jeszcze jakieś wątpliwości po co tu jesteście??? Swoją hipokryzja obrażasz myślących.
    Akcjonariusz, który straszy bankructwem i zwałą kursu na 50 groszy. Powinieneś się przenieść do kabaretu. Może tam odnajdziesz swoje miejsce i nie będziesz musiał zarabiać na chleb krętactwem.
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~inf [141.0.8.*]
    przypominam lkolego 22 ze dałes słowo ze do swiąt będzie 1 zł.
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~inf [82.145.208.*]
    I jak ?

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-mk,15999287.html
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~geodeta [88.156.226.*]

I jak?

Na razie minimum było 1,25.
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Śmieszny jesteś "wydobywco".
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~22 [213.158.219.*]
    Powiem tak bliżej to złotówki niż waszego 12,50. Detaliści ;))))
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~22 [213.158.218.*]
    dodam jeszcze, że od tamtej pory, czyli w ciągu miesiąca, spadło 21%, a ty inf detalami się przejmujesz. Masz chłopie poczucie humoru.
    Nie mam się czym przejmować ładnie uśredniłem, za to Wam już nerwy puszczają.
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~22 [213.158.218.*]
    Wydaje mi się, ze jeszcze będziesz miał okazje uśrednić, uśrednienie.
    Słusznie prawisz, wydaje Ci się.
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~Kazik [212.14.63.*]
    Kujwa: dajcie sobie spokój chociaż w niedzielę!!! Do Kościoła albo po choinkę, bo święta za pasem!!!
    Pokaz chłopie gdzie pisze o 12.5 choc z czasem pewnie bedzie.Aa ty naganiaczu namawiałes i namawiasz ludzi do sprzedazy bo na swieta kupią po 1 zł. Cos ci sie naganiaczu nie udaje
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~22 [213.158.221.*]
    panie inf kiedy napisałem, że należy sprzedać akcje? Przy 1,60 napisałem, że jedziemy na złotówkę, jest 1,26, czy myliłem się? Myślę, że będzie okazja taniej kupić i tylko tyle. Każdy sam podejmuje decyzje, forum jest od wymiany opinii.
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~geodeta [88.156.227.*]

Po pierwsze nikt tu nie nagania na sprzedaż tylko piszą jak jest.

Po drugie im bliżej "wydobycia" tym niższy kurs. Po wejściu Elektrimu (co niektórzy próbują podciągnąć pod rzekome wejście Solorza tutaj) kurs był chyba ponad 4 zł (20-21 gr). Im dalej i im bardziej widać że tu nie ma póki co żadnej gotówki kurs leci i wynosi 1,25 zł (3-4 grosze). To chyba nawet niżej niż zeszłego grudnia.

Choroba wie, może i tam w Mongolii faktycznie coś jest. Jednakże widzimy że póki co to są tylko ładne infa i księgowania wirtualnych obligacji oraz odsetek od nich. Niektórzy próbują zaklinać rzeczywistość że spółka ma niby aktywa.

Z tego dokumentu
    https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2014-09/Zestawienie_wierzytelnosci_dobezpieczonych_udzialami_spolki_MRH.docx_201409251813523426.pdf
    wynika chyba jasno co komu i czym jest "płacone".
    Sory ale ciężko będzie przekonać ludzi że takie cypryjskie krzaki jak:
    Calatrava Capital Fund Ltd
    Cec Property Group Ltd
    Sanchoria Investment Ltd
    Brasville Trading Investment Ltd
    świadczą o sile spółki MSX.

Również Tarantoga Capital w Luksemburgu, Mineral Resources Holding w Luksemburgu - nie wiemy ani mamy pojęcia ile to jest warte, nie ma wglądu w dokumenty, nie ma nad tym żadnego nadzoru, nie można tego zaudytować, nie podlegają polskiemu prawu. Jutro mogą podać info że rozpoczęli wydobycie i wyciągną kasę od naiwniaków.
    To dobrze, że piszesz pod oboma nickami naraz. Ja nie wkleję swojej, a jedynie link do odpowiedzi "wydobywcy":

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-msx-kurs-1-00-1-20-do-konca-roku,16230351.html
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~jaza [77.253.28.*]
    Najwyraźniej zdają sobie sprawę że zostało im mało czasu, a drobni mimo wielu sztuczek z przewalaniem,coraz mniej chętni do oddawania na tym poziomie. Stąd pisanie pod dwoma nickami i przebieranie nogami, aby tylko coś złapać. Już nawet przestali zwracać uwagę na swoje błędy logiczne w tym bełkocie.

Naganiacz 22 informuje wszystkich że jest akcjonariuszem tej spółki, ale dodaje, ze w przyszłym roku może ona zbankrutować, może zostać obniżony nominał, i w związku z tym dalszy spadek. A to że spółka coś będzie robiła jest mało realistyczne i pozostaje w sferze marzeń. ( przypominam, pisze to akcjonariusz ) Po czym w innym wątku informuje, że w lutym nosi się z możliwością zwiększenia zaangażowania, czyli ZAKUPU waloru .
    No cóż, mam nadzieje że nie wymaga to zbytniej interpretacji i tłumaczenia zamiarów tego osobnika na tym forum. Żałosna jakość zachęcania do wyprzedaży.
    O poczynaniach pozostałych gwiazd tego forum w postaci baltazara, asa, arnolda, itp nie trzeba się zbytnio rozpisywać.
    Kilku wtopiło tu przed laty i traktuje to jako swoiście pojętą zemstę, reszta robi to dla pieniędzy. Tak czy siak za tymi niezliczonymi nickami kryje się tylko kilka osób.
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~geodeta [88.156.227.*]

Ta liczba jest tak samo niezliczona jak "aktywa" Mostka.
    Muszą płacić od wpisu, skoro utworzyłeś wątek aby dyskutować sam ze sobą.
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~inf [141.0.9.*]
    Ty geodeta.Człowieku ,czy ty wiesz z czy to sie je ? chyba nie masz pojecia wezmy np. wierzytelnosci tarantoga.To tarantoga wyemitował obligacje które objął msx i to tarantoga ma je wykupic od MSX,człowieku cos pokazujesz a sam nie wiesz z czym sie co je.Po za tym msx w razie potrzeby moze obligacje sprzedac na rynku wtórnym.Podajesz cos ale nie masz sam pojecia.Nie bierz sie za cos czego sam nie rozumiesz

https://www.bankier.pl/wiadomosc/MOSTALEXP-Zawarcie-umowy-sprzedazy-aktywow-o-znacznej-wartosci-przez-spolke-zalezna-3040964.html
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~inf [141.0.9.*]
    Tu masz np. o wierzytelnosciach Tarantogi.To tarantoga ma wykupic obligacje od MSX.A msx w razie potrzeby moze je sprzedac na rynku wtórnym.Nie podejmuj sie czegos jak sam nie masz pojęcia

https://www.bankier.pl/wiadomosc/MOSTALEXP-Podniesienie-kapitalu-podstawowego-oraz-nabycie-aktywow-o-znacznej-wartosci-3068840.html
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~geodeta-akrobata [88.156.227.*]

Mówię SPRAWDZAM - a ile są warte obligacje Tarantogi, czy są zabezpieczone i jeśli tak to na czym? Jaki jest kapitał zakładowy Tarantoga Capital societe anonyme spółki prawa luksemburskiego?

Na podstawie czego wyemitowała obligacje Tarantoga skoro to MSX "nabył" udziały MRH (Mineral Resource Holdings) a Tarantoga ma kilka procent MSX-a.

Boże widzisz te manipulacje zaklinaczy rzeczywistości?
    Ile sa warte to sie okaze a sadzac po aktywach jakie tarantoga posiadała w mongoli to obligacje Trantogi moga byc warte duzo .Pewnie Tarantoga ma tez inne atywa oprócz mrh które moga byc sporo warte
    A ty geodeta,akrobata czy inny linoskoczek nie rób z siebie durnia
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~geodeta-akrobata [88.156.227.*]

Padłem

"sadzac po aktywach jakie tarantoga posiadała w mongoli to obligacje Trantogi moga byc warte duzo"

Z tą drobną różnicą że Tarantoga już nie ma żadnych "aktywów" bo przecież tyle co przekazała MRH MSX-owi, to co nie śledzisz swojej spółeczki? Teraz "aktywa" ma MSX i czekamy na 12,50 zł. Nieprawdaż?

Na noc polecam film "Łowca jeleni". Dobranoc.
    A gdzie masz napisane ze tarantoga nie posiada innych aktywów,nie rób z siebie durnia
    Wracajac do wierzytelniosci które tu podajesz to nie rób z siebie durnia.Wezmy, np. Sanchoria,To Sanchoria wyemitowała obligacje które to Nie MSX ma wykupic tylko sanchoria ma to wykupic od MSX

"wierzytelność z tytułu obligacji wyemitowanych przez SANCHORIA INVESTMENT LIMITED w dniu 28 marca 2013 roku o wartości nominalnej 13.504.700,00 zł, obligacje są oprocentowane według stałej rocznej stopy procentowej równej 15,00%, łączne odsetki naliczone na dzień 30 czerwca 2014 roku wynoszą 2.582.716,32 zł"
  • Re: MSX - wzrosty już od 5 lat Autor: ~mongolgold [83.28.251.*]
    zeby ludziska uwierzyli ze na nastepne swieta kupia szynke za kase tarantogi

to od stycznia trzeba podciagnac msx ……i na to czekam
    a pozniej tylko oddac to z zyskiem ………i zostawic tarantoge z sucharami na
    swieta

tyle wam powiem a reszta mnie nie interesuje
  • kiedy UPADŁOŚĆ tego mongolskiego FUGAZI ? Autor: ~xxx [77.254.115.*]
    j.w
  • Re: kiedy UPADŁOŚĆ tego mongolskiego FUGAZI ? Autor: ~inf [141.0.8.*]
    Poczytajcie sobie tez o Sofnet Holdins(nie mylic zpolskim Sofnet) z którym Tarantoga jest powiązana a który tez jest obecny w Mongoli a o którym jest cicho.Sofnet Holdings wspólpracuje z MCS GROUP,najwiekszym mongolskim koncernem.Moze sie okazac ze tarantoga ma duzo wiecej
  • kiedy UPADŁOŚĆ tego mongolskiego FUGAZI ? Autor: ~xxx [77.254.115.*]
    jakieś inne bajki na dobranoc o BALONIE ?
  • Re: kiedy UPADŁOŚĆ tego mongolskiego FUGAZI ? Autor: ~inf [141.0.8.*]
    Musisz tez ostrzec Jędrzejewskiego i Solorza bo pewnie nie wiedzą co czynią,Elektrim to energetyka.W mongoli wegla dostatek,kraj ten bedzie sie rozwijał i prad bedzie potrzebny,Oczywiscie jest tez miedz i inne.Moze jakas elaktrownia w Mongoli,Jędrzejewski to Górnictwo.To na razie tyle
  • Re: kiedy UPADŁOŚĆ tego mongolskiego FUGAZI ? Autor: ~inf [82.145.208.*]
    A...masz jeszcze

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Czy-Mongolia-bedzie-rzadzic-swiatem-2742277.html

Miłych snów,hehe
  • Re: kiedy UPADŁOŚĆ tego mongolskiego FUGAZI ? Autor: ~inf [82.145.208.*]
    Artykuł był z stycznia 2013r. a o koncesje coraz trudniej,a msx ma juz aktywa
[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.