• Po sesji Autor: pasza1 [89.67.245.*]
    Dzisiejsza sesja może sugerować, że ostatnie wzrosty były czystą spekulacją. Ale pewności oczywiście nie ma. Fundamentalnie nic się nie zmieniło. Terminy podane w ostatnim komunikacie nie zostały przekroczone.
    Apropos komunikatu. Nie zauważyłem, żeby ktoś zwrócił uwagę na następujący fragment\: "... zrestrukturyzowanie syndykatu, co ....... spowodowało konsekwencje finansowe". Uważam, że wspomniane konsekwencje finansowe to dość ważna kwestia. Może to być podrożenie kredytu, obniżenie jego wartości lub coś zupełnie innego. Mamy więc kolejną zagadkę.
  • Re: Po sesji Autor: dark7 [89.70.179.*]
    Dnia 2014-12-19 o godz. 19:59 pasza1 napisał(a):
    > Dzisiejsza sesja może sugerować, że ostatnie wzrosty były czystą
    > spekulacją. Ale pewności oczywiście nie ma. Fundamentalnie nic się nie
    > zmieniło. Terminy podane w ostatnim komunikacie nie zostały przekroczone.
    >
    > Apropos komunikatu. Nie zauważyłem, żeby ktoś zwrócił uwagę na
    > następujący fragment\: "... zrestrukturyzowanie syndykatu, co
    > ....... spowodowało konsekwencje finansowe". Uważam, że
    > wspomniane konsekwencje finansowe to dość ważna kwestia. Może to być
    > podrożenie kredytu, obniżenie jego wartości lub coś zupełnie innego.
    > Mamy więc kolejną zagadkę.

Albo obniżenie marży/oprocentowania skoro "niepewnych" wywalili z syndykatu. Tylko teraz nie wiemy jak procentowo wyglądali ci niepewni - generalnie mało co wiemy więc nie ma się co dziwić że kurs znów wraca do bazy i tak chroni nas jeszcze to że mamy grudzień i dalej jesteśmy w "terminach".
    W sumie fajna spółka dla bardzo cierpliwych kolarzy dla których czas to pojęcie względne.
  • Re: Po sesji Autor: 4-5-procent [82.139.164.*]
    Gracie w próżni sami ze sobą od kilkunastu miesięcy. Zwykłe przewalanie kapitału na ryzyk fizyk, jedni tracą, drudzy łapią zysk. Ma się to ni jak do położenia rynkowego spółki, która sytuacją podpowiada, by trzymać się od niej z daleka.

Pewnego dnia grzmotnie to wszystko o beton i wyjście z ciężko uskładanych akcji "po taniości" stanie się niemożliwe. I wtedy nastanie prawdziwy "powrót do bazy", bazy zwanej ZEREM.
  • Re: Po sesji Autor: dark7 [46.171.129.*]
    Wielce sobie cenię twoją bezinteresowną troskę o nasze pieniądze - rzadko spotyka się tak dobrych ludzi w realu a co dopiero na forach w internecie.
    Zauważ tylko mój drogi że akcjonariusze którzy jak wiesz spędzili na tej spółce szmat czasu o ile mieli trochę oleju w głowie już dawno swoje akcje mają "darmo".
    Powrót do bazy to raczej 18gr nie jak piszesz 0gr bo takiej ceny nigdy tu nie będzie :).
    Nawet jakby tego kredytu miało nigdy nie być - założenie fatalne dla akcjonariuszy- to spółka nie zbankrutuje bo nie ma zadłużenia i zbyt dużych kosztów też nie generuje.
    Zawsze mamy alternatywę i na kupionej łączce prezes może zrobić pole namiotowe bądź zaprosić akcjonariuszy i nie tylko na jakiegoś grilla jak się miejsce spodoba to będziemy wpadać częściej zostawiając tam swoje ciężko zapracowane pieniądze.
  • Re: Po sesji Autor: pasza1 [91.194.139.*]
    Patrząc na spokojnie wygląda na to, że kółko pod info zrobili ci, co nie wierzą w kredyt. Woleli wyjść w piątek i teraz czekają na rozwój wypadków. Tylko kto zapoczątkował wzrosty? Czy mBank czy spekulanci? Kto kupował? mBank czy ulica? Tego nie wiadomo. Czy popytu brak, czy siedzi ukryty?
    Jak to pisałem coś się zaczęło dziać.
  • Re: Po sesji Autor: dark7 [89.70.179.*]
    Dnia 2014-12-22 o godz. 09:31 pasza1 napisał(a):
    > Patrząc na spokojnie wygląda na to, że kółko pod info zrobili ci, co
    > nie wierzą w kredyt. Woleli wyjść w piątek i teraz czekają na rozwój
    > wypadków. Tylko kto zapoczątkował wzrosty? Czy mBank czy spekulanci? Kto
    > kupował? mBank czy ulica? Tego nie wiadomo. Czy popytu brak, czy siedzi
    > ukryty?
    > Jak to pisałem coś się zaczęło dziać.

Pasza dlaczego piszesz czy spekulanci czy mBank może to spekulanci z mBanku :)
  • c.d. Autor: pasza1 [89.67.245.*]
    Malkontenci górą i niestety mają powody do zadowolenia. Insajderzy, pomimo, wydawać by się mogło, dobrych informacji nie kupowali. Terminy, podane w ostatnim komunikacie, po raz kolejny przekroczone 9chociaż nie były to terminy spółki tylko amerykanów).
    0,26 dość silne wsparcie. Moim zdaniem jeszcze dwie, góra trzy sesje i nastąpi przesilenie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.70.179.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: c.d. Autor: 4-5-procent [82.139.164.*]
    " NIE PÓŹNIEJ NIŻ " - widać zatem, ile z tego rozumieją w Polsce i za oceanem, czyli PROFESJONALIŚCI przygotowują linię kredytową dla fanów Dependa.

Kluba "wierząc" w syndykat oddał kwity co do JEDNEGO, tak na wszelki wypadek :)) Nawet gdy pisał przelewie środków na rachunek w terminie 2 miesięcy, nie raczył kupić ani sztuki papierka.

No to dalej czekajcie na kredyt 200 mln $ który będzie udzielony wydmuszce z Polszy :)))
  • Re: c.d. Autor: dark7 [89.70.179.*]
    Ale cię to boli chłopie, nie martw się o nas naprawdę zbytek laski ;) Jakbyś miał więcej oleju w głowie to zamiast tak płakać przez 3 lata zarobiłbyś już tu trochę kasy i spojrzał łaskawym okiem na cały ten cyrk :) Tu od jakiegoś już czasu nie jest ważne czy złapią tego króliczka ale żeby go gonili :) Jak złapią i akurat będziesz miał akcje to tylko dodatkowy bonus więc lepiej nigdy ich do końca nie wywalać bo może któryś z terminów dotrzymają i co wtedy ?
  • Re: c.d. Autor: nwa [94.254.192.*]
    Cześć Dark,
    Widzę ze Ty nadal na perełce :)

Nie bede sie rozpisywał bo znasz moje zdanie o prezesie i spolce po tym jak poznałem pewne fakty, ale czy nie myślałeś zeby przez pewne instytucje sprawdzić aktualnie posiadane akcje głównego akcjonariusza?
    Mozna to sprawdzić a jeśli dbasz o swoją kasę to myśle ze warto sie upewnić bo te ilości akcji jakies przez ostatnie miesiące sie przewalały bez żadnego komunikatu powinny Ci dać do myślenia.
    Poznałem ludzi, ktorzy" bawią sie "na NC za pare mln pln i wiem ze oni nic sonie nie robią z komunikatów nie mówiąc o przestrzeganiu wymagań rynku NC ktory jest po prostu śmieszny i nie chroni akcjonariuszy przed oszustami.
    Pozdrówka
  • Re: c.d. Autor: doctore78 [5.174.16.*]
    NWA to ma krótkie nogi... przychodzi moment że mówią sprawdzam i np. 5 mln kary :) pewnie znasz przypadek PSW:)

pozdrawiam
    Analityk78
[x]
DEPEND -4,00% 0,25 2015-03-02 16:49:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.