Osobiście obstawiam iż kurs musi polecieć oczyścić się po czym scalić i wejść na nowe konkretne finansowe poziomy bez drobnych którzy się tu wykończą, wtedy spółka będzie miał 1-2mln akcji i kurs rzeczywiście ruszy po byle pierdnięciu ale to dopiero przyszły rok a teraz rzezi ciąg dalszy...
Zapomniałeś chyba kolego, że przed nami jest emisja akcji na pokrycie zobowiązań związanych z nabyciem koncesji. Co przy dzisiejszej cenie akcji i przy kosmicznej wycenie koncesji zrujnuje kurs na lata. Wciąż brak jest odpowiedzi na podstawowe pytanie ile rzeczywiście warte są te koncesje? Jako żyję już na tym świecie kilka dekad nigdy nie słyszałem, żeby same koncesje kosztowały ponad pół miliarda złotych. Nie jest mi znany również przypadek, aby osoba w randze członka zarządu, nie prezesa, podejmowała decyzję o zaciągnięciu tak wysokich zobowiązań przy stanie środków pieniężnych w kwocie 1 tysiąca złotych o czym spółka informowała w sprawozdaniach finansowych. Jak ty to sobie wyobrażasz łopatkami i kilofami mają ten urobek kopać? Nie zapominaj też co napisał biegły w komentarzu do sprawozdania za drugi kwartał. Czytajcie też sprawozdania ze zrozumieniem, nikt bowiem z was nie zwrócił nawet uwagi na to, że w raporcie z pan Pańczyk miał przed scaleniem 384000 akcji (co daje 15360), a w sprawozdaniu za 3q ma już tylko 11360. Ja nie zarejestrowałem wcześniej infornacji o sprzedaży akcji przez osobę zobowiazaną. Jak widać panowie namącili już tak, że sami mają problem ze zdefiniowaniem faktycznego stanu rzeczy, stąd tyle błędów w raporcie.
Kurs nie jest wyznacznikiem minimalnej ceny emisyjnej akcji, ale jak widać niektórzy nadal nie mają kontaktu z rzeczywistością. DSS zakupił swoje udziały w spółce EKTU posiadającej koncesję poszukiwawczą na obszarze 2732 ha za 4 mln $. Dalsze 2 mln kosztowało wydanie licencji wydobywczej - łącznie 6 mln $. MSX posiada: - prawo do poszukiwań na obszarze 1419000 ha - działki z koncesją poszukiwawczą 53330 ha łącznie w tym 2930 ha z licencją wydobywczą.
Decyzje o emisji podejmuje Walne Zgromadzenie nie prezes, pomyłka 11360 zamiast 15360 (1 cyfra). Itp, itd ...
Te 500 milionów nie jest za samą koncesję, tylko w to wchodzi spółka MRH, która tę koncesję posiada i prawdopodobnie posiada więcej aktywów niż samą koncesję, stąd ta cena. Wysokie zobowiązania spółki wynikają z niedawnej umowy, którą ktoś zgodził się podpisać, a to znaczy, że spółka prawdopodobnie ma już źródło finansowania, z tym że czeka z jego ujawnieniem. Emisja była tu oczywista od początku, pytanie za ile i dla kogo.
dziwne podejscie...czy ta spolka ma statucie: dymanie drobnych i puszczenie z torbami?? moim zdaniem kazda firma powinna byc nastawiona na rozwoj i zarabianie inaczej jest co najwyzej pralnia pieniedzy....to tak jak bym powiedzial-nie bedziemy teraz karmic pewnej grupy ludzi, ci co padna teraz to trudno, ale ci co przezyja beda mieli kiedys lepiej...
a co masz do mongola ????? zaznaczam ze przedstawiam swoje prywatne poglady i nie sa one rekomendacja msx choc trudno sie nie zgodzic ze kto poprawnie odczytal moje mysli jest dzis bogatszy o jeden zlotych na kazdej akcji
objęcie hossy, przecież to była standardowa podbitka zorganizowanych kombinatorów, a wy dalej w chmurach, tak tu jest od 4zł tylko wierzących w tę destrukcyjną sektę coraz mniej