przecież w międzyczasie była podbitka do 21/22 groszy, jeśli jest madry, a nie mam powodow sadzic inaczej, już dawno skasował 2-3 grosze zysku i pewnie teraz czeka na 14 groszy żeby znowu zrobić koleczko
tutaj nawet grubasy boja się robic podbitki większe niż 2-3 grosze bo na każdym groszu wisi mnóstwo powieszonych na haku - tak od 60 groszy i by ich zasypali..
Za niewielkie pieniadze od zeszlego tygodnia udalo mi sie dokupic prawie 100 tys. akcji. Wiecej juz nie moge , bo jestem w tej chwili pod progiem. Jesli wreszcie wypali, a wynika z raportu,ze wciaz czekaja na ostateczna decyzje to zostane rentierem. Ryzyko jest oczywiscie ale gra warta swieczki. Do 67 zycia nie zamierzam na zjodziejski bantustan pracowac.
Cześć wawiak! Dawno cie nie było. Ja tez trochę dokupilem ale sytuacje mam analogiczna do twojej. Moze masz racje, ze najwierniejsi rentierami zostaną? W tej chwili jakby miec jeszcze pare złotych to tego Depka można by przejąć bez mała a wtedy scenariuszy jest wiele, bo dyktujesz warunki. Jestem mimo wszystko dobrej myśli co do finału sprawy. Nie ciagneliby dalej tego gdyby szans nie było , bo w jakim celu? A co u znachora? Zamilkł na wieki czy jak?
Czesc celtic! Stara wiara wciaz z akcjami widze. Nie slecze tu calymi dniami, teraz totalna stagnacja poza tym, wielu juz ma czekania po dziurki w nosie i wywala na duzej stracie. Wtedy jak zawsze wlasnie warto wejsc ale kazdy decyduje za siebie. Przejecie spolki przez kilku akcjonariuszy? Hmm...interesujace ale mysle,ze Boleslaw sie zabezpieczyl slupami. Tez jestem dobrej mysli, dlatego dokupilem. A u znachora ok, wciaz ma sporo akcji ale sledzi to z daleka, nawet bardzo daleka. Czlowiek z Rio teraz jest...zakochany po uszy. Pozdrawiam
Witam Miś-tak jak wcześniej deklarowałem,zbieram kilkoma wystawionymi zleceniami akcje po 18 groszyy-odbudowałem poprzedni pakiet i w tej chwili buduję już nowy pakiet.Jakie się w tej chwili nasuwają uwagi-sytuacja na walorze jest w tej chwili w punkcie rozstrzygającym.Trwa nacisk z prawej strony-poprzez dokładanie zleceń sprzedaży akcji ,by już generalnie podobijać tych,którzy jeszcze byli niezdecydowani ,by wychodzić z waloru ze stratą i ewentualnie odkupić na niższym już poziomie lub zakończyć tą przygodę z Dependem i zacząć pisać negatywne uwagi na Forum.I właśnie teraz ważnym jest obserwować -jaka opcja zwycięży-negatywna-spadek do okolic 15 -13groszy-obojętna- , odreagowanie nastrojów na 18-17 groszy,czy -optymistyczna-wzrost kursu na ponad 20- 30 groszy,którego należy spodziewać się w listopadzie..Raport za 3 kwartał ,to kolena kalka ,brak komunikatów ze Spółki,brak wpływu Spółki na jakikolwiek etap procedowania,brak zaangażowania członków Zarzadu Spółki w nabywanie akcji swojej Spółki-to są istotne argumenty dla strony pesymistycznej jDla strony pozytywnej,-optymistów-jest możliwość uśredniania ceny pakietu w dół i to znacznie obniżającego,zbliżania się do sfinalizowania procedur uwzględniając przyznanie już kredytu a czekając na harmonogram wypłaty środków finansowych na zakupy nieruchomościstały akcjonariat,możliwość uczetniczenia-z dużym ryzykiem finansowym-w ostatnim etapie projektu.[duży zysk-- duża strata ].Dla strony obojętnej-zakup stosunkowo tanich akcji za 18-19 groszy,potem kolarstwo i kółeczka,niskie ryzyko straty finansowej,[]Jednak sam fakt,że Spółka NADAL ANGAŻUJE SIĘ FINANSOWO W TEN PROJEKT oceniać należy pozytywnie. Wcześniej pisałem o 3 -letnim okresie procedowania -czas ten jeszcze nie minął-stąd próby zebrania akcji na jak najniższym poziomie-chętnych z prawej i lewej strony nie brakuje.Jakie jest moje zdanie-po kazdym przesileniu nadchodzi czas żniw !!!!!Dlatego max. dokonuję zakupów akcji.Pozdrawiam-Martin EWP.
Witam ponownie na Forum moich przedmówców-stara gwardia nie składa broni,cały czas trzyma lub powiększa swoje pakiety akcji.,Z niecierpliwością czekamy na rozstrzygnięcie,-w którą stronę powędruje kurs akcji,Przesłanek na zmianę kursu akcji jest wiele-przedstawiłem w swoim poście.powyżej..TU WSZYSTKO ROZSTRZYGNIE SIĘ NIE W OBSZARZE KAPITAŁOWYM , ALE W SFERZE PSYCHOLOGICZNEJ AKCJONARIUSZY..
Depend wlasnie dlatego nie rosnie , bo wielu na to liczy. Jest na NC duzo spolek, ktore odbily sie od dna natomiast tutaj wszystko zdechlo. Popyt coraz nizej sie ustawia i generalnie jest slaby, podaz coraz wieksza. Wiem,ze to wymarzone info moze wszystko i raptownie zmienic ale wciaz jego nie ma. Komunikatow ze strony spolki jak na lekarstwo, poza ujetym w raporcie stwierdzeniem ,ze czekaja. Dawno sie nie spotkalem z tak dziwna spolka.
Witaj Kubuś-masz rację , dziwna ta Spółka-całe istnienie oparte o pozyskanie środków finansowych na nowy profil działalności.Dlatego od pierwszego dnia czerwca wychodziłem z waloru i na kilka miesięcy dałem sobie spokój.Jednak znowu coś pociągnęło mnie do nabywania akcji,ale nie za wszelką cenę ,tylko na poziomie 18 groszy i poniżej.To coś -to intuicja,że zbliża się czas rozstrzygnięcia-czy pozytywnego-czas pokaże.Pozdrawiam-Martin EWP.
Czytalem wawiaka i celtica i widze,ze grubasy tez tu siedza skoro tyle akcji maja. Jak kurs wystrzeli, to moze byc rzeczywiscie miodzio. Ale wielu wywala na dyzych stratach, bo przestalo wierzyc w ten kredyt. Nawet szydercy przestali pisac od rana do wieczora i chyba pozegnali sie wreszciem z papierem.
Kubuś-wydaje mi się,że szydercy teraz czekają na stosowny moment wejścia w akcje.Sami chyba nie przypuszczali,że kurs mógł tak nisko się zdołować.i są dzisiaj jego zakładnikami.Nam natomiast pozostało wyczekiwanie i doładowywanie akcji może jeszcze z niższego poziomu-chociaż w przyszłym tygodniu chciałbym widzieć już ruchy powrotne w okolice 20 groszy..No,ale to jest tylko wariant życzeniowy.
Witam-sytuacja na walorze jest bardzo krytyczna.Jeżeli wejdzie w te notowania spekuła wietrząc bardzo niski poziom wytrzymałości tych ,co jeszcze trzymają akcje z niską stratą-może dojść do znacznego spadku kursu akcji . To jest jedna z możliwości-jedna strona medalu.Druga możliwość - to uznanie ,że doszliśmy już do dna,DOŁEK NOTOWAŃ ZOSTAŁ OSIĄGNIĘTY NA POZIOMIE 17-18 GROSZY i czas teraz na solidne odbicie ,bo przed nami końcówka roku 2014 i pewność na publikacje komunikatów ze Spółki.Cały czas -przynajmniem na zakończenie tego tygodnia-brak określonych preferencji na określenie kierunku ruchu ceny waloru.Pozdrawiam-Martin EWP.
W amerykańskich bankach menadżerowie robią bilans na koniec każdego roku. Nikt tam nie wyskoczy z grubej kasy, bo bilans spadnie i punktów nie będzie :))
Witaj 4,5 -masz rację-trudno przypuszczać ,aby Depend otrzymał kase w tym roku.-słusznie zwróciłes na to uwagę.Ale może do końca tego roku przedłożyć harmonogram wypłaty środków finansowych na rok 2015 ,określając wysokość transz finansowych na zakup określonych nieruchomości.
Nowe zabezpieczenia instrumentów finansowych są w gestii Bo A--TAKIE SĄ USTALENIA PROCEDURALNE.Słusznie jednak zauwazyłes,że brak jest jedno znacznego komunikatu ze Spółki o ich zrealizowaniu.Ale ostatni komunikat ze Spółki sugeruje ,ze te formalne czynności zostały wykonane i jest oczekiwanie na harmonogram wypłaty środków finansowych.
Uwazam ,że dla przejrzystości i wiarygodnosci Spółka winna w komunikacie -Raport za m-c listopad 2014 -przedstawić faktyczny stan procedowania i jednoznacznie potwierdzic lub zaprzeczyc czy-kredyt został przyznany-czy są nowe instrumenty zabezpiczające,-czy trwa procedura ustalania harmonogramu wypłaty środków finansowych,-czy jest sporządzona aktualna list nieruchomości, itp inne niejasności czy nie dopowiedzenia. .Powielanie raportów m-cznych tymi samymi treściami to niebezpieczna praktyka mogąca spowodować ingerencję Zarządu Giełdy do przedożenia ponownychł wyjaśnien dot, powyższego kredytu.
Powinieneś dawno się kapnąć, że gdy nie ma się nic do powiedzenia w sprawie, informuje się rynek metodą, jaką robi to Depend. Z tego wniosku blisko do kolejnego: nie ma sprawy :)
4,5-szanuję Twoje zdanie-ale i moja sugestia jest właściwa Zarząd jak Rada Nadzorcza Spółki na pewno obserwują kurs akcji swojej Spółki i w jej interesie jest przedłożenie faktycznego stanu procedowania,tym bardziej że jest wiele dwuznaczności w interpretacji komunikatów.Takie kompleksowe wyjaśnienie ucięło by wszelkie spekulacje