• Certus - co dalej? Autor: ~marek [46.113.61.*]
    Witam

Chciałbym sie podzielic moimi obserwacjami i wnioskami na temat Certusa i tego co sie tu dzieje. Sam mam troche akcji po 7 zl wiec i mi zalezy na zarobku, ale nie jestem naganiaczem, a teraz do rzeczy.

Duzo osob pisze tutaj o spekule itd. Nie jestem moze wieloletnim graczem gieldowym ze sporym doswiafczeniem, ale troche zagrywek spekuly juz widzialem i zazwyczaj wygladalo to calkiem inaczej.

Po pierwsze, windowanie kursu trwalo 1-2, gora 3 dni. I lacznie na kilkadziesiat do 100% wartosci akcji, ale nigdy nie widzialem by trwalo to 2 tyg, lacznie o 1000% i to przy takim obrocie.

Po drugie w czasie spekulacji, zanizalo sie kurs co jakis czas o 3-5% by wystraszyc ludzi,pojawialy sie oferty sprzedazy od wystraszonych, co uaktywnialo ukryte zlecenia kupna - batony. Tutaj nie bylo ukrytych zlecen kupna, ktos bral akcje po kazdej cenie, jak lecialo. Stad tez taki spadek pod koniec w pt, bo nie bylo ukrytych zlecen kupna ktore by go zatrzymaly.

Jezeli spekula wywala akcje to czemu wywalila tylko ok 1700 akcji? A nie wszystko? Tutaj obroty byly po kilkadziesiat tys przy cenach powyzej 15 zl. Spekula miala tylko 1700 akcji? Watpie.

Wydaje mi sie, ze ktos w pt wywalil swoje akcje, realizujac zapewne spory zysk po to, by zdazyc wejsc od poniedzialku na CDE czy inne firmy ktore zaczynaja rajd w gore.

Wracajac do kupowania akcji. Ktos bral jak leci akcje, po kazdej cenie. Dlaczego? Wydaje mi sie, ze jest to ktos kto ma wiecej informacji niz my na temat przyszlosci Certusa i dla niego akcje po 10-15-20 zl sa dalej atrakcyjne, bo pozniej beda warte znacznir wiecej. A kiedy? Byc moze niedlugo, dlatego nie ma czasu "bawic" sie w ukryte zlecenia, zanizanie kursu, straszenie i odkupywanie. Bierze jak leci by miec w krotkim czasie jak najwiecej akcji. Jezeli zaczal skupywanie od 2 zl to i tak ma niezla srednia cene.

Do tej pory przewidywania Malego zgadzaly sie w 99%. Pisal on rowniez o celu 50 zl. I ja w to wierze, ale nawet 30 zl bedzie zadawalajace. To chyba tyle, jak sobie cos przypomne to dopisze.

Zycze wszystkim duzych zyskow i wytrwalosci! :)

Pozdrawiam
    Marek
  • Re: Certus - co dalej? Autor: ~irek [178.56.128.*]
    jak milo poczytac mądre slowa

pozdrawiam i życze sukcesow
  • Re: Certus - co dalej? Autor: ~dobrzeradze [79.185.46.*]
    najblizszy przystanek spdkach to 13.50
  • Re: Certus - co dalej? Autor: ~walerian [178.235.195.*]
    mysle podobnie,gdyz po pierwsze ci co kupowali w czwartek,piatek przy cenie juz od 15 w gore nie robili tego po to ,aby za pare dni w poplochu sprzedawac.Malo tego ktos uwalil kurs tuz przed zamknieciem.Dlaczego nie o 14stej gdy podchodzil pod 24zl,albo spokojnie nie sprzedal po cenie powoli upychajac to co mial,aby samemu nie stracic z ceny kursu.Kolejna rzecz kurs szybko lekko sie podniósl,ale nie bylo juz czasu na obserwowanie co bedzie dalej.Mysle,ze to nie koniec zabawy,a kto kupowal przy poziomach 5zl jak ja to mysle,ze juz sprzedal ,wiec ten kto kupowal powyzej 15scie bedzie czekal.No zobaczymy jutro i w najblizszych dniach,ale nie chcialbym sam jutro sprzedac lecac (ewetualnie ) za tlumem :) widzac za pare dni,ze z 15stu zrobi sie 50zl heh.pozdro dla wytrwalych i raz kozie smierc.
    ps. jedna z cech gry na gieldzie bardziej wprawionych jest nie zbieranie okruszków,ale znacznego kawalka tortu
[x]
EMTASIA -17,65% 33,90 2022-07-25 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.