• Jak to widzicie jutro?? Autor: ~Piotr [217.113.133.*]
    Znowu do góry, czy korekta?? Rafał, jak myślisz??
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~kruk [31.61.138.*]
    piszesz o korekcie bo chcesz tanio kupić ale niestety
    kierunek jest północny 50-100 złociszczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~lol [88.156.226.*]
    14.11.2014 godz 09:14 - 46%, czwarte górne widły
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~Rafał [83.6.3.*]
    Dnia 2014-11-13 o godz. 16:21 ~Piotr napisał(a):
    > Znowu do góry, czy korekta?? Rafał, jak myślisz??

Nie wiem. Dziś to już na prawdę, na teraz 70% takiego czegoś jeszcze nie widziałem. Nie chcę pisać, że korekta bo znowu będzie że naganiam na spadki. Tylko się boję, że za ostro idzie do góry i potem będzie masakra. Ostrzegam, że tu trzeba cały czas trzymać rękę na enterze. Korekta by się przydała ale jeśli gruby zbiera tak jak to było parę miesięcy temu, to może być i tak, że jakiś oddech będzie dużo wyżej, kto to może wiedzieć. Ja dziś sprzedałem (znowu za wcześnie) jutro pewnie kupię ale nie będę trzymał tych akcji bo mi organizm nie toleruje takiego ryzyka, może muszę poćwiczyć cholera wie
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~mały [83.145.186.*]
    dlatego kupuję się w dołku i trzyma akcje;-) inaczej są rozterki co zrobić a pisałem o targetach
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~walerian [178.235.195.*]
    ja juz wczoraj tuz przed koncem sesji zredukowalem 1/4 calosci ,a papieros za papierosem szedl :) mysle,ze wielu jak i mnie troche zaczely puszczac zwieracze heh. i chociaz czesc zysku kazdy chcialby jednak juz miec pewne.Dzis jednak jestem juz duzo spokojniejszy o kolejne sesje ..raz kozie smierc :) a Panom : Maly i Rafal ze swojej strony dziekuje za bardzo madra i rzeczowo odpowiedz w tamtym tygodniu na moje pytanie,bo dzieki wam wytrzymalem .Pozdro
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~kamiloss [85.222.14.*]
    I ja przyłączam się do podziękowań dla chłopaków :) Odwalili świetną robotę i widać, że mają pojęcie o tym co piszą a nie jak 99% tu obecnych : północ, dzida, 200zł, nowe lpp i inne... Zachowanie typowe dla osób nie panujących nad swoimi emocjami, oraz tych którzy przy zakładaniu konta w banku zostali nakręceni przez bank na założenie konta maklerskiego i zaczynają przygodę z giełdą inwestując tylko w to co rośnie, bez żadnej wiedzy fundamentalnej :)
    dzięki chłopaki za szczere słowo uznania i życzę udanych inwestycji i spekulacji (bo ta jest zawsze obecna na giełdzie i ona najbardziej rozgrzewa serca i umysły graczy giełdowych na całym świecie)
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~Inwestor [176.97.81.*]
    Jutro spokojnie przebijamy 20 zł
    To dopiero będzie rosło.
    Daleka droga nas czeka
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~Kamiloss [85.222.14.*]
    Jezeli dojdziemy np. Do tych 50zl , pojawia sie u mnie pytanie ( jak i zapewne u was ) kiedy sprzedac czy ryzykować bardziej i czekać na poziomy zbliżone do tych historycznych :)
    Pozdro Mały i Rafał !! :)
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~wiwki [78.131.193.*]
    ciekawe ilu baranów wciągneicie w tego bankruta ...................
    tez jestem ciekaw ilu takich jak Ty beczy z braku
    widzę że trudno Ci uwierzyc że akcje mogą rosnąć tak dynamicznie;-) widocznie nie znasz wszelkich okolicznoći dlaczego to rosło wcześniej na 300zł oraz dlaczego spadło na 2. Prawda jest taka że rynek wszytko wie lepiej i sa jakieś ku temu powody
    Certus ma 25% udziałów w funduszu a ten fundusz ma 25% udziałów w firmie co robią drukarki 3d

http://zmorph3d.com/index.php/pl

W obszarze inwestycyjnym dokonano zwiększenia zaangażowania kapitałowego w Sarigato sp. z o.o. oraz sfinalizowano inwestycję w producenta drukarek 3D – Zmorph sp. z o.o.
    CDE też ruszy, ale muszą zebrać tak jak na Certusie nie tak dawno
  • Jak to widzicie jutro?? Autor: ~Inwestor [176.97.81.*]
    Certus ma 25% udziałów w funduszu a ten fundusz ma 25% udziałów w firmie co robią drukarki 3d

http://zmorph3d.com/index.php/pl

W obszarze inwestycyjnym dokonano zwiększenia zaangażowania kapitałowego w Sarigato sp. z o.o. oraz sfinalizowano inwestycję w producenta drukarek 3D – Zmorph sp. z o.o.
    CDE też ruszy, ale muszą zebrać tak jak na Certusie nie tak dawno
    Dlatego rośnie
    Potencjał jest ogromny i mało akcji
    bardzo słuszne spostrzeżenie fundamenty gdzieś w tle pojawiają się. Drukowanie 3D to przyszłośc ten rynek dopiero się buduje..to coś jak tablety swego czasu, każdy będzie chciał to miec u siebie w domu podobnie jak zwykłą drukarkę
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~Georg [83.30.80.*]
    Ja natomiast uważam, że jutro będzie bardzo bujało. Lepiej dla nas jak i dla kursu, gdyby dzisiaj ustaliła się cena zamknięcia. Z dotychczasowych obserwacji wiem, że kolejny dzień otwiera się z luką, co nie jest najszczęśliwsze, ponadto rsi jest na maxach i mamy koniec tygodnia.Myślę, ale to tylko moje zdanie, że jutro nastąpi korekta, pytanie tylko jaką przybierze formę.Optuję za tzw "korektą w locie", Pozostało nie całe 11 godz, zobaczymy jak to się rozegra. Życzę wszystkim dobrej nocy, o ile będzie się dało usnąć ;)
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~Rafał [79.191.185.*]
    Kurczę napiszę Wam, że jest mi strasznie miło za to co napisaliście. Giełdą pasjonuję się od lat z mniejszą lub większą częstotliwością. Certus przykuł moją uwagę ta spółka ma świetne parametry obserwowałem wiele spółek w różnych konfiguracjach i to co jest tutaj uważam, że to jest optimum. Jeśli cena emisji była ponad 5 zł, to jak nazwać cenę akcji która wynosi 2 zł! Gdyby to był bankrut, to pewnie wtedy można by było mówić, że to jest cena właściwa, ale w żadnym innym przypadku. Mały, Twoje przemyślenia nt at okazały się niezwykle precyzyjne, ja miałem dokładnie takie same wnioski, ale one nie wynikały z at, tylko z obserwacji bardziej fundamentalnych. To była mega okazja, obrót 100-200 tys akcji w obrocie ok 300 tys.. Cieszę się że wtedy uśredniłem, ale teraz niestety nie wytrzymałem i jestem teraz na tej spółce tylko dt. Mały ma na pewno rację trzeba trzymać, ale ja nie mogę spokojnie trzymać tych akcji ze względu na to, że sporo zarobiłem a wcześniej miałem długo dużą stratę i to, że odrobiłem i wyszedłem mocno na plus dało mi taką satysfakcję, że teraz potrzebuję odpocząć, gdybym teraz z powrotem stracił to nie wiem, bym był tak [....] że szkoda słów stąd moje podejście. Mnie kręci giełda nie tylko zarobek. Cieszę się że zarabiacie i proszę, żebyście uważali, bo zwała będzie jak 150 i wtedy trzeba się właściwie odnaleźć na czas. No nic, jest mim STRASZNIE miło i na prawdę włożyłem dużo serca i uwagi w to co tutaj pisałem i piszę. Mam nadzieję, że zgarniecie jeszcze 4 razy więcej kasy a i mi coś przypadnie w ramach dt :) :) No, chyba że wejdę z powrotem w tą spółkę. Mały to co napisałeś to jest na pewno racja, tylko ja muszę ogarnąć spinę i może wtedy. Życie toczy się dalej :) jutro nowy dzień, nowa sesja i.... JEDZIEMY NA PÓŁNOC!!!!!!!! Radzę słuchać rad Małego, bo koleś jak do tej pory wszystko przewidział i to bardzo precyzyjnie, byłem i jestem w szoku. Kiedyś trochę nie dowierzałem at a teraz widzę, że to niezwykle pomocna rzecz ;) Apollo, miałeś rację 13 okazał się bardzo pechowy. Dla kogo? Dla wszystkich tych którzy NIE kupili CERTUSA!!!!!!!!!!!!!
    Święte słowa :) Jeszcze raz SZACUN! :)
    Rafi, może jakiś kontakt poza forum ?
  • Gratulacje Autor: ~pryszczatyguziec [79.175.197.*]
    Gratuluję takiego wzrostu... Sprawdziłem dziś cenę to mną aż tąpnęło z żalu że nie kupiłem tak jak planowałem po 3,60-3,80... Ale cóż, lepiej nie zarobić niż stracić, chociaż chyba bardziej boli takie gapiostwo:)

Jeszcze raz gratuluję i pozazdraszczam ;)
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~Rafał [31.61.131.*]
    Dnia 2014-11-13 o godz. 22:31 ~kamiloss napisał(a):
    > Święte słowa :) Jeszcze raz SZACUN! :)
    > Rafi, może jakiś kontakt poza forum ?

Bardzo chętnie, poczekaj, założę sobie jakieś konto anonimowe, wolałbym pozostać anonimowo a Ty możesz napisać jakiś mail albo coś takiego? Mały, może ewentualnie też jakiś kontakt poza forum?
    w pelni rozumiem :)
    kamiloss@wp.pl
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~aaa [83.31.232.*]
    mógłbym się dołączyć do Was również z kontaktem? :)
    z chęcią bym poczytał, co kto myśli i jakie ma spostrzeżenia :)
    oczywiscie :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.31.232.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~maly [83.145.186.*]
    Widzę że się miło na wątku zrobiło. Greg rsi to nie wszystko walor może miec wysokie odczyty i dalej iść w górę , trzeba patrzeć także na inne wskazniki,formacje, świece-:)
    Jeśli gruby założył pogoń na szczyty, to żadne odczyty mu w tym nie przeszkodzą ;) Mały, czy Ty ewentualnie byłbyś skłonny wymienić się mailem np?
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~aaa [83.31.232.*]
    nie wiem czemu moderator usunął mój wpis, a dziwne ; >
    jakby co: grz3huu@gmail.com

Jak najbardziej, jaki jest Twój mail?
    Nikt mi chyba nie wierzył, że będzie ponad 20 zł
    Pamiętajcie, że ja nie pisze pustych słów
    Znam tą firmę, bo kolega pracuje tam
    Czekają na wielkie wzrosty
    Ja jestem zapakowany ładnie:D
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~neon [213.238.90.*]
    Ale piramida spekulacyjna rośnie :D
    Moim zdaniem do walnego 3 grudnia, będą działy się tu cuda. Ale w którą stronę te cuda, nie wiem :)
    Jutro pewnie znów z rana wystrzał i do końca dnia widełki z delikatnymi, piątkowymi korektami zrobione przez DT i tych co słabe nerwy mają i zapakowali w Certusa wszystkie oszczędności :)
    Moj mail, to rafal.8278@wp.pl. Jak by ktoś miał jakiś ciekawy projekt, chciał pogadać nt Certusa lub innych spółek, cokolwiek, proszę pisać :)
    dziś mamy święto i handlu brak. Miłego weekendu. Do poniedziałku
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~milano [31.182.201.*]
    no ale to się otworzy w ogóle???
    jeśli nie to jakie będą notowania na koniec dnia ???
    Dnia 2014-11-14 o godz. 08:49 ~mały napisał(a):
    > dziś mamy święto i handlu brak. Miłego weekendu. Do poniedziałku

Na wzajem. Ciekawe czy odwieszą dziś kurs. 50 zł już bardzo realne
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~kamiloss [193.200.136.*]
    Witam Rafał, witam Mały :)
    Co to się dzieje na papierze, aż w szoku jestem i nie piję porannej kawy bo mi pikawa wystrzeli i nici z zysku będzie :)
    według mnie te wcześniejsze działania były po to aby wysadzić IBM z akcji teraz juz bez balastu (konfliktu) wracamy. Byc może pojawi się ktoś nowy w akcjonariacie (zakup z rynku) do tego ich spólka portfetowa ZMorph przygotowuje sie do debiutu wiec podstawy do wzrostu są

Taka ciekawostka próbka tego co ta technologia będzie mogła robić- docelowo budownictwo, medycyna
    http://www.youtube.com/watch?v=ORldogH6uoc
    Pozdrawiam i życzę wytrwałości
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~kaszan [83.25.57.*]
    czemu notowania sa zawieszone?
    Nikt mi chyba nie wierzył, że będzie ponad 20 zł
    Pamiętajcie, że ja nie pisze pustych słów
    Znam tą firmę, bo kolega pracuje tam
    Czekają na wielkie wzrosty
    Ja jestem zapakowany ładnie:D
    Ja oczekuję 300-500zł za akcję
    Dnia 2014-11-14 o godz. 10:04 ~mały napisał(a):
    > według mnie te wcześniejsze działania były po to aby wysadzić IBM z
    > akcji teraz juz bez balastu (konfliktu) wracamy. Byc może pojawi się
    > ktoś nowy w akcjonariacie (zakup z rynku) do tego ich spólka portfetowa
    > ZMorph przygotowuje sie do debiutu wiec podstawy do wzrostu są
    >
    > Taka ciekawostka próbka tego co ta technologia będzie mogła robić-
    > docelowo budownictwo, medycyna
    > http://www.youtube.com/watch?v=ORldogH6uoc
    > Pozdrawiam i życzę wytrwałości

No właśnie, też mi się wydaję, że to wyglądało na konflikt wewnątrz i teraz wygląda jakby problem został rozwiązany w klasycznej technologii.. Zobaczymy, co będzie ja na razie jestem na innych spółkach, tam jest handel ;) ale cały czas jestem tutaj też. Brak ujawnienia się akcjonariusza mimo tak dynamicznych zakupach świadczy tylko o jednym niestety, to spekuła, chcą być anonimowi a więc będzie powtórka z rozrywki. Oj, wytrwałość w trzymaniu akcji to nie jest moja mocna strona, nigdy nie była, ale pracuję nad tym fakty mówią same za siebie.. Ps. Widzę Mały, że zacząłeś interesować się fundamentami ;)
    Dobrze jest jak we wzroście sa jakieś fundamenty. Technologia druku 3D jest bardzo obiecująca wiec podstawy są;-) Infa które sie niedawno pojawiły też są pozytywne. Czekamy na nowego prezesa cene nowych akcji i być może nowego akcjonariusza. Także jeszcze mają czym zaskoczyć rynek
    Dnia 2014-11-14 o godz. 10:36 ~mały napisał(a):
    > Dobrze jest jak we wzroście sa jakieś fundamenty. Technologia druku 3D
    > jest bardzo obiecująca wiec podstawy są;-) Infa które sie niedawno
    > pojawiły też są pozytywne. Czekamy na nowego prezesa cene nowych akcji i
    > być może nowego akcjonariusza. Także jeszcze mają czym zaskoczyć rynek

Oczywiście, że tak, Certus dopiero zaczyna żyć własnym życiem, wcześniej to był atak spekulacyjny teraz ustala się cena rynkowa mniej więcej. Spółka się rozwija i tutaj wiele się jeszcze wydarzy. Widać, że Zarząd lubi zaskakiwać w zasadzie niemal każde info, to jakaś zagadka ;) Nie wiem Mały, czy fundamenty są tutaj podstawą wzrostów ;) ja ogólnie to słowo trochę inaczej rozumiem, dla mnie fundamenty, to to, co się dzieje w spółce w jej otoczeniu, czym się zajmuje w co inwestuje jakie ma ambicje i plany na przyszłość, jak się obchodzi z akcjonariatem tzn patrzę na z to trochę bardziej ogólnie, niż to słowo chyba klasycznie znaczy. Z tymi drukarkami to jest coś, ale to za mało, żeby można było mówić że to jest powód do wzrostów. Powodem do wzrostów tutaj jest głównie mały ff i duże zainteresowanie np wyrysowanym szczytem 300 zł i gruby który najpierw uwalił kurs a teraz go na nowo pompuje. Czyli jednym słowem spekuła i myślę Mały, że dobrze o tym wiesz ;) No nic, odwiesili obrót, ja na razie trzymam się z boku, ale może dziś coś dobiorę zobaczę
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: czarnykon [193.25.0.*]
    Witam Was serdecznie

Od dłuższego czasu czytam Wasze posty.

Bardzo mi pomogły wrócić do czasów kiedy inwestowałem stercząc przed telewizorem.

Teraz jest o niebo przyjemniej siedząc w domu i popijając herbatę.

Jak się zagłębię w tematykę to postaram się coś dopisywać. Na tą chwilę nie będę się wypowiadał bo muszę sobie wszystko przypomnieć z wcześniejszych lat.

Do napisania
    Artur
    Dnia 2014-11-14 o godz. 10:34 czarnykon napisał(a):
    > Witam Was serdecznie
    >
    > Od dłuższego czasu czytam Wasze posty.
    >
    > Bardzo mi pomogły wrócić do czasów kiedy inwestowałem stercząc przed
    > telewizorem.
    >
    > Teraz jest o niebo przyjemniej siedząc w domu i popijając herbatę.
    >
    > Jak się zagłębię w tematykę to postaram się coś dopisywać. Na tą
    > chwilę nie będę się wypowiadał bo muszę sobie wszystko przypomnieć z
    > wcześniejszych lat.
    >
    > Do napisania
    > Artur

:) chętnie poczytam
    nastepny przystanek 50zł. Pozdrawiam
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: ~Antek [31.1.55.*]
    dokupilem wlasnie, dzieki :)
  • Re: Jak to widzicie jutro?? Autor: czarnykon [193.25.0.*]
    Jak na razie błyskotliwych tekstów nie napisze, natomiast oznajmię, że chyba czeka mnie sporo lektury bo nie przewidziałem dzisiejszego zamknięcia, które pochłonęło nieco mój zysk (33,3% sprzedałem - reszta poczeka na poniedziałek).
    Dużo raczej nie zarobiłem jednak te 2/3 reszty która mi została to zakup za 14,30zł - więc może to pokryje prowizje.

Cześć
[x]
EMTASIA -17,65% 33,90 2022-07-25 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.