Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  21,02 zł , zmiana od tamtej pory: 61,27%

Re: Jak to widzicie jutro??

Dnia 2014-11-14 o godz. 10:36 ~mały napisał(a):
> Dobrze jest jak we wzroście sa jakieś fundamenty. Technologia druku 3D
> jest bardzo obiecująca wiec podstawy są;-) Infa które sie niedawno
> pojawiły też są pozytywne. Czekamy na nowego prezesa cene nowych akcji i
> być może nowego akcjonariusza. Także jeszcze mają czym zaskoczyć rynek

Oczywiście, że tak, Certus dopiero zaczyna żyć własnym życiem, wcześniej to był atak spekulacyjny teraz ustala się cena rynkowa mniej więcej. Spółka się rozwija i tutaj wiele się jeszcze wydarzy. Widać, że Zarząd lubi zaskakiwać w zasadzie niemal każde info, to jakaś zagadka ;) Nie wiem Mały, czy fundamenty są tutaj podstawą wzrostów ;) ja ogólnie to słowo trochę inaczej rozumiem, dla mnie fundamenty, to to, co się dzieje w spółce w jej otoczeniu, czym się zajmuje w co inwestuje jakie ma ambicje i plany na przyszłość, jak się obchodzi z akcjonariatem tzn patrzę na z to trochę bardziej ogólnie, niż to słowo chyba klasycznie znaczy. Z tymi drukarkami to jest coś, ale to za mało, żeby można było mówić że to jest powód do wzrostów. Powodem do wzrostów tutaj jest głównie mały ff i duże zainteresowanie np wyrysowanym szczytem 300 zł i gruby który najpierw uwalił kurs a teraz go na nowo pompuje. Czyli jednym słowem spekuła i myślę Mały, że dobrze o tym wiesz ;) No nic, odwiesili obrót, ja na razie trzymam się z boku, ale może dziś coś dobiorę zobaczę

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EMTASIA -17,65% 33,90 2022-07-25 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.