Wklejam link do artykułu na inteii. http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/finansowi-aferzysci-nie-siedza-w-wiezieniach,2047437,4199#iwa_item=8&iwa_img=0&iwa_hash=90255&iwa_block=business_news. W wolnej chwili do poczytania. Polecam fragment o emisji obligacji.
Witam nie bylo mnie tydzien ale widze ze temat umarl ot cala prawda o nas lubimy marudzic i narzekac a nic ze sprawa nie robimy! W kraju tez narzekamy a nic nie zmieniamy dobra ja juz Wam nie bede marudzil, szkoda tylko ze uzbieralo sie nas 5% akcjonariuszy i na tym koniec
Nie ma sytuacji bez wyjścia. Pytanie na ile kto chce się zaangażować?. Drugie pytanie kto chce co ugrać? Powrót spółki do obrotu? Marne szanse. Ta spółka istnieje tylko formalnie, i jedyną formalnie zatrudnioną osoba zapewne jest jej prezes.;-) Odzyskanie pieniędzy z majątku spółki? Spółka według sądu już rok temu spółka nie miała majątku na pokrywanie zobowiązań. Swoją drogą ciekawa w tym wszystkim jest sprawa obligacji i nie chodzi mi o sztuczny wypływ gotówki z nimi związany ale w raporcie za I pólrocze nie widzę odsetek za te obligacje .;-) A miały być zdaje się wypłacane kwartalnie?;-) Wykup obligacji ma nastąpić w 2015. 8 milionów gotówki w firmie.;-) Chyba, że przez przypadek firmy która wyemitowała obligacje i firmy gwarantującej już w 2015 nie będzie.;-) Spółka w raporcie wykazała 9 toczących się spraw sądowych na ponad 2 miliony.;-) To skłania do pewnych przemyśleń. 5%, zwołanie NWZA, wybór rady nadzorczej i nowego zarządu? Sprzedaż akcji i odliczanie straty? To jest też jakieś wyjście. Zastanawia mnie postać Pana Bużantowicza w akcjonariacie. Bo Krezus to ewidentnie podpucha. Chociaż akcjonariuszami byli również funkcjonariusze służb państwowych. Ciekawe czy sprzedali?;-)
Któryś z kolegów kontaktował się z SII. Jeżeli byłbyś tak uprzejmy i nie tracił kontaktu z człowiekiem z SII, który obiecał nam pomóc gdy zbierze nas się odpowiednio dużo! Akcji jak widać spokojnie mamy 5% :-))