Słusznie. Jeśli do zablokowania uchwały potrzebna jest 1/5 głosów, to zagłosować muszą akcjonariusze mniejszościowi reprezentujący ok. 5 120 000 akcji. Pytanie tylko czy to możliwe, abyśmy tyle zebrali, bo może K ma już swoje 4/5 i po zawodach.
Dodam jeszcze od siebie, że jeśli macie akcje Hutmen, a liczycie na zablokowanie uchwały o zniesieniu dematerializacji, musicie zarejestrować się na Walne. Tak naprawdę dziś jest ostatni dzień kiedy możecie się zarejestrować. Dzwonicie do swojego domu maklerskiego i prosicie o wydanie imiennego zaświadczenia o prawie uczestnictwa w Walnym Zgromadzeniu. Nic więcej ni musicie z tym robić, bo wasze biuro maklerskie przekazuje tę informację do KDPW a ten do spółki i powstaje lista uprawnionych do udziału w Walnym. Wydanie takiego zaświadczenia to 30 pln (w mBanku). Pozostaje czekać na Walne, jak sami nie możecie to zawsze możecie udzielić komuś pełnomocnictwa. Ja zarejestrowałem swoje 11 000 akcji i biorę udział w Walnym
to nie chodzi o 20% wszystkich akcji, a 20% akcji zarejestrowanych na WZA. Zatem w praktyce może się okazać, że wystarczy raptem około 3,5 mln do zablokowania uchwały (patrz art. 91 ustawy o ofercie) ! zatem działajmy !!
Karku oficjalnie ma 16696355 i te akcje na walnym będą :-) Pytanie ile na słupy nakupił, które też pojawią się na walnym i zagłosują jak ich Pan karze. Minimum bez słupów aby uwalić uchwałę to 3339271.
świetnie, zmobilizujmy się bo stawka jest duża. w majestacie prawa dokonuje się manipulacji, nie daję na to zgody i też idę na walne, choć w porównaniu do kolegi mam niewiele głosów. Nawet jak macie niewiele głosów, to zarejestrujcie się na walne koniecznie dzisiaj, to niewiele kosztuje. zawsze możecie udzielić pełnomocnictwa SII.Jak to zrobić jest napisane w linku na początku posta.
Ja osobiście boję się być na Walnym , ponieważ życie jest mi na wolności potrzebne, natomiast gdybym tam się pojawiła nie ręczę za siebie . Karkosikowi wąsy wygryzłabym do kości i jeszce moze coś gorszego mogłoby sie stać. Ja i tak mu nie podaruję !!!! Za wszelkiego rodzaju słupy , które teraz tysiacami kupują po 4.85. Za wszelkie przekręty o których tylko on sam wie , i.t.d. Czy on wie , że wszystkiego majatku ze soba do puszki nie zabierze ? Życzę mu 200 lat życia , ale uczciwego ni e kosztem naszym / naiwnych/ pozdrawiam
Obawiam sie ze los Hutmena moze byc przesadzony. Poniewaz przed chwila przyszla na Boryszewie info, ze od jutra zaczyna skup akcji wlasnych. Z tego co wiem to do dzis na Hutmenie mozna skladac deklaracje co do walnego. Byc moze chlopaki Romka juz przeliczyli, ze bedzie mozna dokonac dematerializacji Hutka. Bo skad Borek wezmie min 100 mln na skup akcji wlasnych jak jest niezle zadluzony? Wydaje mi sie ze pujdzie to z Hutka...Zaznaczm ze jest to moje przemyslenie po dzisiejszym komunikacie bo zbierznosc dat jest chyba nie przypadkowa...