• kojot co dalej Autor: ~to_ja_nowy [83.26.181.*]
    jak się coś dowiesz daj znać, masz gg do pita, powiem Tobie że jeszcze jestem w szoku troszeczkę mnie to zabolało, co innego wirtualna strata a co innego taki shit nawet szansy nie było by się pozbyć bagażu, gówno zostało ale zawsze coś, ja miałem naście kilo i już widzę pustkę na rachunku
    i co to będzie strata ?
  • Re: kojot co dalej Autor: ~kojot [83.18.192.*]
    strata to bedzie jak np sprzedaz komus po 1 groszu
    musisz zrobic to w formie umowy
    do poki nie ma upadlosci i nie zdematerializuja akcji to nic nie wiadomo
    mnie ciekawi co z majatkiem firmy i tymi 8 mln w obligach
  • Re: kojot co dalej Autor: ~cc [84.39.161.*]
    panowie z GPW skutecznie dzilaja aby odstraszyc wszystkich od gieldy - kary nakladane sa na spolki a nie zarzadzajacych (ze szkoda dla mniejszosciowych akcjonariuszy) bo kto odpowiada za nieopulikowanie sprawozdania za 2013 -- nie kto inny jak tylko zarzad

co do wycofania z obrotu to chaba calkowicie cos mu odbilo bo zadnej upadlosci sad nie oglosil wiec trzeba by zaskarzyc ta uchwale do sadu administracyjnego (bo zostal narazony interes stron akcjonariuszy) a sad powinien ja uchylic gpw dziala na szkode mniejszosciowych akcjonariuszy to jest oczywiste co w normalnym kraju byloby przestepstwem

co za szulernia wczesniej pan na S teraz kolejny pan zagrywa sobie w gumy najwyzszy czas rostac sie z tym szambem
  • Re: kojot co dalej Autor: ~Ghu [94.254.193.*]
    Panowie i Panie, nie można tak tego zostawić by GPW robiła sobie z prawa chece. Wywalić to oni powinni GET z GPW w lipcu zgodnie z prawem po 6 mscach a nie teraz gdy spółka zawieszona i nie ma jak wyjść. Tym bardziej, że firma zwołała walne, był raport że mają inwestora i chcą spółkę zrestrukturyzować! Coś tu nie gra....jestem gotów walczyć w sądzie!
  • Re: kojot co dalej Autor: ~michallo [83.20.186.*]
    Cholera, mam też trochę tych akcji, jeśli nie było ogłoszenia przez sąd likwidacji to w takim razie żadam przymusowego wykupu.
    wlasnie mogli by wezwanie zrobic skoro mieli wyleciec z gieldy
    moze pozbierajmy troche informacji i sie informujmy
    jak cos to ja tez jestem skory wytaczac sprawe sadowa
    pozostaje w kontakcie
  • Re: kojot co dalej Autor: ~Paula [94.240.59.*]
    Ja tez sie do Was chetnie dolacze bo juz nie mam nic do stracenia na tym smieciu
  • Re: kojot co dalej Autor: ~to_ja_nowy [188.147.232.*]
    no to wypada się tym zająć, jeśli ktoś coś się dowie proszę i info jeśli trzeba będzie może coś razem to wypada się jakoś zgrać
  • Re: kojot co dalej Autor: ~quiz [89.174.185.*]
    Czy ktoś coś wie o udziałowcach większościowych poza Krezusem? Jaki mieli interes w położeniu spółki?
  • Re: kojot co dalej Autor: ~lukasz1983 [78.8.69.*]
    Tez bede szukał informacji i bedę w kontakcie
    jeżeli chodzi o mnie to GPW powinna drobnym dać możliwość wyjścia! Uważam, że wszyscy poszkodowani powinni się zebrać ! Czy ktośsię komunikował z zarządem GET czy Parkiet lub PB zrobi wywiad?? ew KREZUS SA co oni wiedzą o GET i czy zamierzają walczyć o jej przywrócenie na parkiet mieli w końcu znaczny pakiet ???
    Pierwsza sprawa czy ma ktoś namiary i kontaktował się z władzami GET ? Nie mam czasu się tym w październiku zająć ale z miłą chęcia bedę z Wami walczył o spółkę i jej powrót na GPW tylko co na to właściciele GET ?? Czy oni też tego chcą ?? Działajmy razem ! Ma ktoś kontskt z gazetami finansowymi to może jakiś artykuł ?
    A ciekawe jak to jest w regulaminie gieldy. Czy GPW moglo wywalic spolke tak pozno i bez uprzedzenia. Moze mozna zaskarzyc jakos ta decyzje. Tylko ze my drobni inwestorzy to malo mozemy.
    Jak na razie próbowałem się skontaktować telefonicznie z GET pod adresem podanym na stronie www i w KRS. Pod tym adresem jest już jakaś inna firma, a Greeneco nie ma od sierpnia 2014. Jestem ciekawy jaki jest formalny obowiązek zgłaszania do KRS siedziby firmy? Wysłałem też dzisiaj maila do Krezusa z pytaniem co zamierzają z tym fantem zrobić. Na razie bez odpowiedzi. To jest jedyny większościowy udziałowiec na którego namiary można znaleźć w internecie. Proponuję takie maile od innych "szczęśliwych" drobnych.;-). Polecam też prześledzenie kariery Pana Rafała Pietrzaka. Jedyne co ten człowiek robi to zamyka spółki. Na forum bankiera można też znaleźć wątki dotyczące Elektrimu. Od ladnych paru lat posiadacze akcji wyczekują powrotu tej spółki na GPW jak przyjścia na świat .... ;-)
    moze zliczmy ile mamy papiera moze wcale nie tak malo sie uzbiera
    ja mam 42000 akcyjek
    Ja mam 16000. Szkoda tylko ze po wysokiej cenie
  • Re: kojot co dalej Autor: ~reg [93.105.179.*]
    U mnie parę tyś. by się znalazło. Radzę pozew zbiorowy i wizytę w dobrej kancelarii.
    Też trochę mam.;-) Jak każdy, który tutaj pisze. Akcji trochę jest - 10747029 z czego akcjonariusze większościowi mają 5 698 086 a drobni resztę czyli 5048943. Więc trochę tych osób jest. Jeżeli pozew to przeciwko komu? Spółka według ostatniego raportu jakiś majątek posiada, przynajmniej ten w obligacjach ale posiada też niespłacone zobowiązania też obligacje.;-) Czy ktoś jest w stanie sensownie odnieść się do bilansu? I czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak skontaktować się z Prezesem Spółki a zarazem najprawdopodobniej zatrudniona osobą na chwilę obecną? W KRS spółka nadal funkcjonuje pod adresem który jest już nieaktualny, spółka nie jest w upadłości! i ma dwóch członków Rady Nadzorczej chociaż uchwałami NWZ i głosami jednego akcjonariusza obaj wymienieni w KRS członkowie Rady Nadzorczej zostali odwołani.
    pozew pozwem ale zobaczmy ile mamy tego papierka
    na razie niecale 60tys to nawet nie 1% moze na parkiecie napisze ktos bo
    ja nie pamietam loginow moze tam tez sie znajda jacys
  • Re: kojot co dalej Autor: ~Ghu [94.254.128.*]
    ja mam sporo > 100tys i dołączam się do walki i ew pozwu !gdyby ktoś miał lontakt z prasą to aż prosi się o artykuł
  • Re: kojot co dalej Autor: ~Ghu [94.254.128.*]
    5% akcji spokojnie zbierzemy, na Parkiecie są ludzie co sporo mają. Ja niestety nie mam konta na tamtejszym forum...
    Prawie 32 000.;-) Dałem cynk na Puls Biznesu.;-)
    i o to chodzi
    do gazety to mozemy w przyszlym tygodniu jakies pismo wyskrobac
    tylko ustalmy dokladnie ilu nas jest i ile mamy papierka
    bo cos z tym trzeba zrobic to pewne bo nas malych gpw wycyckala a niby tacy
    dbajacy o interesy mniejszosciowych.
    Mysle ze jak sie zbierzemy to cos powalczymy
    Trzeba by sie dowiedziec tez ile by pozew kosztowal i jak to zalatwic formalnie
    kogos z wiekszego miasta by mozna poprosic o zorientowanie sie ewntualnie zadzwonienie do jakiejs kancelari.
    Ja w weekend zarejestruje sie na SII (stowarzyszenie inwestorow indywidualnych) i zaplace skladke czlonkowska to zapodam temat tam mysle ze najszybciej udziela jakis wskazowek
    widze ze slabo cos sie zglaszaja akcjonariusze
    ile nas na razie sie ujawnilo 3?
    albo sie zbieramy i cos robimy albo nie biadolimy
    czy tak malo nas jest ?
    zbierzmy moze chociaz z banke udzialow

• Re: kojot co dalej Autor: ~Ghu [94.254.129.*]
    Proponuję zrobić stale aktualizowaną listę z nickami i liczbą akcji !
  • Re: kojot co dalej Autor: ~dzipong [188.252.82.*]
    15000
    co teraz ?
  • Re: kojot co dalej Autor: ~ja [95.41.113.*]
    ja mam prawie 21000.
  • Re: kojot co dalej Autor: to_ja_nowy [178.181.87.*]
    tak więc na dzień dzisiejszy jesteśmy w czarnej .upie, mianowicie nie jesteśmy notowani, ale nadal jesteśmy w domach maklerskich, dopiero jak przyjdzie informacja o wycofaniu akcji ( ale to nie wiadomo kiedy i że tak będzie ) wybaczcie prostotę języka ale nie pamiętam dokładnie sformułowań )
    w każdym domu gdzie kto ma rachunek się o tym dowie,
    gpw pewnie będzie na prawie zasłaniając się odpowiednim przepisem,
    jeżeli spółka spełni pewne warunki może zostać przywrócona do notowań, takie były już przypadki
    jeżeli nie no to długa droga do zamiany naszych akcji na papier
    i dopiero wtedy w formie cywilno prawnej można je komuś sprzedać ( np wykazania straty ) cóż ktoś ma jakiś pomysł ???
    mi nie bardzo coś przychodzi
    17 kilo odnoszę wrażenie masła maślanego erudytą nie jestem
  • Re: kojot co dalej Autor: to_ja_nowy [178.181.87.*]
    pytanie ilu nas jest potrzebnych by coś - cokolwiek można było zrobić na dzień dzisiejszy, czy ma to jakiś sens ? co można by uzyskać ? myślę Kojot że dopiero jak się coś dowiesz od stowarzyszenia inwestorów indywidualnych będzie można się zastanawiać co dalej
    Wrocław moim miastem tutaj anti powstało
    Pit też Ciebie pozdrawia, choć na tym padle bez strat
  • Re: kojot co dalej Autor: ~dzipong [188.252.82.*]
    jakie warunki spolka musi spelnic zeby zostala przywrocona na parkiet ?
    co sie stalo ze zostala usunieta
    nie no bez takich pytan
    poczytaj troche
    to nie jest trudne
  • Re: kojot co dalej Autor: ~quiz [93.159.19.*]
    Jeśli ktoś ma trochę czasu proponuję prześledzić historię Hardex, SA GlobalEnergy SA a finalnie Starhedge. Z uwzględnieniem nazwisk przewijających się w zarządzie i radzie nadzorczej. A także ostatnie raporty finansowe. Kilkukrotna zmiana nazwy spółki, dużo słów o energii odnawialnej, zmiana profilu działania spółki. Czy coś wam to przypomina? Proponuję osobny wątek nick + liczba akcji żeby rzeczywiście się obliczyć. Przypominam free float ponad 47%.
    Tylku tylu akcjonariuszy mniejszościowych ujawniło się w wątku akcje?;-) Nie zależy wam na waszej kasie;-) Akcjonariusz z 1/20 akcji może zwołać walne zgromadzenie. Jak na razie spółka się rozpłynęła w niebycie ale jednak nie jest w upadłości. 31900 + 16 000 + 87 000 to już 134 900. Czy zarząd nie działał przypadkiem na szkodę spółki?
  • Re: kojot co dalej Autor: ~Ghu [93.180.164.*]
    Quiz bardzo mądrze piszesz ! Trzeba się zebrać i działać. Czekam na wywiad w Parkiecie , PB z władzami GET, z akconariuszem dużym KREZUS SA ! Czy własciciele spółki bedą o nia walczyc ... ??!! Co zamierzają, jakie kolejne kroki ?? Może oni sami są zaskoczeni decyzją GPW ?? Tu będzie jeszcze ciekawie ;-)) PS Mam ponad 100tys i walczymy o swoje...!!do upadłego ! ;-)
    ghu jeżeli ktoś poda liczbę akcji proponuję konkrety. 1/20 akcji daje jakąś możliwość działania. Widzę kilka możliwości. Pierwsza to sprzedaż akcji poza obrotem i rozliczanie strat przez kolejne pięć lat. Druga to powrót spółki do obrotu. I tu też możliwość sprzedaży ze stratą. Spółka w zasadzie nie istnieje ale te obligacje są. Czyli jakiś majątek przynajmniej na papierze jest.Plus długi. Zero działalności operacyjnej. Moim zdaniem trzeba zebrać chętnych i zwrócić się o pomoc prawną bo żadna z wymienionych możliwości bez tego się nie obejdzie. Całość operacji na spółce to jeden wielki przewał. Kto jest chętny do kontaktu z KRS=em w sprawie obowiązku aktualizacji danych w rejestrze? Jeżeli taki obowiązek istnieje to nie został przez zarząd dopełniony. Adres i telefon jest nieaktualny. Druga sprawa to akcjonariusze większościowi. Kwestia ustalenia kto za tym stoi?;-) Poza Krezusem?
    zaten nowy watek zakladam
    pt "akcjonariusze GET"
    Już taki wątek jest ale cóż dopiszę się i do nowego. Myślę, że trzeba się doliczyć do 10 747 029/20 czyli około 537351 akcji. Z tym, że nie jest to równoznaczne z 5% głosów na walnym zgromadzeniu. Zobaczcie co się dzieje na G-Energy.;-) To chyba nasi starzy znajomi.;-)
    Do poczytania w wolnej chwili. http://forum.parkiet.com/viewtopic.php?t=198518&postdays=0&postorder=asc&start=0 i drugi wątek http://forum.parkiet.com/viewtopic.php?t=199100&postdays=0&postorder=asc&highlight=greeneco&start=15, Miłej lektury.;-)
[x]
GREENECO 0,00% 0,29 2014-08-08 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.