Wygląda to zabawnie, wręcz komicznie !!! Przed dywidendą była wymiana na pewnych poziomach a teraz jest zwrot akcji też na pewnych poziomach !!! takie moje zdanie !!! Ciekawe kiedy będzie zaciąg tej całej kolejeczki !!!
a nasza perła nie zwalnia tempa i wchodzi z impetem w IV kw. http://www.biedronka.pl/pl/product,id,2201,name,telefon-myphone-c-smart-starter-tubiedronka
No niestety, nie spodziewałem się takiej promocji i nie przygotowałem, szkoda. Swoją drogą to ktoś niezbyt mądry tak sprzedawał, wystawić mógł po 5,30 wszystko i sprzedałby na pniu, a tak taniej upchnął
Dnia 2014-09-30 o godz. 16:42 ~max napisał(a): > teraz mi się nie chcę, ale wieczorem napiszę wam moje spostrzeżenia z > przebiegu notowań z ostatniego miesiąca. Będą ciekawe.
Powoli się zastanawiam czy czekać, wszyscy piszą ze cierpliwi zarobią, ale ile trzeba czekać. Akcje mam od kilku lat, owszem jest zarobek ale chyba oczekuje więcej( lokaty też dają zarobek - niby). Wiem długo czekam wiec i pól roku mnie nie zbawi. tylko komu ja to sprzedam, jeśli chciałbym dziś sprzedać to nie wiem ile na - by było. A mam sporo więcej jak cały dzisiejszy obrót.
Dokupić tez mogę tylko po co skoro nie ma tego komu sprzedać. Ile można mieć zamrożonych pieniędzy? Każdy liczy, że zarobi tylko na razie nic z tego nie wychodzi. Owszem są nowe produkty itd. ale przy takich obrotach nikt poważny w to nie wejdzie. A ludzie co maja pare tysięcy akcji to co to za akcjonariat?
Masz sporo racji, ale tutaj chyba obrotów takich jak np.na wspomnianym kiedyś Hawe, to tutaj raczej nie będzie. Spójrz na historię i w sumie to nie wiem co musiałoby się wydarzyć żeby to się zmieniło. Ciągle widać jednak, że dystrybucji tutaj nie ma, więc trzeba chyba czekać. Wiem że cierpliwość jest wystawiona na dużą próbę, ale się wdepnęło to trzeba brnąć. Jak to w tym kawale o muchach na gó...nie "...stado ich nie może się mylić ":-)
POPROSTU DZISIAJ WYCHODZILI CI CO TYLKO CZEKALI NA ZAŁAPANIE SIE DYWIDENDY A ZE DZISIAJ JEST JUZ PO PRAWIE DO DYWIDENDY WIĘC PUSZCZALI PAPIER! JAKI TO MA SENS NIE WIEM BO ZAROBIMY NA TYM O WIELE WIECEJ NIŻ 0,10 ZŁ - TYLKO TRZEBA CZEKAĆ ! BAZA PO WYNIKI ZA 3 KWARTAŁ IDEALNA GDYZ W 3KWARTALE 2013 BYŁ CIENIUTKI ZYSK!!!! PS . TEZ MAM WIECEJ PAPIERA NIZ DZISIEJSZY OBRÓT ALE NIE MARTWIE SIE BO BEDZIE CZAS NA ZYSKI I NA WYJSCIE Z PAPIERA!!!
Kierunek widze ze zależy od tego czy np. ja się zdenerwuje i sprzedam. Nigdy nie sadziłem ze mogę mieć wpływ na kurs jakieś spółki. No ale przy takich obrotach to mogę mieć wielki wpływ. Obroty to jedno a zlecenia po lewej stronie to 2gie. Nikt nie chce kupić obecnie. Na szczęście brak też SL bo by się posypało dopiero.
Ktoś wyżej pisał, że poczeka i zarobi - to ile trzeba czekać i komu to sprzedać? Cały tydzień bym musiał tylko ja sprzedawać aby się pozbyć i co dzień -4% to złoto interes. Inni też chcą sprzedać przecież. A aby zarobić to trzeba sprzedać a nie mieć akcje i teoretyczny zysk kilkanaście procent. Jedyna szansa to obiecany skup akcji - tylko nie mogę się doprosić o info od kiedy. :) Może ktoś coś wie?
I co miałem racje. Ale jak ktoś ma racje to już nikt nie odpisze. Tylko puste wpisy ze ma rosnąć - ale niby dlaczego? $ niestabilny, konkurencja wyrasta jak grzyby w lesie, o skupie akcji cisza. Na moje jeszcze spaść może i to nie 3%. Owszem jak zawsze od kilku lat przed wynikami znacznie wzrosną obroty i pewnie znów o 1zł podskoczy i znów będzie spadać. Co to za spółka jak nie ma 1 mln obrotu dziennie. Mając 20k akcji i 50k gotówki można z kursem wiele. No ale śmieje się czytając to że super musi rosnąć i że trzeba kupić - to niech te osoby kupują to nie spadnie. Może ktoś ode mnie kupi po 6 zł paręnaście tysięcy akcji ?:)
Panie Akcjonariusz, widzę że jest Pan od dłuższego czasu z tą spółeczką (nieprzypadkowo piszę spółeczką), odpisywałem o zniecierpliwieniu, o racjach, o tym że jest tutaj cykliczność i że "wielkich " obrotów to tutaj nie będzie. Wiedziałeś o tym wchodząc, tutaj potrzeba też trochę szczęścia, drobnej taktyki i można coś zrobić. Teraz jest czas wyrywania akcji i każdy robi coś innego. Nie piszę, że tylko tu zarabiałem i zarabiam, ale trochę się udało. Ciągle uważam, że nie ma przesłanek do pozbywania się, chyba że zdecydujesz inaczej. Poczekaj na okres okołowynikowy, bo wygląda na to że jeszcze będą spoko. Odbicie "dolarowe" (wpływ drożejącego USD) to raczej wyjdzie w przyszłym roku, chociaż też niekoniecznie.
Widzę ze normalne osoby też to czytają. Część piszę z przekorą, zgadza się akcji nie mam od roku ani dwóch, a skro jak sam widzisz trochę wiem jak się zachowuje kurs zastanawiam się czy nie kupić skoro tyle spadło - ale to chyba jeszcze za mało. Naturalnie mam inne akcje i ta spółeczka to taki bonus jeśli się uda. Już nie jest źle i czy 5% w te czy we fte to bez znaczenia (chodź kwota może już być konkretna). Ważne, że cokolwiek się dzieje :). A nie obroty po 10k.
Do wyników trzeba czekac tylko takich osób jest wiele co do wyników rocznych czekają. Dostane kasę 10.X od tfona to kupie dziecku :)
Pozdrawiam cierpliwych i nie panikujcie. Alb dajcie dokupić taniej ;)
Nie tylko Ty dostaniesz kaskę 10.10 :) i to też determinuje kurs. Ciągle zastanawia mnie cisza w skupie akcji przez zarząd. Do 14.11 mamy jeszcze parę tygodni i ciekawi mnie jaki będzie wtedy kurs, apogeum to będzie dopiero w marcu 2015
Dlatego trzymam akcje i może dokupię, jest odp z firmy na zadane pytanie wygląda wszystko ok. Tak wiec wynika ze ktoś chce się obkupić i tyle i może będzie szybsze podbicie kursu niż ostatnio czyli 1-2 przed wynikami. Pożyjemy zobaczymy :). To tylko pieniądze - najważniejsze jest zdrowie :)