Promocja na steam i update zostały przyjęte pozytywnie. Gra ponownie jest w top 100, obecnie 57 miejsce. Odnoszę wrażenie, że update 1.3 jest udany. Przed nami jeszcze chyba 2 lub 3 update, więc zapowiada się dobra gra jak na 5 - 7 Euro. Czekamy na rozwój sytuacji.
i dlatego ze niegrasz w gry masz o nich żadne pojęcie. Wsumie to sam siebie i swoją rekomendacje oceniłeś wiec już pisać że jest daremna nie muszę, co nie ? :)
Ludzie na Steamie mają zupełnie inne zdanie, gra im się pooba, podoba im się sposób prowadzenia updatów i sami promują grę. Oczywiście to subiektywna opinia większości z tych co grę kupili są te taczy którym się nie podoba jak Ty. Na szczęście są w mniejszości. Co do ilości graczy to pamiętajcie że tą grę przechodzi się w 30-60 min na tym etapie więc graczy nie będzie dużo za jednm razem na chartsach.
Nie ma szału ale jest bardzo fajny stabilny wzrost zainteresowania.
Dziwię się Wam, że skoro nie widzicie potencjału w tej grze, siedzicie tutaj w niedzielę i odpisujecie na mojego posta ;) Nie wystawiłem nic na 2 gr i zdziwię Was, zamierzam najprawdopodobniej jeszcze dokupić ale to zależy od rozwoju sytuacji. Na szczęście, na steamie jest parę milionów graczy i być może kilku będzie miało inne zdanie o tej grze.... oby ;)
Widzę, że xxx na siłę walczy by zniechęcić otoczenie do spółki. Zarejestruj spółkę, zrób lepszą grę, wejdź na giełdę i będziesz szczęśliwy, a nie siedzą co niektórzy i narzekają, zazdrość utlenia umysł? Jestem pewny, że niedługo zmienią nicki i będą pisać same superlatywy żeby swobodnie sprzedawać
hah , tak na siłę, rzeczywiście :D ja nic nie muszę, pan prezes sam się świetnie podkłąda żeby zniechęcić do zakupu akcji. Jak narazie moje prognozy są trafne a panowie od wzrostów pouciekali. Spoko maroko zawsze będą takie rodzynki jak np jodaw który ciągle widzi odpały i szanse do zarobku. Oczywiście ja też ją widze ale nie tu ;)
Miejsce tu jest bez znaczenia na którym jest, ta gra jest EA, pamiętam jak insanity nawet był w pierwszej dziesiątce i dość długo w 50 się utrzymywał, jakoś to nie wpłynęło na kurs, gra nie zarabiała na tyle żeby odbić, emisje i nieścisłości zjechały kurs całkowicie.
Jak gra będzie w pełni skończona, będzie znaczne zainteresowanie i przyniesie solidny zyski to może kurs odbije co życzę, obecnie mogę pokibicować bo co z tego wyjdzie to nie wiem. Jedno wiem spółka oprócz gry musi wyprostować nieprawidłowe raporty bo wprowadzają ludzi w błąd, tylko jakoś się nie kwapią do tego.
Oczywiście, że aktualna pozycja AR w tej chwili nie ma znaczenia. Napisałem, że update i promocja zostały dobrze przyjęte. Nie oczekujmy cudów od gry za 5-7 Euro. Poza tym nie potrzeba setek tysięcy sprzedanych kopii aby się zwróciła.
Dnia 2014-09-28 o godz. 20:19 ~Felek84 napisał(a): > Oczywiście, że aktualna pozycja AR w tej chwili nie ma znaczenia. > Napisałem, że update i promocja zostały dobrze przyjęte. Nie oczekujmy > cudów od gry za 5-7 Euro. Poza tym nie potrzeba setek tysięcy sprzedanych > kopii aby się zwróciła.
Spytaj się prezesa dlaczego sprzedawał po 1gr dobijając obecnych akcjonariuszy. Do tego w tym temacie spółka milczy i publikuje niezgodne raporty co było jedną z przyczyn które zadecydowały o opuszczeniu tej łajby. Nikt nie kupi akcji spółki które wypisuje bzdury w raportach i wprowadza ludzi w błąd, nie wspomnę już o zyskach, widocznie prezesowi to już zwisa.
Dnia 2014-09-29 o godz. 20:52 ~POI napisał(a): > Prezesowi jest na rękę utrzymywania takiego kursu. > Jak ukończą grę, to on lub jego ludzie łykną całe 2gr. Jak podbiją > kurs, to ubiorą innych.
Za co łykną ten cieć nie ma kasy? Może Frenkiel łyknie? Ogarnij się...
W zasadzie to najlepiej popatrzeć na opinie graczy są w znakomitej większości pozytywne. Są też negatywne ale bardzo mało.
"A good example of Early Access. An inexpensive title that demonstrates the game mechanics. Complete enough to play (unlike titles like Dead Linger which are no more than aspirations and never update), gives the customer and idea of final quality. The game itself seems like a solid post-apocalyptic third person shooter. It doesn't seem to play anything like the original Insanity (which, let's face it, was an awful lot like Dead Space). But I am fine with the variation. Visually nice and atmospheric with a theme similar to Metro or Stalker. Runs like a dream on my rig, even at this early stage. Keep up the good work. For the price I can definitely recommend what could be a good series of games. "
Dnia 2014-09-30 o godz. 09:05 ~gracz2 napisał(a): > W zasadzie to najlepiej popatrzeć na opinie graczy są w znakomitej > większości pozytywne. Są też negatywne ale bardzo mało. > > "A good example of Early Access. An inexpensive title that > demonstrates the game mechanics. Complete enough to play (unlike titles > like Dead Linger which are no more than aspirations and never update), > gives the customer and idea of final quality. The game itself seems like a > solid post-apocalyptic third person shooter. It doesn't seem to > play anything like the original Insanity (which, let's face it, was > an awful lot like Dead Space). But I am fine with the variation. Visually > nice and atmospheric with a theme similar to Metro or Stalker. Runs like a > dream on my rig, even at this early stage. Keep up the good work. For the > price I can definitely recommend what could be a good series of games. > "
Powiem ci bo chyba się nie orientujesz, Insanity też miał bardzo dobre opinie, tak samo się cieszyli a sprzedaż była słaba, kurs spadł. Zwróć lepiej uwagę na te nieścisłości w raportach 2014 bo to powinno cię bardziej interesować, nikt ie kupi akcji spółki która nie raczy nawet korekt zrobić i nie publikuje komunikatów wedle obowiązujących zasada. Chyba na tym się opierają inwestorzy + zyski których brak.
słaba nie była tylko tragiczna. koszty 15mln a zarobił ile ? :) 0,5mln? WIem że według ciebie to jest super wynik i pewnie powiesz że kazdy dev tak zaczyna xD
Już byś sobie darował tą propagande, głupich tu już nie ma :)
Dnia 2014-09-30 o godz. 10:15 ~jodaw napisał(a): > po pierwsze AFI nie miał wcale dobrych opini, a po drugie sprzedaż wcale > nie jest taka słaba jak na całkowicie nowy tytuł nowego developera...... > l Jak to nie miał dobrych opinii, co chwile na tym forum wklejano jedną po drugiej, teraz robi się to samo. Ale to chyba mało istotne, może odniesiesz się dlaczego spółka publikuje błędne raporty, nie daje komunikatów i dlaczego nie raczy tego poprawić, to cię powinno interesować. A co powiesz o xboxie, skończyło się jak zwykle - niema i nie będzie.
Nie pisz głupot bo byłem akcjonariuszem i wiem, gra nie zwróciła się nawet w połowie, pieniądze na xboxa poszły i do dziś go niema to też cię nie obchodzi. Przejrzyj raporty to zobaczysz jaka byłą sprzedaż, chyba nie po to kupowałeś akcje żeby cieszyć się komentarzami tylko liczyłeś na zyski których brak po tylu latach.
Dnia 2014-09-30 o godz. 11:02 ~jodaw napisał(a): > jeśli się nie mylę to ostatnie cztery kwartały firma wykazywała zyski
A jak się te zyski mają do tych kilkunastu milionów które pochłonęła produkcja, sam widzisz że to niewielkie kwoty. Na walnym głosowano pokrycie straty za 2013 a ponoć byli na plusie, dlaczego nie ma kwoty tej straty po głosowaniu ?
"Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki postanawia dokonać pokrycia starty Spółki w wysokości _____ za rok obrotowy 2013 z zysku z lat przyszłych. - przyjęto przez aklamację" - gdzie kwota?
Te kwartalne zyski były tak mizerne że prezes musiał szukać ratunku sprzedając akcje po 1gr aby finansować dalszą produkcję oraz oznajmił że insanity nie da się już tego finansować. Tak postępuje porządny prezes, sprzedając akcje po 1gr i dając takie kpiące komunikaty. Spowodował tym o to sposobem lawinę akcji po 1gr.
Dlaczego w raportach niema prawidłowych ilości akcji prezesa, dlaczego nie ma korekt, gdzie info o zbyciu akcji przez członka rady, dlaczego w mailach nie można uzyskać odpowiedzi na ten temat, nic dziwnego że ludzie pouciekali. O tym się powinno dyskutować na forum bo spółka milczy tak jak wtedy milczała. Widocznie nie zależy mu na dobrym wizerunku i kursie a powinno być odwrotnie.
przecież to wszystko jest oczywiste, wiadomo, że ponieśli ogromne koszty, które się nie zwróciły i projekt AFI nie zarobił ani złotówki, natomiast ostatnie cztery kwartały pokazały, że firma jest w stanie zarabiać na poziomie operacyjnym, sprzedając nienajlepiej ocenioną grę i robiąc nową........ ale to już historia, teraz powstaje kolejna gra, zbliża się premiera, próg opłacalności to ok. 60k sprzedanych egzemplarzy, więc wydaje się, że nie tak wiele przy dystrybucji światowej, więc jest ogromna szansa na zyski, tym bardziej, że obecny poziom realizacji gry jest całkiem pozytywnie oceniany przez graczy. dodatkowo w całkiem niedalekiej przyszłości pojawi się kolejny epizod........ takie są plany, fakty i liczby, reszta to niewiadoma, bo czy sprzeda się 60k czy 200k, tego nikt nie wie i od tego będzie zależało powodzenie gry, firmy i kurs akcji........... a XBox? pytałem mailowo Prezesa.... odpowiedział, że po skończeniu I epizodu, spróbują być może przygotować wersję elektroniczną.... ale to jest "być może"..... tak oceniam aktualną sytuację, pamiętam o przeszłości, ale przestałem nią żyć w odróżnieniu od wielu tu obecnych..... i jeszcze jedno, AFI w stosunku do zbudowanych oczekiwań był kompletną porażką, ale jak pominiemy te absurdalne oczekiwania to już wcale nie jest tak źle
Z pierwszym epizodem całkiem niezłe posunięcie wykonali. Wypuścili praktycznie niemrawy szkielet gry i ją budują według oczekiwań jakie im zgłaszają gracze. Zabieg ten daje sporą szansę, że finalny produkt będzie dopracowany. I dlatego w tym przypadku im mniejszy rozgłos tym lepiej... aby nie zrazić ludzi do finalnego produktu. W przypadku Insinity wypuścili grę, która była produktem znacznie poniżej oczekiwać a dopiero później ją poprawiali. A co do kursu, to jestem przekonany, że to Majka lub jego znajomi zbierają te jednogroszówki. Błędy w raportach, sprzedaż akcji przez prezesa po 1gr ma na celu zmaksymalizowanie zrzutów po 1 groszu, które będą mogli przejąć. Może się łudzę, bo sam mam kilka mln akcji ale jestem dobrej myśli. Najbardziej mnie rozwalają opinie przeciw spółce osób, które to niby nie posiadają akcji....no chyba że są słupami Majki, które mają wydoić akcjonariuszy po 1 groszu.
a co cie w nich tak rozwala ? Fakty są takie że pokazali conajwyżej g** i niby mają robić że będzie fajnie ;p Jak zwykle więcej obiecanek niż zysków. Ubrali cię pewnie na premiere albo na xboxa, trudno. Możesz dać się kolejny raz ubrać, tym razem pod uniknięcie upadłosci.