Mają chętnych na działkę we Wrocławiu za 300 milionów zł. Załóżmy ze taką informacją pochwalił by się Hutmen to akcję w krótkim czasie doszły by do poziomu 45 zł. [to był poziom po odcięciu prawa poboru]. Ale zarząd ma inny plan jak WYDYMAĆ inwestorów w prosty sposób : skupić akcję po 4.70 zł wycofać Hutmena z GPW i wtedy sprzedać działkę we Wrocławiu 20 hektarów za 300 milionów zł.Jak ogłoszą skup akcji po 4.70 zł to zgłaszamy sprawę do KNF. I BŁAGAM WAS nie odpowiadajcie na to wezwanie za marne grosze.
to jest fakt,bandyterka w bialy dzien.ale nowy minister sprawiedliwosci -cezary grabarczyk/z lodzkiej spoldzielni po/pokaze karkosikowi gdzie raki zimuja.jest kompetentny i nie przekupny.a w nagrode dostanie po raz drugi CZERWONE ROZE
Grabarczyk nie ma tu nic do roboty. Jedynie inwestorzy mogą nie odpowiedzieć na wezwanie. Wskaż i uzasadnij sensowną podstawą prawną, gdzie tu jest naruszenie prawa. Załóżmy nawet, ze zarząd i karkosik wystraszą się Twoich postów i wycofają sie z wezwania. Pozostawią hutka na gpw i co będzie dalej? Nagle bedą wzrosty? czy raczej spadki i skupowanie coraz taniej? Kto i dlaczego teraz byłby zainteresowany wzrostem kursu (poza sfustrowaną ulicą)? który inny inwestor chciałby teraz przejąć spółkę wrogim przejeciem czy w inny sposób.
Odłóżmy na bok emocje i racjonalnie oceniajmy stan faktyczny. Wezwanie ogłoszono legalnie, niezaleznie od subiektywnych ocen.
tak tak wszystko jest legal i niech szafa gra.hutmen od 2 lat pieknie zdrowieje co widac w raportach.a karkosiki w tym czasie juz planowali jego zdjecie i okradzenie drobnych akcjonariuszy i posluzyli sie odpisem na nieruchomosciach aby zwalic kurs i dlugo go trzymac i teraz wyciagnac srednia z 6 mieciecy.pelny legal i i z kapelusza wyskoczyla cena 4,9 zl czyli polowa watrosci ksiegowej.i ty uwazasz ze to jest w porzadku.wg mnie zrobili to z rozmyslem i sami sie chwala na stock watch.pl jak to pieknie boryszew okradl hutmena.poczytaj ten artykul poki go nie skasowali
Dnia 2014-09-26 o godz. 19:23 ~Mirek napisał(a): > Mają chętnych na działkę we Wrocławiu za 300 milionów zł. Załóżmy > ze taką informacją pochwalił by się Hutmen to akcję w krótkim czasie > doszły by do poziomu 45 zł. [to był poziom po odcięciu prawa poboru]. > Ale zarząd ma inny plan jak WYDYMAĆ inwestorów w prosty sposób : > skupić akcję po 4.70 zł wycofać Hutmena z GPW i wtedy sprzedać > działkę we Wrocławiu 20 hektarów za 300 milionów zł.Jak ogłoszą > skup akcji po 4.70 zł to zgłaszamy sprawę do KNF. I BŁAGAM WAS nie > odpowiadajcie na to wezwanie za marne grosze. Dzialka ma powiesznie 22 ha z ogonkiem
Popatrzcie na akcjonariat Hutmenu: poza Karkosikami same leszcze. A w akcjonariacie Impexmetalu i Boryszewa wiele OFE i TFI. Im Karkosik nie podskoczy, dlatego taki numer na Hutmenie. Wystawianie akcji po 45 zł od poniedziałku to świetny pomysł. Trzeba je wystawić z datą do zakończenia wezwania.
Dnia 2014-09-26 o godz. 19:23 ~Mirek napisał(a): > Mają chętnych na działkę we Wrocławiu za 300 milionów zł. Załóżmy > ze taką informacją pochwalił by się Hutmen to akcję w krótkim czasie > doszły by do poziomu 45 zł. [to był poziom po odcięciu prawa poboru]. > Ale zarząd ma inny plan jak WYDYMAĆ inwestorów w prosty sposób : > skupić akcję po 4.70 zł wycofać Hutmena z GPW i wtedy sprzedać > działkę we Wrocławiu 20 hektarów za 300 milionów zł.Jak ogłoszą > skup akcji po 4.70 zł to zgłaszamy sprawę do KNF. I BŁAGAM WAS nie > odpowiadajcie na to wezwanie za marne grosze. PATROWICZ
Ja mam 3500 szt i zamierzam odpowiedziec na wezwanie. Nie chce zamrozić kasy na parę lat. I tak zdejmą Hutka z giełdy, niezależnie od tego ile skupią. A do KNF już możesz zgłaszac, bo wezwanie jest faktem.
Ci co mają dość spółek tego pana. Ja swoich nie wywaliłem ale zrobie to na pewno po walnym. Po prostu mam za mało żeby opłacało mi się odpowiadać na wezwanie.
Zapisałem się na NWZA. Zawsze uważałem, że R. Karkosik podchodził uczciwie do drobnych akcjonariuszy i dzięki temu dobrze zarobiłem na nowych emisjach Boryszewa. Natomiast to co robił i próbuje zrobić na Hutmenie oznacza, że chce ograć każdego. Sukcesywnie wyjdę ze wszystkich jego spółek. Powinien przyjechać na NWZA Hutmenu i osobiście się pokajać.
nie idoten tylko ci którzy nei chcą sie pierdzielicz papierkowymi akcjami po wezwaniu. różnica przsy przecietnym akcjonariuszu 5 groszy to jakieś 250zyli więc dla spokoju oddaja. dziwi mnie tylko czeu nie zdejma tych batopnó poniżej 4,8 i nie ustawia sztucznie na sprzedaży po 4,85 np 200tysi akcji. wtedy skupili by taniej z rynku nizwezwanie. to jest zastanawiajace. czy juzna 100% wiadomo, że będzie 4,9?