PROGNOZA TERAZ BO UWAZAM ZE SZORUJEMY PO TWARDYM DNIE
KOPEX O WIEKSZEJ EKSPOZYCJI NA ZMIENNY KRAJOWY POPYT NA WEGIEL JUZ ODBIL WYSOKO A FSG JESZCZE NIE A BIZNES MA PEWNIEJSZY I PERSPEKTYWY /CHINY FINALIZUJA/ BEZ POROWNANIA LEPSZE
Może być szybciej niż się spodziewacie::))) ,16 tys. akcji zabrać i ta gnida szybko podkuli ogon i zwinie arkusz sprzedaży ??? Jeszcze dziś swojego nie podbierałem, za pózno wróciłem z pracy..
.....dzisiaj kilka razy ustawialem z lewej kupno , w tej samej sekundzie automat ustawia o 1 grosz wyzej ...(praktycznie nie ma szans -on zawsze musi byc pierwszy na K ,po czym przezuca sobie kilka sztuk zeby hamowac na koncu ustawilem PKC - 53 sztuki to mi oddal , bo bal sie ze kurs wejdzie na 17.... i moze technicznie wygeneroawc sygnal do kupna......hi hi , co za matol ....... Najlepiej czekac do konca i PKC-na dogrywce, to jedyny sposob zeby go zniszczac.... pzdr.
Pomoj ::))) Dokładnie tak było,liczyłem że to PKC 53 ustawiał sam ,żeby jak najmniej stracić z tych 55. Mogłem wejść,ale 2 akcje to mnie nie satysfakcjonowały. A po 17,10 ,po co przepłacać ,jeżeli on chce sprzedawać niżej ??Tam wskakiwał on jeszcze ze swoim PKC,ale wycofał sie,cos nie pasowało ??
Timo :)) On blokuje rowniez prawa strone , dwa pierwsze zlecenia na S sa jego , nie chcial podnosic kursu a przede wszystkim brac swoich........ On zrezygnowal z premii w postaci dywidendy i juz dwa tygodnie przed przyznaniem prawa do niej zjechal z kursem o prawie 3 zl. liczac ze zarobi wiecej......??? Ja mu jeszcze bede podbieral bo upartego osla trzeba nauczyc ze gdzie jak gdzie ale na Fasingu takich spekulacji przy tak malej ilosci akcji byc NIE MOZE !!! pzdr.
Tak trzeżwo (mała ilosć akcji to ważne ),ryzyka,że trafilismy na minę nie ma ::)) Dywidedę mamy i chyba dalej bedzie ,można spokojnie skrobać. To ,że oni jężdzą po nas (in dywidualnych) programami to połapałem się 4-5 lat temu na Zetkamie. ( Jak była 10,9 -11 ,można sprawdzić ile to było wstecz ) Też przeskakiwał mnie tym 1 groszem na K i S. Pisałem o tym,ąle dość mocno mnie zjechał za te" teorie spiskowe" niejaki" NEMO"::)) A on ma ton stanowczy ,że ho,ho i mocną siłę przebicia i dlatego odpuściłem trochę pisanie :))).Pozdr.
Na pewno nikt z posiadaczy nie jest zadowolony z kursu naszej perly ,szczegolnie ze jest tutaj duza grupa osob ktore mozna nazwac inwestorami dlugoterminowymi(sam do nich naleze). Szczerze powiedziawszy to spolka delikatnie to ujmujac nas nie rozpieszcza,a kurs na tle rynku jest od dawna w przyslowiowej d.....Tobie Pojmoj nalezy sie uznanie za wpisy dotyczace spolki lub mniej czy bardziej z nia zwiazane,szkoda tylko ze jak dotad nie byles na zadnym walnym.Timo mozesz sobie pisac o teoriach spiskowych i nie zwazaj na moje odmienne zdanie w tym temacie, wkoncu od tego jest forum;od wymiany pogladow. Po ostatnich wpisach Pojmoja widze ze te Twoje pisanie moze zainfekowac innych.Gielda to popyt i podaz ,od tego zalezy wzrost czy tez spadek kursu,jednak musze sie zgodzic ze poprzez odpowiednie dzialanie mozna wykreowac niewielkim nakladem pozadany przez siebie kierunek.W jednym na pewno Timo sie mylisz,ten animator jak go nazywasz wcale na spadku nie traci akcji,on moze jeszcze swoj stan powiekszyc.Tutaj odgrywa swoja role socjotechnika , po prostu przy tak dlugo trwajacym zanizaniu kursu przy jednoczesnie wynikach spolki nie tlumaczacych tych ze spadkow ,nastepuje zwatpienie i sprzedaz akcji ze strata .Do tego dochodza sytuacje losowe(potrzeba sprzezy bez wzgledu na cene) i mamy sytuacje jaka mamy.To wszystko jednak ma swoj czas ,teraz byc moze nadchodzi czas zetkamy.Pzdr.
Jestem kolejnym, który bawił się w podbijanie o 1 grosz. Tak jak pisze poprzednik, automat od razu ustawia wyżej. Równocześnie skubnąłem trochę akcji w ostatnich 2 miesiącach. Jeszcze niedawno 20 zł brało się z pocałowaniem ręki, dlatego przy 16 warto ładować do oporu. Kurs prędzej czy później wróci co najmniej w okolice 23 zł.
Dnia 2014-09-16 o godz. 09:38 ~Pogonia napisał(a): > Jeśli planujecie coś kupić/sprzedać to poproszę małymi zleceniami bo > jest mało transakcji i jest zagrożenie fixami.
Dzisiaj spore obroty, spora liczba małych zleceń. Wygląda, jakby ktoś chciał podkupywać, a program małymi zleceniami próbuje cały czas zbijać kurs. Obroty spore jak na Fasing - myślicie, że ściema?
Kto to może wiedzieć panie dyrektorze? ;-) Może ma to związek z tym, że wybierają się na konferencję w Chinach: http://fasing.pl/news/7,108,miedzynarodowa_konferencja_gornicza_2014_huainan_chiny i może w końcu te wycieczki przyniosą jakiś wymierny efekt?
Dnia 2014-09-16 o godz. 12:17 ~Pogonia napisał(a): > To nie jest warunek wystarczający. Zresztą w 2009 też był ten sam > animator i 2 fixy.
Nie bede Ci tutaj udawadnial oczywistosci,przeczytaj sobie o warunkach jakie trzeba spelnic (pomimo nie spelnienia 10transakcji czy tez 50k obrotu),zeby nie byc zeslanym na jednolite.Pzdr P.S>Fasing te warunki spelnia.
Zapewne chodzi Ci o warunki przystąpienia do Programu Wspierania Płynności tyle tylko, że brakuje 1 elementu: chęci uczestnictwa w programie wyrażonej przez spółkę. To tak jak ze strefą euro - nawet jak spełnisz wszystkie warunki nie wstępujesz do strefy z automatu tylko musisz wyrazic taką wolę. http://www.gpw.pl/informacje_o_notowanych_akcjach?ph_tresc_glowna_order=pwp&ph_tresc_glowna_order_type=DESC
Przejrzałem tą dyskusję o fixach. Na tej Szulerni to chyba nie ma żadnych regul,np. taki Moj ,tu hadlu i transakcji nie ma tygodniami !! I co jakoś nie chce wylądować na fixach ,dlaczego ?? Zresztą,wg mnie fixy są lepsze niż ciągłe,trudniej jest blokowac i sterowac kursem. Może to jest moje odczucie subiektywne,al na fixach ( szczególnie tych pierwszych,początkowych )zarobiłem dobrze.