• To pewne Autor: adam7109 [83.11.170.*]
    Po ksgagro - westa.Kto nie pękł,ten wygrał.Ktoś kiedyś,gdzieś powiedział-Giełda to jedyne miejsce na świecie , gdzie płacą za cierpliwość.Czekajcie do 120 dni.Cena docelowa ----4,20pln!.To nie żart.
  • Re: To pewne Autor: ~tomi [83.21.10.*]
    troche zakupiłem , na dołku, mam juz ładnie usrednione, czekam
  • Re: To pewne Autor: ~wojtek [5.173.201.*]
    .,,.,.podziwiam Adam Twój optymizm bo widzę,że jesteś większym optymistą jak ja,,a co do westy,,sytuacja co kwartał się pogarsza co widać po raportach,,ogromne zdłużenie ciągnie się za westą od dłuższego czasu,,sprzedaż zmalała drastycznie,,raport krótko mówiąć jest tragiczny,,pętla się zaciska na weście coraz bardziej ,sytuacja coraz gorsza na ukrainie bo ten rozejm jest pod putina,,,powiedz mi jakie widzisz realne przesłanki ku temu by kurs rósł?!
    widzę --jedyny jak ułożą się z bankami ,wtedy spekuła może wynieść wysoko kurs westy,,teraz zabawili się pod porozumienie,
    a poza tym nie ma przesłanek by kurs rósł a wręcz przeciwnie,,.,.
    wiem,że nieraz kondycja spółki nie ma nic wspólnego z kursem akcji,,ale tu już nikogo z fundów nie ma,,więc nikt nie musi tego podbijać by wyjść,,,tym się różni westa od np.,ksgagro,.,.,.
  • Re: To pewne Autor: ~klucha [79.163.192.*]
    oj wojtku

jak kurs może się odbija od dna to ty zmieniasz się jak chorągiewka
    i wybrzydzasz zamiast skubać i cicho siedzieć
  • Re: To pewne Autor: ~wojtek [5.173.201.*]
    :))powiedz a za co skubać ,,ja chętnie skubnąłbym za tą cenę ale uśredniłem i tak już mocno ale kasa się skończyła ,,wypada śledzić co będzie się działo i czekać,,pozdrawiam
  • Re: To pewne Autor: ~karlsmen [77.113.120.*]
    pewne - to w życiu są podatki i śmierć.....
    jeśli dogadają się z bankami, umorzą część długów , ruszą z Chinami lub zdobędą potężne kontrakty i poprawią mocno raporty to te 4.20 realne kolego,
    ale niestety na razie do chociaż 1 zł daleka droga.....
    ale jak to mówią może i do nas się szczęście jeszcze uśmiechnie...
    pozdrawiam nielicznych wytrwałych....
  • Re: To pewne Autor: ~wojtek [46.113.35.*]
    .,właśnie podatki i śmierć.,,.
    było tu już wielu magików co to widzieli kilka złotych za akcje,,ale im się akurat nie dziwię,,czekaliśmy w grudniu na otwarcie linii vrla,,niestety nie otworzyli do dzisiaj,,,później był artykuł w ukraińskim forbsie o zatwierdzeniu wspólnego projektu z chinczykami,,,ale nagle sytuacja na ua zmieniła się diametralnie ,putin zajął krym i na tym się nie skończyło ,,wojna handlowa między rosją a ua przekłada się mocno na spółki ukraińskie a zwłaszcza na westę gdzie 3/4 akumulatorów szło na rosję,,.autor tego wątku pisze o 120 dnachi i podaje cenę docelową 4,20,,a ja mówię ,ze w tej sytuacji westa może nie dociągnąć do ,,,a co tu mówić o 120.,, dniach
  • Re: To pewne Autor: ~Góra [79.186.249.*]
    tak trzymaj wojtek a moze cos z tego bedzie ...
  • Re: To pewne Autor: adam7109 [83.11.224.*]
    Tu Wojciechu nie ma nic do podziwiania.Ponieważ w przypadku tego waloru ( moim skromnym,"leszczym" zdaniem sytuacja wygląda następująco.Papier leży na Ukrainie,fakt ( co sprzyjać może spekulacji).Tzw. ulica posiada tylko 1/4 emisji (po odwieszeniu nikt nie wywalał na siłę,bo inaczej byłby komunikat).Raczej ktoś spuszczał na postrach i odkup tanio.Podczas notowań,ostatnich dwóch tygodni ( miałem czas,bo wolne w pracy) zauważyłem " dziwne" oferty" kupna ( np.1 szt. k, 2109 k ,3339 k,661 k. itp.) co oznacza,że ktoś skupuje po pełnych pakietach.2000,5000,8000 szt.itd itp.Drobny 1 szt. nie kupi ,bo sie nie opłaci,a dla instytucji TAK.I ostatnie baaaaardzooo ciekawe.W dniu ,w którym nastąpiło pierwsze wybicie w górę oferty kupna skakały nawet na 17,18,19 gr.Tak jakoś trafiłem i wyskakiwało np 17gr.Kilka chwil konsternacji i zmiana na 19 gr.Parę minut i znowu na 18 czy 17 gr.Dokładnie nie pamietam.Transakcje nie doszły do skutku.Najniższy "prajs" odnotował dołek 20gr.Postawiłem na tym krzyżyk.A niech będzie i 1 gr.Po południu zerknąłem na notowania i ???? o dziwo + 16% czy 20%( jakoś tak).Na ostatni moment ktoś jeszcze postanowił skubnąć po niskiej cenie.W tym czasie KSGAGRO szalało już 2 czy 3-ci dzień.Coal również rozpoczął wspinaczkę.A więc czas na Westę.Nie interesuje mnie spekuła to czy kondycja spółki.Grunt aby w górę- CO NIECHYBNIE I TAK NASTĄPI.Agro po kilkadzeisiąt % w górę ,bo wcześniej potężnie w krótkim czasie spadało.Tu będzie nieco wolniej.No i wykres AT.Dół złapany i można porysować kreski.Jestem in minus i nie uśredniałem.Jak mam odrobić i zarobić to niech to będzie bez uśredniania.Mój :) wykres pokazuje przełom XII 14/I 15.Pozdro dla wytrwałych.ps.Przez ok 5 lat nauczyłem się i cierpliwości i optymizmu czego i Wam życzę.
  • Re: To pewne Autor: ~Jasna [83.23.239.*]
    dobrze napisane
  • Re: To pewne Autor: ~Góra [83.23.239.*]
    adamie a co sadzisz o interbudzie , przepraszam za zmiane tematu ale o wescie napisałes a własciwie potwierdziłes moja opinie wiec chetnie kogos z boku posłucham na temat interbudu ...
  • Re: To pewne Autor: adam7109 [46.165.197.*]
    Góra: [ niestety , nie interesuję się spółkami budowlanymi.uważam,że branża pomimo mnóstwa pozytywnych recenzji w mediach jest w dołku.istotnie.całe mnóstwo domów,mieszkań i biurowców zbudowano,lecz zdaje się ,że świecą pustkami.upadł nawet taki potentant jak Gant chociaż miał najemców.wszelkie akcje typu: taniej nie będzie,to ostatnia szansa...ble ble , w/g mnie to nagonka.

PS.Odnośnie Westy,- Który to z Was tak sie bawi i niecierpliwi z kupnem akcji :))) , bo coś dziwne rzeczy się dzieją na notowaniach ??? To pewnie Ty Wojciechu i obyś nas nie wrobił ? :)))
  • Re: To pewne Autor: ~wojtek [109.243.200.*]
    Adam szanuje Twoje zdanie i spostrzeżenia bo są trafne,,ja obserwowanie transakcji na weście odpuściłem sobie jakiś czas temu,,zaobserwowałem ,że na tym powolnym spadku ktoś zbierał?widzę, ,ze śledziłeś ostatnio transakcje,,zmiana trendu może odwrócona ,,ale pamiętaj ,ze zbiegła się z informacją o rozejmie na ukrainie co szybko zdementował pieskow,,dlatego odrócenie trendu może być mylne,,to jest taka spółka ,że jednego dnia może przebić spokojnie złotówkę,,ale muszą być chętni do kupna,,przed ostatnią podbitką na ponad 80 groszy podobnie się przepychali i podnosili westę coraz wyżej ,,wtedy obserwoałem transakcje jak z dnia na dzień paper był ustawiany pod mocne wybicie i widać było ,że komus bardzo zależy nawet przy sprzedających wtedy,,czuwali nad kursem mocno,,,pamiętaj ,że coalm się bawi ing ,,tu nikogo nie ma co nie znaczy ,że się nie pojawi,,,scenariusze są różne,,ja na pewno akcji nie oddam i tyle w temacie --pogodziłęm się z tym ,że mogę tu wszystko stracić,,ale spółka póki dycha może nam jeszcze niejedną miłaą niespodziankę zrobić pozytywną bo jak na razie to same negatywne niespodzianki nam zrobili,,zaczynając od naciąganego mocno ipo poprzez brak informacji z spółki a tym samym olewanie nas drobnych akcjonariuszy,,,chciałbym ,żebyś miał rację ale jestem realistą,,koledzy na forum napisali ,że zmieniam się jak chorągiewka,,moje zdanie i wypowidzi są adekwatne do tego co aktualnie dzieje się w weście i na samej ukrainie,,jak jest vrla i chinczycy widzę perspektywy dla firmy jak są kijowe raporty i widmo bankructwa wtedy nie czaruje ,,piszę jak jest,,,pozdrawiam
  • Re: To pewne Autor: ~miech [62.87.242.*]
    Europarlament zagłosuje 16 września nad ratyfikacją umowy stowarzyszeniowej z Ukrainą - oznajmił szef komisji spraw zagranicznych PE. Początkowo Parlament Europejski miał glosować nad ratyfikacją w listopadzie, ale ze względów politycznych decyzję przyspieszono i ma ona się zbiec w czasie z głosowaniem na Ukrainie.
    By umowa sto­wa­rzy­sze­nio­wa we­szła w życie, musi być ra­ty­fi­ko­wa­na także we wszyst­kich kra­jach. Do tej pory zro­bi­ły to Ru­mu­nia, Litwa, Łotwa i Buł­ga­ria. Sło­wa­cja za­mie­rza ra­ty­fi­ko­wać jesz­cze w tym mie­sią­cu, a Ir­lan­dia i Wiel­ka Bry­ta­nia do końca roku.

Jed­nak by pomóc Ukra­inie, Unia zde­cy­do­wa­ła, że nie bę­dzie cze­kać na za­koń­cze­nie ra­ty­fi­ka­cji i część han­dlo­wa wej­dzie w życie już teraz. Wspól­no­ta otwo­rzy­ła więc swój rynek dla ukra­iń­skich to­wa­rów i znio­sła więk­szość ceł.
    To chyba już teraz tylko do góry. Dobrze być cierpliwym.
  • Re: To pewne Autor: ~Wojtek [185.30.91.*]
    ,,,jak tam Adam ,,dalej podtrzymujesz ,ze kurs akcji westy bedzie powyzej 4 zl za
    Akcje?
    Jedynymi narazie pozytywami sa:
    Info o restrukturyzacji
    Info o wygraniu wyborow parlamentarnych przez partie jaceniuka gdzie nalezy denis,,,
  • Re: To pewne Autor: ~grubas [79.185.54.*]
    będzie 4 po scaleniu chyba
  • Re: To pewne Autor: ~Wojtek [185.30.91.*]
    ,,,no tak tylko kto to scali?
    Ciekawe gdZie nasz inwestor dlugoterminowy,,cos nam ucichl,,ing sie wysypalo a przed wysypaniem sprawdzili ile jest u drobnych akcji,a Ludzie wystawili jak na tacy swoje akcyjki,,dobry polysyl trzeba przyznac,,,
  • Re: To pewne Autor: ~wodorek [31.1.244.*]
    tylko teraz jest pytanie wojtu , kto te akcje kupił od ing , bo chyba drobni wszystkiego nie wykupili.
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.