Moim zdaniem wezwanie po 3,69 to wykiwanie drobnych akcjonariuszy a kurs od pół roku specjalnie był zbijany aby móc ogłosić wezwanie po jak najniższym kursie. Sam kupowałem akcje Mieszka ponad dwa lata temu po 4,3 a teraz wezmą ode mnie po 3,69 !!! W lipcu jeszcze były rekomendacje z cenami docelowymi ponad 4,5 wydawane przez renomowane domy maklerskie. Złodziejstwo w biały dzień !
Dokładnie tak. No i co zrobimy? Jakby nikt nie sprzedał, to by było ok, ale pewnie znajdą się tacy co puszczą. Jestem ciekaw co na to Noble Funds TFI, które ma chyba koło 5%.
A przecież cena emisyjna ostatniej partii wyemitowanych akcji Mieszka była 4zł.
-------------------------------------------------------------------------------------- akcje zwykłe 2014-01-16 30854250 4.00 cena emisyjna 1.00 cena nominalna --------------------------------------------------------------------------------------
co noble ktore ma ok 10% niech pokaza tym litwinom na co ich stac i jeszcze obligacje byly po 4 teraz chca 3.69 w poniedzialek pokaza fatalne wyniki by zebrac po tyle ktos tu robi w banie
prawdopodbnie cena akcji byla dołowana celowo aby ta ktora pojawi sie w wezwaniu nie wywolala szoku u akcjonariuszy.Nie udalo się w tej cenie prawdopodbnie nikt tych akcji nie odda.Takich rzeczy jak wezwanie nie mozna przewidziec ja tego nie przewidzialem ,jedyne co mozna zrobic to zwrocic uwage na akcjonariat przed wlozeniem kasy. MAm nadzieje ze spolka nie wyjdzie z gieldy mimo wszytsko